icon

Opatrenia pri čiernom kašli: Kto musí do karantény?

8. aug 2026

Dobrý deň, prešiel si niekto čiernym kašľom? Aké sú opatrenia? Karanténa celá rodina ako pri covide alebo len chorý člen? Doktor nevie 🙆, vraj mám čakať kým sa mi ozvú z úradu verejného zdravotníctva .

Strana
z2
agnes28
9. aug 2026
@anonym_440888

@anonym_708bb3 Zaujimave ze moje neockovane deti ho nikdy nemali, za to ockovany synovec ano 😀

@anonym_440888 tak si držte palce aby to tak bolo aj naďalej. Moja neockovana ho chytila a teraz čo?

anonym_ff7857
9. aug 2026
@anonym_dd2768

Cierny kašeľ? Ved to bývalo v minulom storočí. Už dávno sa nato ockuje.

@anonym_dd2768 v poslednej dobe stúpa čierny kašeľ, môj všeobecný hovoril že kedysi za 7 rokov mal asi 2 prípady a teraz len za minulý rok mal 7 prípadov

anonym_dd2768
9. aug 2026
@anonym_ff7857

@anonym_dd2768 v poslednej dobe stúpa čierny kašeľ, môj všeobecný hovoril že kedysi za 7 rokov mal asi 2 prípady a teraz len za minulý rok mal 7 prípadov

@anonym_ff7857 no pekne.

anonym_49eece
10. aug 2026

Moja dcéra mala čierny kašel v máji. Prvý týždeň to bol taký klasický kašel, keď po týždni neprešiel, išli sme k doktorke, dala atb., po dobratí neprechádzal, poslala nás na röntgen a na odbery a stery a až z nich sa potvrdil čierny kašel. To už dcéra kašalla tretí týždeň a ešte tento tretí týždeň bol kašel taký nepríjemný, hlavne v noci, potom sa to začalo zlepšovať, ale teda pretrval ďalšie tri týždne, kým úplne zmizol. Nikto z nás nebol v karanténe, nikto nám nevolal zo žiadneho úradu. Jediné ďalšie odporúčanie, ktore sme dostali, bol kalciový situp a vysoké dávky vitamínu C. Keď robili dcére odbery, mala som so sebou aj mladšiu, lebo začala pokašliavať, tak som si ju nechala doma zo škôlky, spravili odbery pre istotu aj jej a čierny kašel sa u nej nepotvrdil, aj keď priebeh mala podobný ako staršia s výnimkou nočných záchvatov kašla.

anonym_9769cf
10. aug 2026
@anonym_b62ff5

@anonym_440888
Ahoj troĺl a pridaj dalsiu rozpravku

@anonym_b62ff5 predstav si, že keď syn bol v škôlke (v jeho časoch ešte neockovanie nebolo také moderné), mali tam epidémiu čierneho kašľa. A všetky deti komplet boli zaočkované. Pediatricka, stará pani, len kývla rukou, že čierny kašeľ aj napriek očkovaniu býva.

anonym_f0bdd4
10. aug 2026
@anonym_dd2768

Cierny kašeľ? Ved to bývalo v minulom storočí. Už dávno sa nato ockuje.

@anonym_dd2768 áno, vďaka dezolatnym antivaxerom sa nám vracajú aj choroby, o ktorých sme desiatky rokov nepočuli. Úprimne, ja by som im dala 100% preplatiť liečbu, lebo toto už je vrchol.

Strana
z2