icon

Opakujúce sa horúčky u dieťaťa: čo robiť?

8. máj 2026

Ahojte mamičky! Môj syn pred tyzdnom mal vysoke horúčky a objavili sa uňho vyrážky (exantém), zobrala som ho k lekárovi, dostal antibiotiká, že ide o silný zápal mandlí. Už 6 dní ich berie, v nedeľu mal naposledy horúčku a odvtedy nie. Dnes večer však má opäť 38,3 °C a suchý kašeľ, ten má už od začiatku choroby, a ma aj sopliky . Veľmi sa bojím, čo to môže byť? Samozrejme, v pondelok ideme k lekárovi.

anonym_4393f5
8. máj 2026

išla by som na pohotovosť - zajtra

marianarem
9. máj 2026

@anonym_autor No mohol u lekara chytit nieco dalsie a to mu teraz zacina. Neviem, ci ste mali v cakarni respirator, ak nie, tak tam je riziko nakazy pomerne vysoke.

autor
9. máj 2026

Boli sme v noci na pohotovosti lebo mal velmi vysoke horucky 🥺 robili crp ma len 16 dychanie ciste ze dalej pokracovat s antibiotikami zvysili nam davku na 5ml,lebo mal len 2,5ml na 12 hodin co aj podla mna bolo malo

beata_ra
11. máj 2026

dcerke pri teplotach vzdy zaberal Brufen sirup, to bola taka istota. 🙏 ako ste na tom?

autor
11. máj 2026
@beata_ra

dcerke pri teplotach vzdy zaberal Brufen sirup, to bola taka istota. 🙏 ako ste na tom?

@beata_ra Dnes sme prišli domov z nemocnice 😒 Prišli sme domov z pohotovosti, ale v sobotu ráno mal opäť veľmi vysoke horúčky a už aj hnačku, takže sme sa vrátili na pohotovosť, lebo sa mi to vôbec nepáčilo 😒 A ďakujem Bohu, že sme išli. CRP sa za 12 hodín zvýšilo na 48 a ani rtg pluc to nevyzeralo najlepšie, takže si nás hneď hospitalizovali .Na oddelení mu znovu robili CRP, tam už bolo 60, chvala Bohu dnes ráno to kleslo na 38, takže nás pustili domov.