Opatera dieťaťa po výbere krčných mandlí
Ahojte, moje dieťa je aktuálne po neplánovanom výbere krčných mandlí. Bohužiaľ nás museli po komplikáciách s angínou hospitalizovať a priamo v nemocnici sa stav zhoršil natoľko že jej proste museli vybrať mandle. Moja otázka pre tých ktorí to už zažili, je ako ste zvládali následnú opateru doma? Mám veľký strach z toho aby jej rána nezačala krvácať, ak áno, tak potom treba volať záchranku? Ďalšia vec, čo ma trápi je, že sa bojím toho aby nezačala vracať, čo je u nás veľký problém, nakoľko má citlivý žalúdok, ja netuším ako v tejto situácii do nej dám napr. ATB. Celkovo jedlo a pitie, lebo je to šialený nejedak aj keď je zdravá a nie to teraz. Čo variť? Zatiaľ v nemocnici nám nič konkrétne nepovedali ešte. Tak sa pýtam tu. Ďakujem za všetky odpovede.
@amedeofelisa doma kloktat a pit repikovy caj, bude to bolestive, cize jedla vela nikto nezje, aspon ja som zjedls vzdy 4 lyzicky a dovi. Cize skor castejsie a takto po malom mnozstve. Ako prvy tyzden je hrozny, potom uz je dobre. Daju na doma cipky od bolesti. To zabera velmi dobre .
Inak to krvacanie je raritne, ked tak to nastava hned do 24 hod po vacsinou. Ak to brali laserom, tak tam velmi nenastane, nakolko je to vypalene. To som mala ja, netiekla mi ziadna krv, iba to mega bolelo a skriabalo
@kiki68 keď som na urgentne povedala, že pijem repikový čaj skoro ich tam vyvrátilo, že určite Nepiť, vysušuje to, je to potom viac náchylné na krvácanie.
A k tomu krvácaniu no, mne to brali laserom a presne na 7 deň to zacalao krvácať a nešlo to zastaviť, museli mi ti robiť celé nanovo.
@kiki68 ďakujem za odpovede, akurát teraz riešime že ma opuchnuté očká, neviem čo to môže byť, doktor ORL že to nie je kvôli operácii. Tak mám celkom strach že čo to je
@kiki68 nie ona bohuzial to nemá laserom, robili jej to klasický rezanim😭
@ssimusska tak že repík nie? A čo potom?
Prepáčte že neskoro odpisujem ale nestíham.
@amedeofelisa mne neodporúčali žiadne bylinkové čaje. Len piť veľa veľa či už vody alebo nejakých ovocných čajov.
@lienka9 ďakujem krásne za odpoveď, akurát riešime že jej nabehla znova teplota s tie opuchnuté viečka. Ja neviem čo to zas je.
@ssimusska ďakujem za info, zatial je len na kojenecké mineralke. A tečú jej tri infúzie.
@amedeofelisa nepises ake velke dieta...
mali by ta poucit, 10 dni po prepusteni ochranny rezim, len doma a v kludovom rezime, ziadne skakanie, ziadne behanie, ziadne horuce kupele, len sprcha, co sa tyka jedenia tych 10 dni sa odporuca len makka a kasovita strava, vyziva, banany, nastruhane jablko, polievky, zemiakova kasa, jogurty, kase, cestoviny.... nic tvrde ako hranolky, keksy, s jedenim sa netrap, hlavne nech ma dost tekutin. na komplikacie sa opytaj, ano pri krvacani to netreba podcenit, nemusis hned volat sanitku, ale zobrat na kontrolu na pohotovost urcite ano.
@heln dcéra má 8 rokov, tak že úplne mala nie je. Ďakujem za odpoveď, ja dúfam že nejako to potom dáme. Akurát tá strava, no keby nebola taká chuducka tak ma to až tak netrápi, ale ona váži len 24 kg a teraz je prakticky dva dni bez jedla a dnes ma v sebe 4 lyžičky pudingu. S tým jedlom sa trápime prakticky od mala, a teraz keď ju ešte boli aj to hrdlo, to bude jedna katastrofa .
@heln určite režim kludovy bude, to ona keď je chorá tak leží v posteli, nevystraja. Teraz je dobré to že je pod kontrolou lekárov a že tu výživu má aspoň z tej infúzie.
Stáva sa to aj pri pití.
Skúste dávať vývarové polievky, ale len letné. Nič horúce . Žiadne džúsy ani korenisté či slané jedlá, kašovité jedlá, pozor na niektoré výživy sú kyslé a môžu podráždiť rany...letné čaje. Kľud na lôžku, sprchy také letnej šiel, žiadne teplé kúpele.....nebojte po pár dňoch pôjdete na kontrolu a tam vám povedia či sú rany zahojené a budete už jesť normálne. Ja som sa tiež bála, syn mal vtedy 3 roky .
V nemocnici vás poučia. Syn bol vlani ako čerstvo 8-rocny, 2 týždne dodržiaval prísny lôžkový režim, jedol tekuté/kašovite tiež tie 2 týždne, všetko studené, ale to jemu vyhovovalo, pýtal si napr aj fasirku s rajcinovou omáčkou, úplne som mu to rozmixovala. A dcéra má dobrú hmotnosť, on mal pred zákrokom 16,5 kg. Ale po zákroku mu začalo podstatne viac chutiť jesť a začal konečne priberat.
@monikaduskova moja dcérka je ešte stále v nemocnici, nakoľko sa jej pridružila aj mononukleóza.
@letfenixa no len moja dcéra je vysoká 134 CM. A váhu má svoju výšku naozaj nízku. Ake tak hádam to postupne prejde a bude lepšie.

@amedeofelisa deti vybratie mandli znasaju pomerne dobre.enviem ako to moze byt ked vam ich vyberali v takomto mimoriadnom stave,ale standardne to mas len kasovitu stravu min tyzden.cize nejake polievky a pod..ono aj tak asi velmi chutit nebude po takej operacii a este po angine..takze nenutit,sledovat najma pitny rezim,ten je dolezitejsi.ak komplikacie tak rovno do nemocky bud autom alebo sanitka,podla toho ake by bolo zle krvacanie.ale predpokladam,ze vam este vsetko vysvetlia kym vas pustia