Oodtučňovací pobyt pre 2,5 ročné dieťa
Dobry den.Vie mi niekto povedat ci sa niekde robia odtucnovacie pobyty pre dvojrocne deti?Potrebujeme pomoc.
@mariannajesenska odporúčal vám to lekár? Viem že v minulosti take niečo bolo tuším v Abrahame.snáď som nenapisala blbosť.bolo to pri Sladkovicove. Netuším ci to funguje tam este.iná možnosť ako odtucnovaci pobyt nie je? 2,5 ročné je este podľa mňa nezrelé aby pochopilo co sa od neho žiada co sa týka diéty..
ak ma tvoje dieta problem uz v tomto veku s obezitou a neodporucil vam taky pobyt lekar treba doma upravit stravu....
Pokial v tom nie su zdravotne oroblemy, teda podlizene lekarom, tak si tiez myslim, ze je problem v rodicoch/starkych.. v stravovacich navykoch, ktorym svoje dieta ucia..
Ahoj, neviem, či ti to pomôže, ale ja som ako 8-ročná bola na redukčnom 5- týždňovom programe v Bardejovských kúpeľoch. Vzhľadom na to, že mám odmalička problémy s vysokou nadváhou, už v predškolskom veku som pravidelne navštevovala endokrinológa, a ten ti vlastne odporučil mojim rodičom. Ten pobyt mi v plnej výške hradila ZP. Viem, že som tam za tých 5 týždňov schudla okolo 11kg. Bolo to už dávno /dnes mám 24 rokov/, avšak pamätám si to, akoby to bolo včera...trápila som sa tam, plakala som....Ale- schudla som.
Ešte jedna vec- boli tam aj mladšie deti, ako som bola ja, neviem teda, či zrovna ani nie 3-ročné, ale určite boli aj mladšie.
@misa1991 presne tam som bola aj ja...v bardejovskych kupeloch .. boli tam aj ine deti, ale mali aj rozne diagnozy,nie len obezitu .. to si bola dobra, ked si schudla 11 kg, ja iba 8 ..tiez som plakala, ale skor preto, ze som tam bola sama a chybala mi rodina, nie preto zeby to tam bolo nejake zle .. vsetky procedury som mala rada, len som sa velmi hanbila pri kupeloch kde som musela byt naha ...
Koľko vlastne tvoje dieťa váži, že to chceš riešiť už v takom skorom veku?
... tu potrebuje pomoc asi niekto iný a nie to dieťatko...
Ako prišlo tak malé dieťa k nadváhe? Kto ho nezdravo vykŕmil? Uprav stravu, vylúčiť sladke, sladkosti nemusí poznať. Pohyb je deťom prirodzený, čiže stačí doobeda a poobede von s odrážačom alebo loptou a malo by sa to spraviť.
maly ma 2.7 a važi 28kil.Stravuje sa ako ostatne deti čo sa pytam a po zdr.stranke je v poridku.Boli sme u endokrinologa a všetko ma v poriadku.Von chodime dva krat do dna ale on je taky bojko a na šmykalke sa spusti max tri krat a dost.On je taky lenivček.
@zeytin Ano potrebujem pomoct ja s malym
s prvym synom som nemala problem s vahou.
Koľko meria? Vidíš na ňom ze je pevný alebo ma tuk na bruchu a inde? V akom množstve konzumuje sladkosti? Sladis mu čaj, pije sladené nápoje? Čo jedáva na desiatu a olovrant?
@mariannajesenska tak lenivcek, pri tej vahe sa ani nema sancu poriadne hybat 😔 😔 Toto je o strave :( To BMI sa bojim vyratat, kolko meria? Lekarka ti odporuci dietologa, aj pobyt bude, ale v zaklade mate problem doma, marne tam schudne, ked ho ty doma budes stravovat rovnakym stylom. Ak je inak zdravy, je to len o tom, co za posledne dva roky je. Skus napisat prosim vas realny jedalnicek 2-3 dni aj velkost porcie... nas maly ma nieco cez dva roky a 14 kil... a to je vysoky na svoj vek.
A aký je vysoký? Tá váha je dosť , ale skôr by som to tiež riešila pohybom behať za loptou hrať sa hry kde treba pobehnúť a tak
@namornicka ma velke bruško.Meria 110 a papa jogurty jablčko banana pod.
pije nesladeny čaj aleb čistu vodu a chodim s nim na ihrisko aj s loptou.
@mariannajesenska no to je riadna vyska 😲 Napriek tomu je ta vaha extremna detska obezita :( A urcite nepapa len jogurt, jablcko a banan, nesranduj, co mate na obedy, ako varis, co je zaklad stravy? Vela skrobov, cukrov, co mavate na obedy, ake su ranajky, nepije ti este mlieko? Lekar fakt urychlene a vam dietolog doma plan, podla ktoreho budete varit a ani trosku inak.
pije mlieko rano deco a večer tiež deco.Doobedu jogurt na obed zeleninkove polievky masko poobede vyživu s trochou piškot a večer to mlieko
nemusite mi pisat že je obezny že vela važi ja to viem a trapi ma to snažim sa ale neprinaša to žiadne ovocie.Vela s nim chodim pešo aj na ihrisko chodime každy den.Ked to s niekym riešim tak povie že s toho vyrastie.Chcela by som zmenit jeho vahu a poradit sa na strave.Ak mu spravim niečo dietne tak to nezje
@mariannajesenska s tou vyskou si sa nesekla? tolko meraju 4-5 rocne deti 😕 moja 2,5-rocna meria 96 cm a to je vyssia, ako rovesnici...
Ak je zdravy a papa to co by mal papat nemohol by pribrat na 28kg. Ved moja mala je akurat a ma 100 cm,2 rocky necele a 13kg,neviem si predstavit ze by mala raz tolko. Zeleninku ovocie len doobeda,jogurty,skroby a cukry ziadne,ved dietu mu vies aj sama nastavit samozrejme skonzultovat s lekarom ale mna by skor zaujimalo co ste robili doteraz,nemohla si sa rano zobudit a zistit ze maly ma nadvahu??!
@mariannajesenska - ale nevarit dietne, varit zdravo, ziadne zahustovanie mukou, ziadne robenie na masle ci masti (ale na olivovom oleji ci kokosovom), ziadne hranolky ci pecene (ale zemiaky), ziadna cestovina, ryza len na prirodno, ziadna na masielku opecena... polievky len na prirodno, ziadne mliecne ci zahustovane... masko len s prirodnou omackou... to nie je dietne, to je sposob varenia... nedochucovat... deti potom zjedia este viac. jogurty len biele s cerstvym ovocim ci lyzickou marmelady... A pri jeho vahe by som nejake nezje fakt neriesila, ved si pocka na dalsie - rovnako zdrave - jedlo. Ziadna krupicova kasa ci inak sladena blbina, ale ovsena kasa s normalnym mlieko dosladena troskou medu ci javoroveho sirupu - a to je pol lyzicky max! Ziadne ranne gulicky s cokoladou ci medom, ale normalne klasicke ovsene vlocky s ovsenym mliekom a ovocim... proste zmente to doma... nejde o to sa trapit a navarit rovnako, toto sa nezmeni, s toho nevyrastie. Ked si to nahodis do kalkulacky, mas tazku obezitu. A to je nieco, co mu poskodzuje klby, lebo tu vahu nemaju sancu uniest, jeho srdce pracuje naplno, pretazena pecen, zaludok, oblicky. S tymto nema byt taky drobcek zatazovany. Lekar ti poradi - ak nevie tvoja pediatricka, kam vas poslat, tak ju vymente, alebo hladaj poradcu vyzivy ci dietologa priamo vo vasom okoli.
No, v prvom rade, ak si pýtate radu, píšte pravdu (nič v zlom). Ak by jedol doobeda jogurt, na obed zeleninové polievočky a poobede výživu nemal by v tomto veku takmer 30 kg (za predpokladu že je to zdravé dieťa). Ak ste absolvovali vyšetrenia a všetko je v poriadku, treba zmeniť stravu a len vy viete čo mu skutočne dávate.
Moja dcéra má 4 roky, 20 kg a výšku 113 cm. Tiež má bruško, čo sme začali pred časom riešiť ale presne viem kde bol problém - džúsiky, cukríky, večera aj o 19,00 a podobne. A toto všetko sa podpíše na váhe dieťaťa a len sa spoliehať na to že "z toho vyrastie" je si myslím dosť nezodpovedné.
@zuzik307 meria presne 105
@mariannajesenska piskoty , piskoty, piskoty ☹ najhorsie sacharidy. Potrebuje sa hlavne pravidelne stravovat a nie jogurty a ovocie . Ale moja neter tiez 30kil a bude mat 5 rokov, vyska okolo 110 tiez a verim ti , ze ta to trapi ☹ tu je potreba sa poradit s lekarom a on ti urci ako stravovat take dieta. sama nechod v ziadnim pripade do diet ani nic take
A nebude to genetika ? AKo vyzerate vy s mm a ako ste vyzerali v jeho veku ?
@mariannajesenska neviem či si napísala tu stravu úplne, ale najskôr by som začala tým, že si napíšem všetko čo zje a vypije za niekoľko dní..ale že úplne všetko, každú piškotu..možno budeš prekvapená, ak ti nezje diétne, tak nech nezje, veď nezomrie hladom
@mariannajesenska mensie porcie,pravidelne,polievky nezahustovat,ani stavu k masku,ponukat radsej cerstve ovocie ako vyzivy,teraz bude ovocia a ovocia,piskoty samozrejme ze nie 😉 drzim prsteky

@mariannajesenska pochybujem ze nieco take existuje, myslim pobyt kde sa ty rozhodnes, ze das dieta, zaplatis a hotovo.. viem ale, ze nieco take existuje ak ti to predpise lekar, dieta posle na liecenie a tam mu upravia stravu a pridaju pohyb a procedury...bolasom na takom lieceni ako dieta, ale to som uz mala 12 rokov..