icon

Opakujúce sa červené flaky na koži dieťaťa

silvia_nemethova
7. máj 2015

Ahojte, prosím potrebujem radu ohladom 3 ročného dievčatka. Vyše 5 týždňov sa ráno vysype do nepekných červených flakov hlavne v oblasti zadnej strany stehien, zadoček, niekedy aj bruško a raz aj nohy. Ráno sa tak zobudí, na večer často nie je ani stopa po flakoch, zmiznú aj bez fenistilu. Ráno niekedy vačší vysyp, niekedy miernejší. Vyšiel jej pozitívny test na mykoplazmy, urobili jej ho v domnení, že flaky zmiznú po preliečení antibiotikami. Po dvoch týždňoch Klacidu su flaky v rovnakom stave. Zdá sa, že prísna dieta, vyradenie mliečnej formuly, aviváž, krémy, ani nič iné nemá vplyv na rozsah výsypu. Flaky sú aj mierne vystúpené, ale to tiež len niekedy. V pondelok máme termín u alergológa, ak by ste mali akúkolvek radu, alebo skusenosť, budem velmi vďačná. Ďakujem velmi pekne! S pozdravom Silvia

Opakujúce sa červené flaky na koži dieťaťaOpakujúce sa červené flaky na koži dieťaťaOpakujúce sa červené flaky na koži dieťaťaOpakujúce sa červené flaky na koži dieťaťa
sisiska
21. jún 2016

@silvia_nemethova jasne, zatial dakujem.

roxana456
1. júl 2016

Môj syn má niečo podobne,momentálne nič nezaberá vyrážky sú stále, vraj je to zihlavka,na stránke slovenskypacient je tam o tom viac popísané

sisiska
3. júl 2016

@roxana456 no a z coho to ma? co vravia lekari?

roxana456
3. júl 2016

@sisiska momentálne čakáme na alergologicku uvidíme s čoho to má, teda na čo je alergicky

monikaecolab
7. júl 2016

Ahojte , skúsenosť s deťmi na atopický ekzém (ale aj iné ekzémy) je výborná Biorezonancia -pozor len prístroje BICOM . Vedia tam presne vytestovať z čoho u dieťaťa ekzém vznikol - alergická reakcia na potraviny,kožné plesne, zaťažené vylučovacie orgány napr. črevá a podobne. Príčina sa dá po pár sedeniach úplne odstrániť a tak aj ekzém. Najčastejšie deti reagujú zle na potraviny - pšenicu lepok mlieko ..hneď po vysadení potraviny vidno veľký rozdiel ako sa ekzékm krásne zlepší, akurát , že je vhodné potom prístrojom intoleranciu aj vyliečiť aby dieťa mohlo opäť zjesť všetko čo mu chutí a nijak sa neopbmedzovať emoticon najjednoduchšia cesta po rokoch trápenia,,, ak by mal niekto záujem doporučujem biorezonacia-zv.sk je to BB kraj. 🙂

sisiska
7. júl 2016

ale toto nie je ekzem, my sa tu bavime o urtike (zihlavke, koprivke)...funguje to aj na to?

monikaecolab
8. júl 2016

@sisiska ono to funguje na všetky kožné ochorenia - princíp je ten istý, tam sa jedná hlavne o to že sa zisťuje príčina - z čoho daný problém -ochorenie u dieťaťa vzniklo a čo ho vyvoláva - či nejaký patogén v tele, alebo alergická reakcia- čo je v tele spúšťač ..spúšťač vedia následne eliminovať a tým vyliečiť aj kožné ochorenie určite stojí za to vyskúšať namiesto dlhých vyšetrení tu máte výsledky hneď a je to bezbolestné, deti dokonca môžu pozerať pri tom rozprávky 🙂

07jana2014
8. júl 2016

ahojte.... pripájam sa k tým maminkám, ktoré riešia kožný problém u svojho dieťatka - červené fľaky. Nám sa minulý týždeň prvýkrát objavili červené fľaky na ručičkách. Poobede to už mal aj na nohách. Myslela som že to má z monte, keďže to mal 1x ale problém nezmizol ani po týždni. Nedávno som prišla nato, že to má hlavne vtedy, keď ide spať a môj malý sa rád prikryje paplonikom aj keď je teplo. Potom ho vždy idem odkryť, nech sa nespotí a fľaky sú tam, doslova mapy mal po celých nohách. Doktorka mu dala aerius s tým že to je žihľavka. Malo to ešte niektoré dieťaťko? Zabral ten aerius?

07jana2014
8. júl 2016

Ešte pripájam fotku ako to u nás vyzera

ikula2
11. júl 2016

@07jana2014 aj moja dcerka to teraz ma, ale mame to uz druhy krat asi pred 1,5r sme to tiez mali, stale to mizne vracia sa jedine co na to zaberie je fenistil ale to nie je riesenie, stale byt na fenistile a z toho co som tu precitala lekari nic nezistia, ja sa priklanam k potravinovej alergii na nejake ecko, ale zistit take nieco to je skor nemozne, predsa dieta papa aj v skolke u starkej, neda sa vsetko odsledovat...

07jana2014
13. júl 2016

@ikula2 nám to už prešlo... klop klop... lekárka mu dala nejaký sirup na žihľavku.. ja si tiež myslím že to mal alergiu na jedlo, lebo prvýkrát som malému dala monte a na druhý deň už mal tento problém....

silvia_nemethova
autor
13. júl 2016

@07jana2014 Dobry vecer prajem, mozem sa opytat, aky sirup? Diki a drzim palce!

ikula2
14. júl 2016

@07jana2014 aj ja by som chcela vediet aky to bol sirup a doktorka vam povedala ze je to zihlavka.. Nam to tiez uz preslo aj ked rano ma este pozostatky a pocas dna to zmizne ale prvy tyzden to mala veeelmi skarede po celom tele, ked som sa odhodlala k dr. tak pred obedom jej to zmislo tak sme nesli, lebo uz som jej nemala co ukazat.

roxana456
15. júl 2016

Aerius

roxana456
15. júl 2016

@monikaecolab Ďakujem

silvia_nemethova
autor
20. júl 2016

@ikula2 Presne! Vzdy rano a okolo pol dvanastej uz ani stopy.. My mame dlhodobo Zodac a Denerel, ale vysadzam. Nema to vyznam.

sisiska
21. júl 2016

@silvia_nemethova to vam kto dal takuto kombinaciu liekov? ako dlho ju beriete? a kvoli comu vam tieto lieky nasadili? kvoli tym flakom? ale musi byt na to predsa nejaky dovod...vam uz stanovili nejaku diagnozu?

ikula2
21. júl 2016

@monikaecolab prosim ta mas s tym skusenosti, pozerala som tu biorezonanciu, vedela by si mi blizsie napisat o tych poplatkoch a aku maju uspesnost?

ikula2
21. júl 2016

@07jana2014 zabral vam ten sirup?

silvia_nemethova
autor
21. júl 2016

@sisiska Na Kramaroch nam toto nasadili a berie to mala vyse roka. Diagnoza je zihlavka z nezistenych pricin. Vsetky vysledky su ok.

peto15
12. okt 2016

Zdravim vsetkych, prsim Vas viete nazov toho sirupceka o ktorom pisala jana?

marcelilina
21. dec 2016

@monikaecolab a je ten prístroj aj v Prešove ci Košiciach? Staršia dcérka je tiež vyhadzana s takými to fľakmi na chrbte aj na nohách v zadu

voskovka
21. dec 2016

Aj ja sa pridavam s flakmi s malou ☹ zatial sme v liecbe obvodnej lekarky a skusa na nas kremy...

luucciaa
17. mar 2017

Dievčatá komu na tie fľaky zabrala biorezonancia?? Dcerka ich ma uz asi pol roka a stale sa jej to vracia a mizne a stale na oných miestach. Niekedy viacej niekedy menej

jaruska8
31. mar 2017

Ahojta, pridávam sa do klubu.😩😩 Dcérka bola teraz chorá. Dala je ATB do nosa Uniflox a na 3. deň mala výsyp-žihlavku. Už sme boli aj u imunologičky-vraj jej telo bojuje s vírusom. Na tri dni má Prednison. Táno otras, okolo obeda jej to zmizne, večer sa jej to vráti. Už tri dni, vraj to môže trvať 6 týždňov.😩😩

sabina77
9. apr 2017

Prosim.vas.co to nakoniec.bolo dcera.presne taketo flaky ma.nevieme.si rady cakame.na.vysledky steru ale.podla.foto presne to iste ma

peto15
11. apr 2017

Nam to urcili ako zihlavku, a ako reakcia na nejaku potravinu, respektive intolerancia na nejaku latku. Alergologicka robila testy. Vysla nam zvysena intolerancia na histamin. Mala berie dlhodobo zirtec, 3-4 kvapky kazdy vecer a je to pod kontrolou. Ked zirtec vynechame, niekedy sa fliacky zacnu objavovat hned, inokedy sa par dni nevyhodi...

silvia_nemethova
autor
11. apr 2017

@sabina77 U nás žihlavka z nezistených príčin a po dlhej dobe sa to svojvolne prestalo objavovať.

luucciaa
11. apr 2017

My sme boli u kožnej no Ta to rieši kortikoidy cize nepodávam ale vysadili sme vse co obsahuje čokoládu alebo kakao a fľaky zmizli. Ked sme skúsili dat co len kocku čokolády hned na druhý den ich mala spat cize u nas to vyzera na intoleranciu čokolády a kakaových bobov

mirkaaa80
11. apr 2017

@07jana2014
@ikula2
Chcem sa opýtať, či ste už niečo bližšie zistili...Syn to mal tiež, na tvári....Mysleli sme že má alergiu na slnko ale mal to aj ráno, keď vstal, a dokonca na strane, na ktorej ležal to bolo viditeľnejšie. Takže nám to zhorsovalo teplo, len neviem, čo bolo príčinou. Samé to prišlo, samé odišlo. Blíži sa leto, a čakám či s to zase vyhodí.