icon

Operácia 8 mesačného dieťatka s refluxom do obličky

maja081290
14. sep 2012

Mile mamičky potrebujem pomoc čaka nas operacia 😢 synček ma osem mesiacou ma reflux do oblčky od jeho narodnia chodime po vseliakych visetreniach a teras sa rozhodly pre operaciu a ja mam strašny strach ☹ maju nas operovať v Košiciach velmi by mi pomohlo keby mi napisala mamička ktora to ma z babetkom us uspesne zasebou ako to prebiehalo ako to dlho trvalo ta operacia a nasledne hospitalizacia ... atd chcem vediet co najviac sa da budem vam velmi vdacna.

chameleon87
8. aug 2018

@gabikazajacova a koľko ma malinka

gabikazajacova
8. aug 2018

Mala ma 14m......prvykrat to bolo pred mesiacom...zrazu 40tky horucky-zapal oblicky no a teraz zasa,ale zatial iba bakteria v moci bo som to skoro zachytila.

chameleon87
9. aug 2018

@gabikazajacova a kde vám zistili ze mate reflux

gabikazajacova
12. okt 2018

ahojte baby.Ste tu este niektora?Moja mala ma 16m a o dva tyzdne operaciu...mali sme 1zapal,na pravej strane VUR medzi 4az5 a na lavej medzi 2az3.Chcem sa spytat,ako dlho boli vase deti v nemocnici a ako dlho museli cisto lezat.Dakujem moc ak sa niekto ozve.

chameleon87
12. okt 2018

@gabikazajacova ahoj no nám nezistili nič ale aj napriek tomu som už s malou 4x ležala v nemocnici s horúčka mi a zápalom. U spali ju v Martine a zisťovali reflux no nenašli ho. No niečo prepúšťa ale nevideli to takže budeme na ATB do 3-5rokov kým z toho nevyrastie. Ako vám zistili reflux tiež ju u spali a to pj jednom raze s teplotami vám hneď išli zisťovať reflux nám až po 3 raze kázali sa objednať na nefro

gabikazajacova
12. okt 2018

@chameleon87 ahoj....nam zistili reflux uz pri narodeni,cakali rok ci sa sam neupravi,ale zial nie....zapal sme dostali az po roku.Teraz ma mala ATB a ideme na op.

chameleon87
13. okt 2018

@gabikazajacova až po roky prvý zápal tak u každého dieťaťa inak no ale u vás lepšie že vám to zistili pri narodení a teraz už bude do pre z operujú a bude ok. Co s nami neviem co je a vždy keď sme vyradili ATB tak ani 2 týždne neprešli a znovu horúčky a infuzky to je na slučku vám poviem schudla som za to obdobie 6 kg.na nefro nám povedali ze jej robia problémy aj zuby ako sa dcéru tak sa jej baktérie dostávajú do krv obehu a teploty hneď ma a jedno s druhým a hneď v moči krv a hnis. Joj už nech jej vyjdu

chameleon87
13. okt 2018

@gabikazajacova a co jej budú robiť pri operácii odstraňovať chlopnícku aj zuzovat mocovod? Neboj té sa teraz kým je malá dáte to do poriadku ani si to pamätať nebude

chameleon87
13. okt 2018

@chameleon87 vravela dom si ze prečo ona akurát a ešte ma také tenke žily že jej zakaždým infuzke praskla a nanovo napichovali niekedy aj 6x. No hrozne. Ale radšej nech je na liekoch ako toto absolvovať. A sú aj horšie choroby toto sa upraví a vám to urobia a bude dobre

mimer
13. okt 2018

Ahojte. My ideme 25.10. na scintigrafiu obliciek. A potom 29.1. na cystografiu ak som si to dobre zapamatala. Stale ma vysoke hodnoty- leukocity a bakteriu v moci. Tak idu zistovat prečo a či nemá reflux do obličky :-/

mimer
13. okt 2018

Ahojte. My ideme 25.10. na scintigrafiu obliciek. A potom 29.1. na cystografiu ak som si to dobre zapamatala. Stale ma vysoke hodnoty- leukocity a bakteriu v moci. Tak idu zistovat prečo a či nemá reflux do obličky :-/

gabikazajacova
13. okt 2018

@chameleon87 mojej musia davat infuziu do krku,inac sa jej neda.....tiez bola velakrat dopichana cela ☹ .Jej idu zuzovat obe strany.

gabikazajacova
13. okt 2018

@mimer ahoj.myslis to vysetrenie,kde sa ukaze funkcia oblicky?Nam to ídu robit teraz 24.10 pocas operacie.

mimer
13. okt 2018

@gabikazajacova ano presne. Drzim silno palce! 😇

gabikazajacova
13. okt 2018

@mimer dakujem,aj ja vam....napiste ako ste dopadli.

lindusss2016
29. jan 2019

@gabikazajacova
@mimer baby, ako su na tom vase deticky? My sme sa dnes dozvedeli, ze nas operacia neminie, tak zhanam co najviac info

mimer
29. jan 2019

@lindusss2016 ahoj. Nasa teda nema reflux..su 2 moznosti ako mi povedal dr. Bud ma zuzenu mocovu ruru alebo sa jej tvoria bakterie lebo je "plnsia" v tych partiach. V polkde februara ideme za dr s vysledkami z cystografie tak uvidime co dalej. Pokracujeme v atb Suprax 1xvecer. Operacia? Z akeho dovodu teda?

lindusss2016
29. jan 2019

@mimer mojmu malemu sa zle napaja mocovod do mechura, takze nas caka reimplantacia mocovodu. Ma hydronefrozu, megsureter a reflux. Zatial sa drzime bez atb, absolvoval uz cystografiu, cystoskopiu, scintigrafiu (bez narkozy), caka nas uz len predoperscna konzultacia, tak som zvedava

gabikazajacova
29. jan 2019

@lindusss2016 ahooooj.neboj sa nic,vsetko bufe ok,ja som mala tiez hrozny strach.no vsetko.bolo.ok.Malu.operovali pred 3m .Kludne sa pytaj

chameleon87
30. jan 2019

@mimer ahoj my sme absolvovali cystografii a cystskopiu a nezistili nám reflux. No tak ostávame na ATB na večernej dávke ob deň. Doktorka mi povedala ze malé robia problémy zuby. S každým jedným ma horúčky. Prekáka sa baktérie sa hneď dostanú do močovej rúry a jedno z druhym. Povedala ze keď jej vyjdu zúbky všetky tak sa možno stratia tieto problemy. Verím moc tomu. A to ja niesom doktor. A vždy keď sme skončili so zápalom v nemocnici tak jej vždy vychádzal zub. A ja som presne vedela ze to ma niečo s tým spojené

chameleon87
30. jan 2019

Prajem všetkým detičkam aby sa rýchlo z toho dostali a boli už len zdravucke

niccuschca
15. júl 2019

Ahojte, my sme s dcerkou uz po 1. cystoskopii a stale ma nálezy ako pred operáciou, ba možno aj častejšie. Bez ATB nemôže byt viac ako 24h. Inak ma hneď v moci leuko. Caka nas cystografia a zrejme znova cystoskopia. Je tu maminka co si presli cystoskopiami až nakoniec k operácii? Alebo nejaká ktorej dieta operovali v zahraničí nejako inak? Za kazdu radu vďaka.

lenicka30
10. aug 2019

@niccuschca presne toto riešime, máme 3/4roka od cystoskopie a teraz ma vkuse nálezy, proste sato stále zhoršuje. Dr nám ide zopakovať cystografiu a potom pôjdeme zrejme do Ba. Tam nam primarka hovorila, že robia 2x cystoskopiu a ak nepomôže potom operácia 🙄....

niccuschca
10. aug 2019

@lenicka30 no my sme mali cystografiu tento tyzden a potvrdilo sa že stale ma reflux. Takze akurát pojdeme buduci tyzden do BA sa objednat na další zakrok. Ako pises najviac sa bojim toho že sa druha operacia tiež nepodarí a bude nas cakat riadna operacia. Ja mam skoro 2 ročnú malu zbojnícka čo neposedí ani chvilku a neviem si predstavit ako bude tyzden či dva lezat po operácii aby to bolo Ok ... 😔

lindusss2016
10. aug 2019

@niccuschca to si nevie oredstavit nikto, ale tie deticky to vedia a ak by vas to neminulo, budes prekvapena, ako dobre to zvladnete

lenicka30
11. aug 2019

@niccuschca po akej dobe vam robili tu opakovanu cystografiu?

lenicka30
12. aug 2019

@niccuschca pozerám, že si zo Žiliny, budu vam ju robiť tu? A stale chodite do BA, alebo kontroly mate tu na nefro? Dik moc

niccuschca
20. aug 2019

@lenicka30 nie ideme do BA, dnes sme akurát boli sa objednat a objednávajú na 1/2 novembera 😏 cystografiu nám robili tu v ZA a potvrdilo sa že tam je stale na oboch stranach reflux. Na kontrolu chodíme tu k Dr. Kováčikovi.Nám sa bohuzial vobec nepolepsilo po zakroku stale ma nálezy takze tento tyzden to bude presne rok čo jw vkuse na ATB 😔
Ak ma stale nálezy urcite najlepsie urobit cystografiu a znova ten opich. Ja moc dufam že sa ro na druhý krat podari 🙏 odkiaľ ste vy?

niccuschca
20. aug 2019

@lenicka30 zabudla som vo februári robili zakrok a teraz sme boli na cystografii, ale mesiac sme cakali na termin tu v ZA.

niccuschca
20. aug 2019

@chameleon87 nevieš ako s tým súvisia tie zuby? Lebo ja som to vravela mojej Dr že sa mi zda že keď rastu je to horsie a kukala na mna 😆