icon

Opakované pohyby rúčkou

31. máj 2023

Drobec doteraz úplne v poriadku. Pokojné dieťatko. Žiaden extrém so spánkom, ani krmením. Má 5 mesiacov. Motoricky rýchlo napreduje. Sociálny kontakt taktiež veľmi dobrý. Trápi ma jedna vec. Už druhý deň opakovane otvára a zatvára pravú rúčku. Je nespokojnejší. Aj v noci sa častejšie budí s plačom. Začal bojkotovať kočiarik. Má to nejakú súvislosť?Prvý zub mu vyrazil v 4 mesiaci. Je možné, že je to reakcia na dalsie zubky? V nosici je uplne spokojny. Tie opakovanr pohyby riesit u nwurologa? Alebo čakat, ci to prejde? Mate prosim nejake skúsenosti s niecim podobnym? S autizmom ma prosim nestraste. Maly je velmi usmievave a spolocenske babatko. Dakujem.

anjelicek26
31. máj 2023

Bavi ho hrat sa s ruckou druhy den...

Ty to chces riesit u neurologa..

Potom sa cudujeme, ake su cakacky u lekarov :( Je to mozno tisic veci a aj nic, proste ho to bavi momentalne... je to male babo, meni sa a robi veci inak kazdy jeden den...

autor
31. máj 2023

@anjelicek26 on sa nehra. Keby to bol normalny pohyb, tak to neriesim ani tu a už tobôž nie u neurologa 🤦🏻‍♀️ Ale vďaka za tvoj zbytocny komentar. Ako vždy 🙂

sandyan
31. máj 2023

Zbytocne stresujes, moj syn robil niekedy tak cudne veci az mi to bolo zvlastne🤣..nas ale poslala dr.na neurologicke vysetrenie a vsetko je v poriadku. Jednoducho objavil co sa da robit s rucickou je to v poriadku😊

anjelicek26
31. máj 2023

Druhy den "opakovane zatvarat a otvarat rucku" je podla teba nenormalny pohyb? Trosku menej ho sledovat by ti asi prospelo, bez ohladu na to, ci ti to prijde ako "zbytocny" komentar...

deti95060810
31. máj 2023

autorka niekto sa ti snaží pomôcť ty za odmenu to nazveš ako zbytočný komentár...
tak Ok... dieťa má autozmus... moja to robila tiež. Diagn. presne ako som ti napísala. Spokojná ? ostatné príznaky sa postupne začnú pridávať...

autor
31. máj 2023

@deti95060810 tvoje komentare su tiez povacsine na 2 veci, ale ok. 😅

autor
31. máj 2023

@sandyan dakujem 🙂

deti95060810
31. máj 2023

autorka, choď radšej k tomu neurológovi...presne takto sa prejavuje aj DMO...

niqua
31. máj 2023

Ahoj 🙂 podľa mňa to nič nebude, uvidíš...je to tvoje prvé dieťatko? Ja som pri prvom bola tiež takýto stresmen a každý týždeň mala autizmus alebo iné choroby ...už má desať a je zdravá pubertalna baba...teraz mám druhé a poviem ti je to o inom...užívajte bábätkovske chvíle 😘

niqua
31. máj 2023

A ešte...myslím si že to budú zúbky...s najväčšou istotou

tanyan
31. máj 2023

Keď mu do tej rúčky niečo dáš, tak to drží alebo otvára / zatvára ďalej?
Len som myslela, že si možno niečo "pýta," napríklad mamu, hračku, mlieko...

anavixy
31. máj 2023

Ja si myslim ze autizmom na zaklade tvojho opisu ta fakt nikto strasit nebude (ano typicke su opakovane pohyby, to vies spravne, ale v uplne inom zmysle)… navyse dieta ma 5 mesiacov. Sama pises ze psychomotoricky napreduje, rozvija sa, spoznava svoje telo, striedajú sa rozne milniky, regresie, do toho nepohoda zo zubov, zacina teplo, deti sa upokojuju vselijako. Zatvaranie a otvaranie dlane je vedoma cinnost, ked mu ruku chytis a prestane to robit alebo ked mu do nej nieco das tak to uchopi.. nevidim na tom absolutne nic zvlastne a na neurologa by som ani nepomyslela. Drobec je stale uplne vporiadku, akurat sa meni a rozvija ako kazde dieta, uzkostlive analyzovanie kazdeho jeho pohybu je zbytocne. Hodnotit treba vzdy dieta celkovo…