icon

Oneskorená alergická reakcia u štvorročného dieťaťa

karmenka123
22. júl 2025

Zdravim stretli ste sa už niekto s týmto niečím..
4 ročného syna ustipla osa. Vytiahla som žihadlo.. normálne fungoval, a o hodinu až na to začal mať po celom tele vyrážky.. opuchalo mu celé telo. Tvár ústa hlava uši.
Leteli sme hneď do nemocnice. Predtým keď ho zvykla uštipnúť nič sa nedialo. A teraz zrazu taká reakcia.
Na nervy som stych alergologov lebo som BB kraj. Volala som Lučenec Levice. Rimavsku. Zvolen. BB a obsadené termíny. A žiť v strachu.. že neviem presne načo je alergický alebo či bude potrebovať to adr. Pero.. keď ho neviem dať na testy čím skôr.. ale otázka taká no že či ste sa stretli s takým niečím že až o hodinu na to reakcia.

Strana
z2
majamat
23. júl 2025
@siegi

@majamat vies ako sa robia testy na zistenie hladiny na specificke alergeny? To sa nestanovuje celkova hladina IgE, ale na specificky alergen a raz ked si na nieco alergicka tie hladiny budu pri specifickom teste stale zvysene.

@siegi
nie, hladine specifickych IgE stupa pri kontakte s alergenom. ja viem akos a testy robia. ziadne imunuglobuliny nemaju permanentne rovnaku hodnotu, hladiny sa menia.
to, ze niekto am po dlhej dobe protilatky, to este neznamena, ze ich vude mat kazdy a cim dlhsie po kontakte, tym vyssie riziko, ze sa neneajdu, tak na co riskovat, ked po alergickejreakcii su navyssie?
totiz ani negativita protilatok alergiu nevylucuje. preco by to tak bolo, ak by nemohli klesnut na normu?

Strana
z2