Opakované zápaly kĺbov u detí: Rady a skúsenosti?
Ahojte, má niekto skúsenosť? Opakované zápaly kĺbov u 8- ročného chlapca, vždy zasiahnutý iný kĺb, bedrový, ramenný, kolenný.. bolí veľmi pár dní, potom to prejde, mesiac dobre, potom zas. Všetky výsledky výborné, dvakrát hospitalizácia 😕 reumatologia tiež všetko negatívne. Vraj to skončí tak ako to začalo 🤦 budem rada ak sa ozve niekto kto to pozná, prípadne čo to spôsobilo, čo pomohlo.. ďakujem
@denkabemommy on práveže nemá zvýšené ani CRP, ani horúčky, nič. Len na sone vidno tekutinu, ktorá neskôr zmizne.
@maminkamartinka6 v takom prípade asi len vyčkať, dialo sa mi podobné cca v 13-14r. Potom to ustálo a v 24r mi udrela reuma na plno (vplyvom hormónov po tehotenstve)
@maminkamartinka6 a na mykoplazmy atd brali krv? Svagrina prave riesi rovnaky problem.
@maminkamartinka6 nemal kliesta?
@taktotedanie nie, nemal
@silvia1504 brali asi na všetko čo sa dá.. všetko negatívne
@maminkamartinka6 ja som trpela bolesťami kĺbov, na reumatologii všetko negatívne. Odporučili mi urobiť testy na intoleranciu potravin. Po vylúčení potravín, ktoré mi vadili, bolesti prestali. Mám atypické prejavy potravinovej intolerancie a tými sú bolesti kĺbov.
@maminkamartinka6 salmonelozu nemal?
@esmea jemu už robili aj také testy
@ada510 nie
@maminkamartinka6 aj moj maly ma reumu. reuma faktor negativny, crp dobre, jedine aslo mal zvysene v obdobi aktivneho zapalu a nasli mu gen hlab 27. ale to su uz velmi specializovane vysetrenia. ale tak to by asi v nemocnici zistili. ak nenajdu pricinu, tak asi jedine ibalginom "liecit". ten je protizapalovy a aj proti bolesti
Moja mala takýto síce zápal len raz, dva týždne ju bolel lakeť, tiež mala dobre výsledky, iba tekutinu v okoli.. po dvoch týždňoch jej potvrdili leukémiu.
@mirkapp tak my máme takéto veci už chvalabohu vylúčené, želám vám veľa zdravia

@maminkamartinka6 môže ísť o Juvenilnú idiopatickú artritídu a môže to byť napriek tomu, že má všetky testy negatívne. Mne keď začala reuma , tak jediné čo som mala boli 40tky horúčky a extrémne vysoké crp.. do dnes mám málokedy nejaké hodnoty vyššie..
aj keď samozrejme pôvodca zápalu kĺbu môže byť aj prekonaná infekcia, zvyčajne sa to však týka drobných kĺbov