Opakujuce sa herpesy a afty u deti
Ahojte kocky, hladam niekoho co ma podobny problem ako ja a riesi to uz dlhodobejsie.
Mam 2 deticky v podobnom veku - rozdiel len par mesiacov. Maju 5 rokov. Syncek ma vzdy problem s opakujucimi herpesmi a dcerka zas s aftami. Objavuju sa im dost casto, ale dcerka je na tom horsie, lebo afty ma skoro non-stop. 2 tyzdne pauza potom opat. Lekarske vysetrenia sme vsetky absolvovali - imuno, zubne, gastro...nastastie je vsetko OK. Dostali lieky na imunitu - Broncho vaxo, Isoprinosin...nic z toho nezabralo. Brali to dlhodobejsie.
Strava - bohuzial v skolke neviem ovplyvnit. Doma na to davam pozor. Snazim sa varim zdravo. Dcerka zboznuje ovocie, zeleninu, stavy - aj zelene, smoothies... toto je u syna problem, lebo nieco taketo do neho narvem iba rozmixovane a varene. Sladkosti maju obmedzene na vikendy - aj to maju povolene par kusov, ziadny cely balik a pod. Ak chcu nieco sladke, snazim sa im pripravit nieco domace - peciem kolaciky z roznych muk - spaldova, celozrnna, pohankova...a pod, varim lekvar a pod. Je vsak mozne, ze im v tej strave nieco vadi - mozno mi poradite. Vsimla som si, ze dcerka ma vacsiu chut na sladke, ale nemam pocit, ze je to uplny extrem. Na gastro chodime kvoli tomu, ze ju nafukuje a ma afty, ale zatial vsetky testy ma OK...
Zubnu pastu som uz prevetrala, ta by mala byt OK.
Na afty mame zarobenu vodu z lekarne, mam salviovy extrakt/cajovnikovy olej/ustne vody s tym vyplachuje pravidelne. Viem, ze ta zarobena voda z lekarne ju velmi stipe ked to natierame, ale mam pocit, ze to zabera najlepsie. No hladam ci neexistuje nieco co by som vedela pouzivat a nestipalo by ju to tak. Skusala som aj aloe, ale nemam pocit, ze to tak dobre zabera...
Herpes u syna, tam som si vsimla, ze ked na to nedavam nic tak sa to asi najlepsie hoji. Ked to ma velmi zle davam cajovnikovy olej. Obcas sa stane, ze sa mu to natiahne na pol licka a dcerka ma ten isty problem. Teraz ma aftu aj na perach... Som z toho dost nestastna, hladam ako by som im vedela pomoct resp. co by im vedelo pomoct v zlepseni tohto stavu ... ☹ 😢
Najde sa tu niekto co zapasi s podobnym problemom....
@lenka_21 Ahoj ja som mala tento problem s dcerkou,afty,teploty 38,5 stupnov a nie raz aj zvracanie, zacala som jej davat Colostrum,pouzivat kazdy vecer detsku ustnu vodu a do nosteka koloidne striebro, od vtedy tento problem nemame a ak raz za cas vyjde,uz nemame teploty 😉 ....
@lenka_21 ahoj, moje deti, neustale herpes, opar, afty, obcas az v nose. Nepises, ci im robili stery, a cis i na vysetreni boka aj ty s manzelom. U nas som bola problem ja, bola.som roznasacom stafylo a streptokoka. Mne nebolo nic, deti raz sople, raz zapal hrdla, potom.chrasty, neskor opar, herpes, afty...
Zabralo az to, ze som sa ja aj oni preliacili antibiotikami
@lenka_21 ahoj, je to už veľa rokov. Ale momentálne bojujeme u syna 5r s herpesmi, už vyše roka non-stop ústa brada nos...dokola...tiež testy na imuno v poriadku, gastro ok, alergie ok. Ako ste to poriesili, našli ste príčinu alebo niečo čo pomohlo? Ďakujem za odpoveď

@majulino na tie plysaky sa musim pozriet...dcerka ich zboznuje. Snazim sa ich casto prat. No alergia na srst a pod. jej nevysla...
@bibistec imunitne testy mame za sebou...vsetko dopadlo OK...napriek tomu som si ista, ze je to podmienene aj imunitou, preto hladam nieco cim by som jej ju posilnila...
@86sasanka86 ake B-cko kupujes... hej ja mam zatial klasicky B-komplex...
@ivanka33 tie citrusy to mozu byt urcite...napr.moja svokra ma afty ked zje vela ovocia... ja som jej skusila citrusy obmedzit, ale nepomohlo. Afty ma stale... Ona ovocie neskutocne zboznuje, ale budem to viac sledovat...