Olízanie prstov od lepidla
Iba informačne či sa mám stresovať. Malého 2,5 roka som našla ako prstom natiera stôl s týmto lepidlom, pár sekúnd čo ho mal starší syn. Myslím že ho nekoštoval ale ak by náhodou olizol prsty je to ešte ok? Píšu že netoxické a vraj školské pomôcky prechádzajú testami vraj by to nemal byť problém...čo vy na to?
Jasne, ze je to ok 🙂
Nič sa nestane, toto viac nelepí ak lepí, tieto tyčinkové lepidla.
Celkom čudo, lebo takto zvyknú rodičia stresovať len pri prvom dieťati, pri druhom už rozmýšľaš, či to mal miesto večere, alebo ešte bude normálne večerať :D
@miruskamy Niečo iné by samozrejme boli priemyselné lepidlá - Mamut, chemopren, príp. sekundové lepidlo, to sú toxické a dráždivé veci, ale to by si už vedela, že koštovalo (vyleptalo by jazyk). Toto tyčinkové lepidlo z papiernictva je úplne v pohode. Takisto duvilax (ak by náhodou niekto) je plne biologicky odburateľný.
Doteraz si pamatam chut lepidla Drago 😂 proste deti...
@anavixy
@thirstymonk
@thirstymonk
@kp7333
Ďakujem, ☺️ áno, väčšinou som pri prvom bola neistá a všetko ostatné už mi asi starší ochutnal tak viem že ok ale lepidlo ešte nie...
@miruskamy Ja poznám jeden a pol ročné bábätko (no dobre, teraz už má 30), ktoré sedelo na kôpke hnoja a pchalo do gagora (fakt). A nič sa mu nestalo :D Dobrú chuť
Ja som take tyčinkove v škole olizala, som chcela vediet, ze jak chuti 😄
@thirstymonk moja sesternica vyjedala nejaké drobné ovocie čo jej popadalo do mláčky po psíkovi na dvore. celá zdesená som bežala za tetou a ona len taaaak mávla rukou 😂
Ja si uz nepamatam ako sa volalo to lepidlo v casoch mojej skolskej dochadzky, ale chutilo fantasticky😂! Cela trieda sme ho vyjedali a nasi rodicia nemali o tom ani ponatie
@jenn7 Klovatina! To nemohlo byť nič iné, medovita farba aj chuť... Ja som zas zo škody stodvadsiatky vyžieral benzin, čo z nadrže vyprskol cez viečko v zátačke :D A to bol ešte 91 oktan, olovnaty. A žijem :D
Nemusíš sa hneď stresovať, ale kúpila by som si bezpečné lepidlo do budúcnosti 🙂 My sme kvôli tomuto "problému" kúpili v tesco UHU Renature. Je to špeciálne vyvinuté lepidlo pre deti a školské prostredie. Je netoxické, biologicky odbúrateľné a spĺňa bezpečnostné normy pre školské pomôcky, takže aj keby náhodou malý olizol prsty, nemalo by to byť nebezpečné. Samozrejme, stále je lepšie dieťa naučiť, že lepidlo sa nemá dávať do úst, ale pri krátkom kontakte by nemal byť problém.