icon

Odstránenie dlahy pred kontrolným röntgenom

22. máj 2025

Caute. Idem s dcerkou do nemocnice do nudch na kontrolne rtg, ale lekar nam nariadil dat dole dlahu z ruky. Mam zaklopat na sadrovnu, aby nam ju dali dole, a az tak ist na rtg, a potom na vysetrenie. Minule sme tam boli 2,5h a ro do sadrovne sme ist nemali....

Avsak, rozmyslam, ci jej mozem ten obvaz prestrihnut aj ja..lebo je to iba obvaz zo spodu a zhora sadra..
Ci je tam nejake riziko?

oriesocek
22. máj 2025

ja som sama nedávala, ale zase z NUDCH mám dobre skusenost, ked mali deti zlomene ruky, tak vzdy to islo rýchlo. viac ako max hodinu som tam nebola aj s RTG, sadrovnou. Vzdy sme mali objednávku na presný cas - sice sme nieco cakali, ale nikdy to nebolo vela.

autor
22. máj 2025
@oriesocek

ja som sama nedávala, ale zase z NUDCH mám dobre skusenost, ked mali deti zlomene ruky, tak vzdy to islo rýchlo. viac ako max hodinu som tam nebola aj s RTG, sadrovnou. Vzdy sme mali objednávku na presný cas - sice sme nieco cakali, ale nikdy to nebolo vela.

@oriesocek a na sadrovnu si iba zaklopala? Aj my sme mali na presny cas, dokonca urgent pripad. Dokopy sme tam boli 2,5h. Neviem, co za den.

mk1111111111
22. máj 2025

Cakali ste na RTG, nie na sadrovnu

kacena4
22. máj 2025

ak vam dr nariadil dat dole sadru mal to zabezpecit on

ada12345
22. máj 2025

Ked ides len do sadrovne, tak necakas tolko. Normalne mozes aj zaklopat a daju to dole. Osobne by som nic nedavala sama dole, mozes dcere zastrihnut do ruky. Oni tam na to maju specialne noznice. A ze si tam bola 2,5h, no moze sa stat, ale to si mala aj s rtg, tam ked niekedy chytis naval, tiez to dlhsie trva a potom chvilu trva kym sa vysledok dostane k doktorovi.

abbey1
22. máj 2025

Dávala som dcére dolu plastovú sadru z ruky.

anna777115
22. máj 2025

Ja, som teda pracovala v zdravotníctve, aj sama som mala zlomenú nohu, ale nikdy v živote som nepočula, aby si pacient dával sám dole sadru, alebo sadrovu dlahu.

oriesocek
22. máj 2025

ano, iba zaklopala, ale naozaj sme nikdy tam tolko neboli. hovorila som, ze toto oddelenie funguje najlepsie an detských kramaroch. kontrola, rtg, sadrovna, ides....