Opakujúce sa choroby a infekcie

mishellitta
15. aug 2017

Ahojte, chcem sa poradiť. Za cca posledných 8 mesiacov sme celá rodina stále chorí. Vždy to začne deťmi (4 a 6r.) a potom to prejde na nás. Pomaly už nie je ani jedného týždňa bez toho, aby bol niekto chorý. Vždy to začne tým, že ochorie naša dcéra, ktorá chodí do škôlky. Syn do škôlky nechodí. Z malej to prejde na malého, my sme s priateľom chvíľku ok a po týždni či dvoch sme chorí aj my. Nerobíme nič iné, len sme stále u lekárov. Navyše mňa, priateľa a dcéru to vždy chytí tak silno, že musíme - či chceme, či nie brať antibiotika. Syn je na tom podstatne lepšie, ten nemal ešte ani raz v živote antibiotika. Ale vždy je chorý, aj keď nie tak intenzívne. Ja som brala aj imuno kúru, aby sa mi tie choroby neopakovali. Teraz som mala asi mesiac pokoj a znova som chorá, lebo dcéra bola pred týždňom 2 týždne chorá. Ja už som tento rok vybrala 5 balení antibiotík, aj keď som nechcela, ale mala som už také problémy, že iné riešenie nebolo. V škôlke, kt. navštevuje dcéra sú neustále choré deti a učiteľky sa tiež nepretrhnú, aby trochu predchádzali chorobám a deti poriadne neoblečú, prípadne nevymenia prepotené mokré oblečenie, aby dieťa neochorelo, aj sme im to pripomínali a prosili ich, nech trochu dohliadnu na to, aby tie deti boli poriadne oblečené. Chcem sa spýtať, či má niekto podobné skúsenosti s takýmito opakujúcimi sa chorobami a čo by mohlo pomôcť, čo by sme mali zmeniť, aby sme každý mesiac 2 týždne neboli chorí. Alebo ako von z tejto situácie? Mám pocit, že je to bludný kruh, z ktorého sa nedá dostať von.

siska53
15. aug 2017

@mishellitta ano,my sme tak mali.. Po plesniach v byte my dospeli,po nastupe maleho do skolky a neskor aj malej sa pridali aj oni,ale u nich to malo vzdy v pohode priebeh,atb len obcas,zato my..skoda reci.. Vsetci na testoch,imunitu mame ok. Prosto sa musime adaptovat na skolkarske bacily,ktore dospeli horsie zvladaju.. Maly mal zhorsene obdobie po vybere nosnych mandli,ked mal cez 5r.tam to bola katastrofa,take teploty jakziv nemal. Nepomohol nam ani imunoglukan.,ktory sme pol roka bravali,mne ani preliecenie tou kurou..ani cecko,boze,co sme sa ho nabrali!

Klopem,uz je to rok lepsie aj u nas.. Zacali sme olejmi - inhalacia,potieranie a fakt sa to vyrazne zlepsilo.. Skuste este to.. Hladaj ale ciste silice-esencialne oleje..No a niekedy pomoze len cas..

osky
15. aug 2017

Otazne he aky mate zivotny styl,stravovanie.
Lebo vyzera ze mate velmi slabu imunitu.
Okolo mna preslo tento rok milion chorych ludi.kym ini sa trapili s horuckami ja som chora vobec nebola..mozno raz trosku prevhladnuta....
Varis klasicku stravu?
Mate dost ovocia a zeleniny?
Ste prilis sterilni?
Na nieco alergicki?

Katdopadne by som sa snazila liecit bylinkami a prirodnymi preparatmi.
Atb len v krajnom.pripafe.ono najskir to bude tazke ale casom sa teöo adaptuje.umna to tak bolo.

juliet86
16. aug 2017

No.... mozno zmena skolky??? Kupit domov cisti ku vzduchu. Casto vetrat. Vzdy ako prve umyt ruky po prichode domov. Vsetci poctivo mydlom a horucou vodou. Nechytat si rukami tvar. Skusit sa otuzivat alebo aspon striedava sprcha! Baciltrafil vsetci co mate vek. Plus multivitaminy. Plus imunovaxom ak si ho este nebrala. Po kazdej chorobe nove kefky na zuby. Vzdy prezliect pistele a prat postelne na 60. Plus bylinky cajiky napr rakytnik zazvir repik salvia. Moja bylinkaren na fb. Probiotika kysle mliecne vyrobky biele jigurty kysla kapusta a chodit na prechadzky za kazdeho pocasia do prirody. Drzim palce