Oneskorené echolálie autistického dieťaťa
Stretli ste sa s tym niekedy? kedy Vam to vymizlo?
To si sa asi pomylila v nazve, to slovo neexistuje ...
Asi myslela neautistickeho dietata....
a kolko ma maly rokov?
3 rocky. ano myslela som neautisticke. moze admin opravit?
Admin prosim o zmenu myslela som NEAUTISTICKE
hej.moje dieta normalne rozprava ale ma velmi castu echolaliu z rozpravok,pocuteho atd.
Admin by mohol lepsie citat
@abbie oslabena empatia, dispraxia, pomocovanie, hyperaktivita, dlhe zaspavanie, perfektna pamat, riesenie nepodstatnych detailov no zaroven unikanie celku, velka priebercivost v jedle, perfektna slovna zasoba, pravdepodobne nadpriemer IQ... zo vsetkeho mi vychadza asperger alebo VFA a dost dost sa toho desim.
@abbie chodime do andreasu, zatial sa nevedia vyjadrit, je vraj este mala, ale mna tento prechodny stav strasne nici. kazdy den ju len pozorujem a hodnotim, v noci neviem spat, takto to trva uz skoro rok. kognitivne je dost popredu, no prakticke veci velmi zaostavaju. do skolky nechodime kedze som MD s mladsim a ta predstava ze by sla do skolky je dost nepredstavitelna.
Ahoj, my tiez chodime do Andreasu, diagnoza detsky autizmus. Nie sme s tym celkom stotozneni a chceme este ist na diagnozu k dr. Janosikovej. Chodime k logopedicke, ktora ma presviedca, ze moja dcera je uplne v poriadku. Proste, chaos. Viem, ako sa citis, ja sa citim tak isto. Logopedicka mi dala radu, ze ju nemam skatulkovat a spravat sa k nej ako k normalnemu dietatu a nevnimat ju ako "postihnutu". Inak som kdesi citala, ze asperger sa da diagnostikovat len v 6. rokoch a maju ho takmer vylucne chlapci. Odporucili nam v Andrease chodit do skolky, aby dcera odpozorovavala spravanie ostatnych deticiek v skolke. Skusame brat B12, karnozin s kolostrom. Zda sa, ze sa jej stav zlepsil. echolalie ma tiez, ale ona opakuje slova vela krat za sebou. Inak je velmi citliva a velmi vnimava. Neboj sa, ak bude VFA, alebo Asperger, to su podla mna normalni ludia, len trochu ini ako ostatni. Ved keby mala len vysoke IQ, uz by bola ina ako ostatne deti. Pokial je vnimava a rozumna, netrap sa. A skus aj inych odbornikov, mozno ti pomozu aj inymi radami ako Andreas. A este si pozri temu Mam autisticke dieta- cesta a vyzva zaroven. Najdes tam vela rad.
Ahoj, aj my sme mali nieco podobne - echolalie asi v 3 rokoch, opakovanie celych stati z rozpravok naspamat. Inak histerie, aj polhodinove zachvaty hadzania sa. Nakoniec mame dg. receptivna vyvojova dysfazia - ze mala nam vlastne nerozumela co od nej chceme. Ked nerozumela, tak proste opakovala. Dostali sme dg. v 4 rokoch, v 5. sme boli na kontrole. Ze vraj je uz kompenzovana. Ale tie pridruzene veci - zla hruba motorika,koordinacia atd. pretrvavaju. Drzim palce. Daj vediet ako ste dopadli.
@tanapeta A kto vam daval diagnozu? Andreas alebo Janosikova? Nam Andreas. Nasa ma tiez amoky zurivosti, aj smiechu, echolalie, viac sa venuje hrackam, ako ludom, v skolke neposlucha, tiez je ina ako ostatne deti a ten rozdiel je evidentny. Lenze, ako rastie, meni sa k lepsiemu. A preto mame pocit, ze to nemusi byt autizmus
@tanapeta
Myslis, ze v skole moze mat problemy? Nam v Andrease povedali, ze nasa je sice bystra a ma velky potencial, ale to este neznamena, ze bude moct chodit do normalnej skoly. Zatial nam odporucili dat ju do normalnej skolky, kde je menej deti, aby vedela odpozorovat spravanie od deti. A vela s nou pracovat, chodit k logopedicke, specialnej pedagogicke. Lenze logopedicka hovori, ze je na svoj vek uplne v poriadku a ona s nou teraz nema co robit. Tak neviem, este chceme skusit dialog, ten nam v Andrease odporucili.
@fufina1 dobry den ako ste prosim dopadli?
@susik77 dobry den sme na tom podobne no cely den echolalie a pritom ma i slovnu zasobu ni nespaja dve slova no podl kartulky i 3slovna veta,ma 20mes..zla hruba i je mna motorika i ckp ctp,ako ste na tom teraz prosim?
@andrea19841984 ahoj skus sa ukludnit, ma len 20 mesiacov. Moja dcera mala echolalie v 3 rokoch, Aj deti s dysfaziou to maju. Zmizlo to, prisiel zlom a vyrazne sa zlesila, 3 roky sme chodili na logopediu . Uz chodi do skoly a ma jednotky. Vyhľadaj odbornú pomoc, pracujte doma na slovnej zásobe. Stoji to za to
@ema7813 ja chodim s nim na terapie aj na logopediu on ma neskutocnu slovnu zasobu,aj rozumie zakladne veci len teda nevie ani povefat ano ani ja nechce hovorit vzdy len v 3osobe a 90percent chodi a hovori nefunkxne veci pocas dna a ani hru nema ako bezne dieta. aneustale uteka,nesadne si a nepracuje so mnou

..echolália viem čo je.... zvacsa býva pri neurotických alebo autistických detičkách....... ale neutistické dieťatko..... hm, o tom som este nepocula. V každom prípade želám, nech sa všetko zlepší...