Oneskorené echolálie autistického dieťaťa
Stretli ste sa s tym niekedy? kedy Vam to vymizlo?
Ahoj, aj my sme mali nieco podobne - echolalie asi v 3 rokoch, opakovanie celych stati z rozpravok naspamat. Inak histerie, aj polhodinove zachvaty hadzania sa. Nakoniec mame dg. receptivna vyvojova dysfazia - ze mala nam vlastne nerozumela co od nej chceme. Ked nerozumela, tak proste opakovala. Dostali sme dg. v 4 rokoch, v 5. sme boli na kontrole. Ze vraj je uz kompenzovana. Ale tie pridruzene veci - zla hruba motorika,koordinacia atd. pretrvavaju. Drzim palce. Daj vediet ako ste dopadli.
@susik77 dobry vecer, viem ze je to stary prispevok, ale ako ste dopadli? Mame to podobne so synom. Janosikova diagnostikovala NKS , syn ma 4 roky. Zaujima ma vas proces. Dakujem
Ahoj, my tiez chodime do Andreasu, diagnoza detsky autizmus. Nie sme s tym celkom stotozneni a chceme este ist na diagnozu k dr. Janosikovej. Chodime k logopedicke, ktora ma presviedca, ze moja dcera je uplne v poriadku. Proste, chaos. Viem, ako sa citis, ja sa citim tak isto. Logopedicka mi dala radu, ze ju nemam skatulkovat a spravat sa k nej ako k normalnemu dietatu a nevnimat ju ako "postihnutu". Inak som kdesi citala, ze asperger sa da diagnostikovat len v 6. rokoch a maju ho takmer vylucne chlapci. Odporucili nam v Andrease chodit do skolky, aby dcera odpozorovavala spravanie ostatnych deticiek v skolke. Skusame brat B12, karnozin s kolostrom. Zda sa, ze sa jej stav zlepsil. echolalie ma tiez, ale ona opakuje slova vela krat za sebou. Inak je velmi citliva a velmi vnimava. Neboj sa, ak bude VFA, alebo Asperger, to su podla mna normalni ludia, len trochu ini ako ostatni. Ved keby mala len vysoke IQ, uz by bola ina ako ostatne deti. Pokial je vnimava a rozumna, netrap sa. A skus aj inych odbornikov, mozno ti pomozu aj inymi radami ako Andreas. A este si pozri temu Mam autisticke dieta- cesta a vyzva zaroven. Najdes tam vela rad.
@mishka11 dobry den zelam, prosim ako sa ma vasa dcerka dnes?mame 2,5r dceru a riesime nieco velmi podobne.dakujem

@ema7813 mozem sa opytat kam ste chodili na logo?mne podla kartulky aj trojslovmu vetu da,ale v beznej komunikacii nechape ze ma zlozit co i len dvojslovnu vetu pritom pozna podstat meni i sloveso i vie odpovedat na otazky kde s kym kto