icon

Operacia skoliózy

syja
23. feb 2018

Ahoj. Mojej 13 rocnej dcere hrozi operacia skoliozy, vykrivenie chrbtice 42 stupnov. Chcemsa opytat mamiciek ktorych deti to absolvovali aky maju nazor ci to pomohlo, aky bol priebeh pred operaciou, po operacii, kde ste boli operovani, ci odporucate konkretneho lekara, konkretny pistup, proste zhanam vsetky informacie co s tym suvisi.

lukik66
28. máj 2021

@ajka120 chcel by som sa spytat ako dlho ste cakali na termin operacie?? A ake vysetrenia vam robili lebo ja som bol uz na sticingu chrbtice a aj na magnetickej rezonancii a co este mam ocakavat ale vysetrenia kludne my napiste aj mailom danielorszagh3@gmail.com

janurka111
15. dec 2021

@hrasocek12 ahoj. Ako sa má malička? Mne povedali po morfo ultrazvuku v 21. Tt že malý má hemivertebru. Že má jeden medzistabec navyše na hrudnej casti.. neviem čo čakať 😔

hrasocek12
15. dec 2021

@lenqua_12325 niekedy nic ine ako tyc dat neostava 😑 moja dcerka sa narodila s vrodenou chybou kosti cize ak jej nedaju tyce hrozi jej ze sa jej hrudnik bude dalej otacat a pridusi jej pluca a srdce 😑

hrasocek12
15. dec 2021

@janurka111 ahojky mala sa ma stale rovnako ,mali ju operovat az v 6tich rokoch ale lekar to stiahol na 3roky lebo ma krivku 50stupnov. Vo februari ideme na kontrolu a poslu nas na EMG a potom podla vysledkov a rtg asi budeme mat operaciu ,je to na uvazeni lekara kedy sa rozhodne ze je ten spravny cas ,ja sa toho velmi desim a uz teraz mi je zle 😑 ja na tvojom mieste pockam kym sa babo narodi lebo vela krat lekari sa aj pomylia na morfo ,nam napriklad nevideli nic a pritom ake vazne to ma mala😑 a inak pokial je to len hemivertebra tak zalezi aj aka bude velka a v akom stave bude miecha v nej 😐 my doteraz nevieme ci nema mala prichytenu miechu v stavci 😐 to sa dozvieme az tesne pred operaciou lebo mala bude mat vo februari len 2 roky a lekar ju nechce trapit vela narkozami 😟 aj ked by som najradsej vedela ako je tam miecha ulozena ,tie nevyvinute stavce su dost nebezpecne ale fakt zalezi ake budu velke a ako posunute a tak ..poznam jednu babu jej mala ma hemivertebru malu a ju len klasika otvoria malym rezom ,hemivertebru vyberu a bude mala zit akoby sa nic nestalo 😊 moja dostane tyce a su caste komplikacie 😟 ja by som este chcela aby nedostala krv od niekoho ineho ale len odomna to sa musim lekara opytat ci je to mozne jej takto odlozit aby mala moju krv a nie od hocikoho 😐 lebo som citala ze sa to da

janurka111
16. dec 2021

@hrasocek12 ach.. to mi je ľúto ale netreba sa vzdávať a veriť že to dobre dopadne a maličkej sa polepší. A pohybovo je na Tom ako? Chodí vôbec? Neviem si to ani predstaviť😔 Nám zistili ešte kalcifikat na pečeni ale tiež nevedia že čo s tým ,či to zmizne alebo bude rásť..

janurka111
Autor odpoveď zmazal
hrasocek12
16. dec 2021

@janurka111 chodi normalne aj beha co je super ,lekari hovorili ze vacsinou deti s takou chybou kosti ani nechodia alebo maju rozne poskodenia vnutornych organov(prirastene srdce alebo pluca k chrbtici,poskodene organy atd ) ale mala bola na sone tak ze tam to je chvalabohu dobre aj ked nevieme v akom stave je miecha v nevyvinutom stavci 🙄 toho sa bojime najviac ze ako to dopadne a ako dopadne samotna operacia lebo ma vela negativ a z dietata ktore je mentalne ok a aj chodi normalne tak by sme mohli onu pocas operacie prist alebo su tam casto neurologicke poruchy ci moze ochrnut 😟 nevzdavame sa bojujeme cvicime ,chodili sme plavat ale pre koronu to zrusili 🙄 fuha to som este ani nepocula a to co je? Je to velmi zle? To je nieco take ze sa uklada vapnik v peceni? Ci? 😟 A to uz vedia takto zistit v brusku ?

janurka111
16. dec 2021

@hrasocek12 tak to je super potom že chodí malinká. Aspoň že tak. Verím že sa o ňu bojíte veľmi. Musí to byť strašne ale treba veriť , že to bude dobré . Ja sa tiež veľmi bojím ako to bude s mojím drobcom, dúfam že to nebude veľmi vážne a ten kalcifikat nevedeli presne či je to len nejaká zhrubnutú cieva alebo usadenina.. áno vápnik sa ukladá,to som si vygooglila..tak to musia pozorovať či sa to nezhorší. Na odber plodovej nechcem ísť a už asi ani na genetické testy. Mám dosť tých stresov a malého by som asi nemala odvahu si dať vziať. Tak len veriť a modliť sa že bude dobré .

hrasocek12
16. dec 2021

@janurka111 sme stastni ze je taka aka je co sa tyka chodze a mentalneho vyvoja 😊 len teda ta chrbtica nas doteraz strasi 😟 uvidime ako to dopadne ale ten strach je velky uz len pri predstave ze jej rozrezu chrbatik celkom a daju tyce 😟 boli ste na geneticke testy a tak zistili ze nieco nie je ok? Lebo my sme neboli verili sme ze bude zdravucka kedze sme sa tak velmi onu snazili ale tak nemenila by som ju za nic na svete ,a budeme jej pomahat dokial tu budeme 🙏 tak budete po narodeni drobceka mat specialne nejake vysetrenia? 🙏 Je to dost tazke to zistenie 😟 ja som aj bola rada ze som o nicom nevedela v tehotenstve lebo by som si ho asi neuzila tak ako som sa tesila ,ja som si vsimla an malej uz ked sa narodila ze lezi do C ale lekar mi stale hovoril ze je to poloha z bruska..no ked si sadla bolo to jasne ze to nie je poloha a hned nas poposielali po lekaroch

janurka111
17. dec 2021

@hrasocek12 aj tak musí byť úžasné dievčatko ☺️a keď je mentálny vývoj v poriadku tak to je super. Už vám aj niečo rozpráva? ja mám doma 5 ročne dievčatko a skoro 3 ročného chlapčeka. Chvála Bohu zdravé. Toto je naše tretie. Zistili to len 3 dní dozadu čo sa deje na morfo ultrazvuku.Na žiadne iné vyšetrenia sme neboli. A asi ani nepôjdem ,lebo ten stres je strašný..verím že bude malé mentálne v poriadku.neviem čo robiť.. dr. Na morfo ultrazvuku sa vyjadrila že možno budeme len cvičiť po narodení,možno nosiť korzet, ale že to nikto nevie zaručiť, ešte stále rastie .s tým kalcifikatom nevedia vôbec.. bojím sa už výsledku generickych testov ,tak asi kašlem na to a budem len veriť že bude všetko ostatné v poriadku

hrasocek12
17. dec 2021

@janurka111 viete co ja by som tiez nesla na ziadne testy lebo je lepsie si uzit tehotenstvo a lekari sa dost casto aj mylia ,ved predsalen pozeraju len cez ultrazvuk ,nevidia to dieta naozaj 😑 je uzasna vela veci dokaze a rozumie velmi 😊 rozprava vela ,vie vsetko zopakovat co jej povieme 😊 zacala nam skoro hovorit 😊 aj vie vela veci co bezne pouziva alebo je si vypytat uz aj sama tak sa aj lepsie komunikuje ,uz sa nehodi o zem ked nieco chce ale mi povie co chce 😊 tak to som rada ze su zdravi a ja si myslim ze bude aj 3tie dietatko zdravucke a aj keby mal hemivertebru tak to sa dneska da operovat ,samozrejme cvicit treba aby sa to nezhorsovalo a zalezi kde je ale ked vedia uz vselico zoperovat tak sa az tak bat netreba 😊 ale inak mate tehotenstvo bezproblemove? 😊

janurka111
17. dec 2021

@hrasocek12 tak to z nej musíte mať veľkú radosť. ☺️ Šikovné dievčatko. Celkovo mi prídu dievcatka šikovnejšie v rozpravani.Ja mám tehotenstvo bez problémov, zo začiatku mi bolo trošku nevoľno ale ináč nič.., už aj cítim pohyby slabucke.. aj na ultrazvuku sa pekne vrtel malý, ruky mal potom za hlavičkou ako veľký chlap 😃 aj fotku mám z 3d. Krásne vidieť tváričku . Hemivertebru nám ukázali na hrudnej časti medzi Th8-Th 9. Dve pôrody som mala prirodzene a neviem či teraz nepôjdem cisárskym, spomínala dr. Ale ešte neviem .Vy ste mali pôrod prirodzený? A maličkej to kedy zistili? Až keď začala sedieť? ,či ešte v pôrodnici po vyšetreniach?

hrasocek12
17. dec 2021

@janurka111 mojej malej to zistili az ked si sadla ,lebo dovtedy ma lekar nejak nepocuval ze to nie je poloha z bruska ,ja som mu hovorila ze sa mi to nezda ,ale tak zistili to neskor a tym padom mala mala normalny zivot aspon troska ,lebo odkedy to zistili sme chodili po lekaroch a cvicime odvtedy 😑 chodime aj na genetiku aj na endokrinologiu ,ale nikto nevie preco sa to stalo ,mame malu po ivf 😊 to ano dievcatka su sikovnejsie aj co pozeram v skupine aj co mame deti okolo seba 😊 ja som nemala dobre tehotenstvo ,vklad embrya bol ok ale po vklade asi 2 hodiny som mala potom 7 hodin obrovske bolesti ze som myslela ze vyleziem hore na stenu 😊 a na druhy den spinenie ruzove a o 5 dni sa mi snivalo ze som tehotna ,ale nemala som odvahu si urobit test ,tak az na 7my den som si urobila a mala som tam kolajnice 😊 citila som aj kedy sa malej rozbuchalo srdiecko 1x lebo moj tlak odvtedy klesol na nizke hodnoty ,nevedela som velmi nic urobit lebo hned mi bolo zle a na odpadnutie mi bolo 😑 o 4 dni sme sli potom k lekarke a ona to len potvrdila 😊 tam kde sa mala uchytila sa urobil hematom a nechali ma doma lebo sa bali ze s hematomom sa nieco stane aj malej a hematom sa aj zvacsoval ,ale nakoniec bolo vsetko ok len ma do 3tieho mesiaca sledovali lebo som aj krvacala sem tam 😊 grcala som asi mesiac a pol a inak ma trapil len ten tlak velmi nizky 😊 no to stacilo aj bolesti som mala statocne chrbtice a vsetko som citila velmi intenzivne 😊 a porod som mala katastrofalny ,neotvarala som sa tak ma po 12tich hodinach dali rodit normalne na 4cm otvorenu ,malu som 2 hodiny nevedela vytlacit ani ked mi pichali stale oxitocin ,zrazu som videla ze uz bolo zle lebo ked merala malej ozvy videla som ako spadli zo 171 velmi rychlo na 0 a vtedy ma lekar nastrihol a laktom mi zatlacila sestricka do brucha a mala bola na svete neplakala nehybala sa bola fialova ako cucoriedka ..lekar rychlo mi ju polozil na brucho prestrihol pupocnu snuru odobral krv a uz ju brali vedla kde po 2 minutach som zacula jej plac 😑 nevedeli sme co sa deje nikto nam nic nepovedal ,lekar mi vytiahol placentu von a sil ma naziva 😑 az na moje naliehanie ze to strasne boli ze citim vsetko aj ako mi tahal nit cez ranu aj ako pichal ihlu proste vsetko (co on tvrdil ze nic citit nemozem ) mi pichol na umrtvenie a odvtedy som nic necitila ( a to mi tvrdil ze mi uz na umrtvenie podal co muz mu povedal ze mi tam nic nedal) ,takze lekar strasny aj ta jeho zostava ,som si pripadala ako na bitunku a to mi skoro malu zabili s tym co predvadzali a ako na mna kaslali pocas porodu 😑 vdaka tomu by som uz dalsi porod nesla mam traumu na cely zivot ,jedine co bolo uzasne je ked mi doniesli malu zvedla ruzovu oblecenu (hoci spinavucku celu) a poculi sme ju plakat a videli sme ju konecne a mohli mat v naruci 😊 na to 3d sme boli aj my a lekarka nam dala aj videjka kde sa hybe 😊 strasne krasne to bolo 😊 my mame hemivertebru ani neviem medzi ktorymi stavcami nejak som sa nato nepozrela blizsie ale tak mi mame aj deformovane stavce 😑 mne sa mala zasekla dnu ked som ju rodila lebo som sa neotvarala a namiesto toho aby ma dali cisarskym tak dodrbali vsetko co mohli ,este sme mali hned na druhy den specialne vysetrenie kde boli 5ti lekari a pozerali malej sono mozgu asi 20min 😑 pretoze bola dlho bez kysliku co sposobili oni ,ale chvalabohu je zdrava a nic jej to s mozgom neurobilo 🙏 v porodnici tie ich vysetrenia neboli k nicomu vysetrili jej len sluch ,zrak ,pozreli oblicky a to bolo vsetko z ich vysetreni ,potom az ked sme odchadzali tak zobrali malej krv z paticky 😑 ste videli v tej casti TH8-TH9 aj zakrivenie? Bolo velke alebo male?

janurka111
17. dec 2021

@hrasocek12 ach bože.. to muselo byť niečo strašné. To sa aj hrozne číta čo ste si zažila.. mne pri oboch pôrodoch odtiekla plod. Voda a až o 24 hod som porodila, aj to s oxitocinom.. neskutočne bolesti potom prišli ale po pár hodinách na pár zatlačení boli von.. aj keď obaja strácali ozvy a syn sa narodil brutálne modrý 🤨ale našťastie su v poriadku .no ja mám aj snímku tej chrbtice ale vôbec sa v tom nevyznam.. či je to normálne zakrivenie chrbtice alebo spôsobené tou hemivertebrou.a vtedy na ultrazvuku som bola taká v šoku že som sa ani na to nespýtala, nikdy predtým som také niečo ani nepočula.A tá známa ktorej dieťatko má tiež hemivertebru, tak koľko ročne dieťatko má? A tiež je mentálne v poriadku? To na operáciu ešte neboli ,či?

hrasocek12
17. dec 2021

@janurka111 ano je tiez ok ,jej malicka ma len hemivertebru ,inak ma zdravu chrbticu ,lekari v Brne jej povedali ze ma dat malu okolo 4och rokov operovat a ze jej ten maly kusok vyberu 🤗 ona ma aj miechu ok podla mri takze tam ziaden problem nebude ,bude to mat raz dva odoperovane 😊 mojej malej budu davat tyce a kazdeho pol roka jej ich budu predlzovat ,do nejakych 18tich rokov plus bude mat 23hodin denne korzet 😑 je to hrozne a som rada ze to mam za sebou ale uz rodit nikdy ,malu by som nedala za nic ,je vytuzena a aj ked mame pred sebou este dlhu cestu s chrbatikom ,tak musime tu byt prenu a pomahat jej kolko sa da 😊 tak tiez ste nemali bohvieake porody 😑 este najhorsie ze mi ten kreten lekar napisal do papierov ze mala sa narodila ruzova kricala a ze porod som mala spontanny 🤮🤮a ze ziadne komplikacie pocas porodu 🤮🤮 tolko klamstiev co sme dostali v porodnej sprave som este necitala 🤮 ja som hovorila lekarom ked sme s malou chodili po vysetreniach o porode lebo sa pytali a oni ze vidim ze pri porode ziaden problem 😑 a ja ze jak ze nebol? O 21:50 mi praskla doma plodova voda prisli sme o 22:25 do nemocnice a sestricka na prijme mi ani neverila ze rodim 🤮 povedala mi ze musim sa jej vyzliect a ukazat mokru vlozku a ona tam strekne sprej 🤮 a ked sa zafarbi na modro tak ze je to plodova voda 😑 a ja jej hovorim ze hadam viem ci mam kontrakcie a rodim alebo nie 😡 ze nie som dement 😡 ked som tam prisla som mala cele mokre nohavice co som tak vytiekla 😑 dala mi vlozky a vysetrila ma a povedal ze som an spic prsta otvorena ,vypisali sme papiere,robila mi pasy ,vyzliekla som sa a odlozila som si u nej veci ,krava mi nedala ani papierik cize pri odchode z nemocnice mi odmietali vydat moje vlastne oblecenie ..celu noc som nespala pre kontrakcie a o polnoci som sa otvorila len na 2 cm a o 7mej rano na 4cm max, Od 7 rano mi pichli prvy krat oxitocin a odvtedy ma napichavali oxitocinom jak nejaku fetacku take bolesti co som mala to neprajem nikomu 😑 no o 8mej som uz fakt nevladala ani byt hore tak som sla a pichli mi epiduralku ktora mi zabrala na hodinu a aspon trocha som zavrela oci , dokonca mi pichla o 9tej oxitocin a dala ma na pasy a nechala ma tam hodinu lezat v silnych kontrakciach ,vobec nikto ku mne neprisiel 😑 nemohla som ani rozchodit kontrakcie ani nic ..o 10 aj nieco prisla pre mna tupa sestricka ktoru som vobec nezaujimala a ze mam ist na zachod a k lekarovi ..no ja som sa od hodiny hroznych kontrakcii nevedela z postele ani postavit 😑 tak mi muz pomohol a dal ma na zachod ale ani odtial som sa nevladala vysilena uz postavit ,dali ma k lekarovi ktory skonstatoval je otvorena na 4cm stale pichneme dalsi oxitocin a ideme rodit 🤮 nejak som prisla k porodnemu boxu no nevladala som uz ani vyjst hore na kozu 😑 a lekar na mna ze tak odrodite po stojacky 😑 a ja ze to nie ,ani som na nich uz nereagovala co povedali lebo uz som take bolesti mala ze ma az triaslo ake hrozne kontrakcie ked mi zase pichla dalsi oxitocin , este som astmaticka oni mi radili ako dychat ale ja mam ponamahovu astmu cize nemohla som tak dychat ako oni chceli ,dostala by som zachvat a z toho dychania ked som skusila sa mi tocila hrozne hlava 😑 nejak som vyliezla za pomoci mojho muza hore a som uz az kricala od bolesti ked mi ta sestricka na boxe zakazdym tie 2 hodiny na boxe pichala oxitocin az ruku som jej chytila ked som videla ze zase stlaca tu injekciu a zase a zase 🤮 no a po 2 aj nieco hodinach neustale tlacenia ja som uz az zbledla,nevladala som uz tlacit aj ked prisla kontrakcia a ona mi pichla do tej kontrakcie dalsi oxitocin ja uz som ani nereagovala ,telo ma nutilo ale uz som nevladala ,nespala som skoro 2 dni 😐 prilozila mi sestricka na meranie malej tepu a zrazu ako som pisala sa tam ukazalo 171 a zrazu nizke cisla a ked som uvidela 0 az mi zle prislo 😭 a vtedy len sa to zvrhlo zrazu a laktom mi zatlacila silno do brucha a mala som pocit ze mala zo mna vystrelila ale muz mi hovoril ze lekar ma nastrihol rychlo az po zadok ,potom sestricka zatlacila namna a malicka pekne vysla do vyvrtky a hned mi malu polozil na brucho bola fialova nedychala nehybala sa nekricala 😟 dotkla som sa jej a povedala jej menom ale lekar rychlo robil sestricky lietali a uz bola mala vedla ,kde trvalo 2 minuty kym sme ju zaculi ako place a nam ju priniesli 😊 potom ma este ten sadista zaziva sil a tvaril sa ze je to normalne ze to mam vydrzat 😑 najnormalnejsia bola sestricka ktora mi ako prvorodicke prisla ukazat ako mam vlozit malinkej do ust bradavku a pan ktory ma prikryl a odviezol ma na izbu a prelozil ma opatrne lebo videl ze som znicena uplne 🙏 zaco im obom za take ludske spravanie dakujem ,oproti tym co malu odrodili a boli tam 🤮 uz nikdy v zivote nechcem rodit a najma nie v tom meste 🤮 2x operacia a zakazdym ma tam dodrbali ale tento porod strasny kvoli nim to len zaklincoval ..este si pamatam ked videli na porodnom boxe ze nevladzem tlacit uz ze mi telo nereaguje po tolkych davkach oxitocinu tak sestricka sa spytala lekara ci nedaju ma na sekciu a povedal lekar ze nie ze uz je neskoro lebo mala je nizko ,ze nic ine neostava a musim ju vytlacit 🤮 mala ma potrhala len kvoli ich nekompetencii ,neviem kde sa ucili ale pravdepodobne na bitunku pri kravach 😑 som fakt vdacna ze sme to obe prezili a aspon viem ze mala je bojovnicka 🙏 tak verte ze aj vas syncek aj ked bude mat hemivertebru bude velky bojovnik 🙏 ale ja pevne verim ze to nebude zle a bude to len ako u tej malej ,ze len vyberu a bude to ok 🙏🙏🙏🙏 my mame tiez snimku chrbtice ale je dobre ze nato prisli teraz ked je este v brusku a mozte to zacat hned riesit 😊 znama na 3rocnu dcerku a na operaciu odporucaju ist v 4och ..ono ani nas lekar nechcel malu s takou vaznou operaciou trapit lebo budu este slabe a malicke tie stavce ale nemame na vyber,mala ma velku krivku a rast jej to zhorsuje 😐

janurka111
17. dec 2021

@hrasocek12 ach bože...to je hrozne až človek nechápe..ale popravde ja som si myslela že je to na tej pôrodnici o niečom inom , že budú milší, česť výnimkám . No ja pri prvom pôrode.. nikto na mňa nemal čas o pol noci som prišla do nemocnice, tak isto kontrola vložky či je to plod. Voda.. každý odmeraný.. do rána sa nič nedialo.dali má na gynekologické oddelenie. Od rána pásy,nejaké čipky injekcie.. nič mi nepovedali ani nevysvetlili.. okolo 16:00 som začala mať kontrakcie.. vyšetrili má ale že sa neotváram. Asi od 19:00 som už v neskutočných bolestiach sedela pri sestričke na vyšetrovni,lebo som sa bála že z toho odpadnem na izbe alebo sa dovracam. Stále že sa neotvaram.Dávala mi zas nejakú injekciu..Muža mi nekazali volať že ešte skoro..medzi kontrakciami som zaspavala po sediačky od únavy, až okolo 23:30 sa dovolala doktorovi ,lebo mali veľa pôrodov, to už som tlačila na ňu že viac nevydržím. Povedala mi že mám si ísť pre tašku a pôjdeme na pôrodnicke oddelenie. Ani s taškou mi nepomohli ,ešte má hnala že si mám pohnúť. Masaker. Poslali ma kned na kozu,skontrolovala asistentka a tam začala panika že ja už rodím, ani klistir ani nič mi už nestihli. Akurát som zavolala mužovi ale dcéra bola na 4 zatlačenia von .muž prišiel keď som ju už držala .narodila sa 00:01 . Pri synovi úplne rovnaké ešte aj hodiny 🤨 len s tým že on nemal ozvy.. vkuse len infúzie injekcie ,oxitocin .. asi hodinu ,možno aj viac v tých bolestiach som s pásmi ležala na chrbte ( ako vy ) muža som zas nemohla že do rána to isto nebude.. neotvárala som sa .. až keď zistili že má šnúru okolo krku( čo mi nepovedali) ďalšia injekcie, nenormálne bolesti,to som myslela že zomriem..a zrazu že rodím ..zas to manžel nestihol , prišiel pár minút po..aj zvonil ale nemal mu kto otvoriť.maly celý modrý ,ale našťastie to do re dopadlo. Keď má viezla sestrička na izbu tak mi povedala že neverila že to zvládnem že ešte minúta a cisársky ale že nevie ako by to dopadlo .. strašne dačo. Takže tiež nemám dobré skúsenosti a presne viem čo ste prežívala. No mňa to ešte raz čaká.. ale už som s tým zmierená ,hlavne nech je drobček v poriadku ,nech sa mu nepohorsi do konca tehotenstva. A vám aj vašej dcerke prajem všetko dobré ,verím že je veľká bojovníčka a že to všetko zvládne aj keď to nebude ľahké.. no má úžasných rodičov ,čo ju ľúbia . Veľmi veľmi držím palce ☺️

hrasocek12
17. dec 2021

@janurka111 aj ja vam drzim palce a to co ste pisali sila fakt 😟 ja mam pocit ze to dneska uz nie su lekari na tych porodniciach ale nejaki z bitunka 😟 fakt ziadna ludskost som sa miestami citila akoby som tak nazvys bola a keby som vedela ze to takto dopadne ze tak ma budu ignorovat a robit mi zle tak ma trapit tak ani do nemocnice tam nejdem 😟 kamoska rodila v bratislave koch a teda tam uplne uzas 😑 no ale co uz hlavne ako pisete ze su deti ok a prezili tu neochotu lekarov 🙏🙏🙏 dajte potom vediet ako a co ,nebojte bude to dobre 😊 pokial povedali ze je to len hemivertebra tak si myslim ze to nebude nic zle ale nechcem urieknut🙏🙏 malinkemu prajem vela zdravia a verim ze to zvladne vsetko 🙏 vzdy mi lekari hovoria ze deti su silnejsie ako my ,su to bojovnici a zvladnu vela 🙏🙏😊

janurka111
18. dec 2021

@hrasocek12 ďakujem. Dám vedieť že ako to pokračuje, dúfajme že to nebude až tak zle a aj vy dajte vedieť ako sa vám darí a ako sa drží malička . Veľa sily a trpezlivosti prajem . Zvládneme to 😌

0silvia0
22. feb 2022

@nana ahoj, nepodelila by si sa s tým cvikom, ktorý vám predpísal lekár? vďaka.

nana
28. feb 2022

@0silvia0 Ale syn ma cvik priamo na jeho zakrivenie a rotaciu, ktory musi opakovat. Dalsie co su, su uplne klasicke na spevnenie brusneho svalstva. Kliky - bud o stenu v stoji,alebo klasicke na zemi.

markus1
Odpoveď bola odstránená
janurka111
16. jún 2022

@hrasocek12 Ahojky🙂 tak malý je už na svete . Narodil sa 18.4 takže napozajtra už máme 2 mesiace.rodila som sekciou kôli tej hemivertebre. A v pôrodnici ho prezerali asi všetci lekári 😌 nikto nič zvláštne nevidel a rontgen nám nerobili zatiaľ. Boli sme aj u ortopéda, prezrel ho pár krát pohmatom a že všetky stavce sú pekné,takže máme prísť až keď bude mať 8 mesiacov, že zatiaľ ho nechce ozarovat a že aj tak by sme s tým nič nerobili. Že ešte skoro. Malý sa od narodenia pekne hýbe.. aj keď je na brušku tak ma rovný chrbátik ,dvíha hlavičku atď. Taký môj drobček šikovný ☺️ boli sme aj na ultrazvuk s pečeňou, čo mu tam ešte na 3D niečo našli...a prezerali ho 2 doktorky ultrazvukom a že tam nič nevidia. Chvála Bohu, strašne mi odľahlo.vy sa ako máte? Ako sa vám darí??

maris85
16. feb 2024

@nana
@nana dobrý deň prosím vás bola by ste ochotná so mnou popísať o skolioze? Nutne by som potrebovala poradiť 🙏

slnieckojezlte
18. júl 2024

Dobrý deň @nana, prosím Vás , neboli by ste tak dobrá a nepomohli mi menom Vášho lekára - potrebujem sa vyhnúť operácii skoliózy. Ďakujem.

niki450
19. júl 2024

Dobrý deň, moja 15.rocna dcéra bola v marci operovana na skoliozu v Žiline. Má za sebou už aj liečenie v Kováčovej. Je to ťažká operácia, veľmi ťažká. Prešla si peklom ale je pravda, že deti sa zotavujú rýchlejšie ako dospelí.

tt4nuss_
12. nov 2024

@nana Poprosila by som vás aj ja o info ohľadom skoliozy.....mame 20° vychylenie a nechcem ani pomyslieť na operáciu...môžete mi prosím dat info o vašom lekárovi? Posielajú nas do Žiliny na konzult.
Ďakujem

tt4nuss_
12. nov 2024

@nana dcéra má 13

nana
13. nov 2024

@tt4nuss_ Dobry den. My chodime, ale k sukromnemu lekarovi. Vola sa MUDr. Tibor Mekyna. Ale stav syna je ovela lepsi a vraj operaciu uz iba ak by to chcel na korekciu, nakolko pri pridruzenych diagnozach, nebude mat uplne rovny chrbat, ale vyhol sa celkovej operacii chrbtice ( 2x - opracia a reoperacia po 3 rokoch ). Ja nie som uplne za neoperovanie a podobne, ale v jeho stave a po konzultaciach s viacerymi odbornikmi bola toto pre nas ta najlepsia moznost.

rawmamka
6. jan 2025

@nana Ahoj, môžem sa spýtať, ako často chodíte k MUDr.Mekyňovi a koľko vás stojí vyšetrenie u neho ? Vyhodnocuje stav syna aj ortopéd ? Ďakujem za odpoveď.

nana
7. jan 2025

@rawmamka zo zaciatku to bolo raz za mesiac. Cena bola rozna. Nakolko maval aj laser a magnet u neho, ale vzdy do 100 eur..... teraz tam chodime cca kazde 3-4 mesiace. Myslim ze samotna kontrola bola 40 eur.