Operácia skoliózy u detí
Ahojte, dnes som sa dozvedela na kontrole ,že musí ísť moja 13 ročná dcéra na operáciu skoliozy 😔 tak sme sa tomu chceli vyhnúť a neminie nás to. Chcela by som sa opýtať kto toto máte za sebou ,kde ste boli alebo vaše detičky operovane a všetko okolo toho pred operáciou a po operácii . Ďakujem prosím podporte ma ,som zúfalá a nešťastná ,aj moja dcéra 😔😔😔😔😭😭😭
@tina7729 mojej dcére to dosť pomohlo zvýšiť sebavedomie a vidím, že je spokojnejšia..pred tým mala chrbát do strany a robil sa jej ako keby ,,hrb,, na jednej strane. V lete si to všimlo aj okolie, keď bola iba v plavkách. Jazva jej nevadí. Je rada, že je vystretá.. niekedy leží na bruchu lakťami podopreta... 🤦
@laila22 to určite áno .len bojím sa ,boji sa aj dcéra nechce ísť iba mi plače stále 😢😢😢
@laila22 to určite áno .len bojím sa ,boji sa aj dcéra nechce ísť iba mi plače stále 😢😢😢
@tina7729 tak v tomto ti neporadim. Moja sa tešila, nemala strach, my sme ešte týždeň čakali v nemocnici na operáciu.. takže jej nedávali ani tie oblbovaky pred operáciou a bola v pohode... Ale možno je to aj vekom. Tvoja je predsa len mladšia.
@tina7729 mojej dcére to dosť pomohlo zvýšiť sebavedomie a vidím, že je spokojnejšia..pred tým mala chrbát do strany a robil sa jej ako keby ,,hrb,, na jednej strane. V lete si to všimlo aj okolie, keď bola iba v plavkách. Jazva jej nevadí. Je rada, že je vystretá.. niekedy leží na bruchu lakťami podopreta... 🤦
@laila22 cim vam povedali, ze to je? To pokrivenie?
@tina7729 tak v tomto ti neporadim. Moja sa tešila, nemala strach, my sme ešte týždeň čakali v nemocnici na operáciu.. takže jej nedávali ani tie oblbovaky pred operáciou a bola v pohode... Ale možno je to aj vekom. Tvoja je predsa len mladšia.
@laila22 áno moja sa bojím a odmieta operáciu 😢 ja neviem čo mám robiť veď ja tiež by som sa tomu najradšej vyhla keby sa dalo.ale chcem jej pomôcť aby nemala zas ťažkosti a problémy 😔 ja mám tiež skoliozu ale mne operácia nehrozila nemám to až v takom stave ale tie bolesti chrbta čo mávam sem tam není nič moc.
@tina7729 ahoj. Moja dcéra bola operovana v BA v januári, teraz je v kúpeľoch. V júni stihla už výlet vlakom do Prahy. Funguje úplne normálne až na malé obmedzenia... Ako motýľ, jazda na koni, trampolína a rotačné pohyby. Operoval ju primár Liscak. Vynikajúci lekár a človek vek. So starostlivostou som bola veľmi spokojná
@laila22 tak už sme objednané na konzultáciu do BA . Bože ako sa bojím 😔
Som inak zvedavá ako tam dôjdeme BA nepoznám vôbec a ideme autobusom alebo vlakom .autom by som to nedala. Vy ste odkiaľ? Ako ste tam isli
@laila22 tak už sme objednané na konzultáciu do BA . Bože ako sa bojím 😔
Som inak zvedavá ako tam dôjdeme BA nepoznám vôbec a ideme autobusom alebo vlakom .autom by som to nedala. Vy ste odkiaľ? Ako ste tam isli
@tina7729 ja som hodinu od BA, autom sme boli. Zoberieš si taxík na Kramáre, alebo mrknes nejakú MHD. Kde byvate? Neboj, MUDr. Liscak je skvelý. Kedy idete na konzultáciu?
@tina7729 nemam slov od mala sme pravidelne chodili na ortopediu s plochymi nohami a ja ako mama som si to vsimla v 12r....
@tina7729 prvá kontrola bola cca po mesiaci sanitkou v ľahu. Objedná Vám ju Vás detský lekár.
@laila22 my sme isli domovnpo operacii v aute. Sedadlo bolo mierne sklopene a syn mal samozrejme korzet. Ten nosil len na von, doma ho nemal mat. Aj po mesiaci na kontrolu autom a to mame do Ziliny 220 km.
@laila22 my sme isli domovnpo operacii v aute. Sedadlo bolo mierne sklopene a syn mal samozrejme korzet. Ten nosil len na von, doma ho nemal mat. Aj po mesiaci na kontrolu autom a to mame do Ziliny 220 km.
@zuzap33 do Ba sa chodí v ľahu sanitkou. Na prvú kontrolu. Potom už normálne autom v korzete.
@tina7729 sanitku ti preplatí poisťovňa. Ostatné Ti vysvetlí lekár. My sme boli sanitkou v BA za 30 min, autom 50min. Neviem odpovedať na tvoje otázky.. ako vydrží 4 h. sedieť. Asi nevydrží, tak si objednas sanitku aj druhý krát a bude ležať. Netuším.
@tina7729 Zdravím, chcem sa spýtať ako ste na tom, či ste už po konzultácii.
Ja som bola operovaná tento rok v júni v Žiline u pána primára Popluhára. Som veľmi spokojná a vďačná, že všetko dobre dopadlo. Ak Vás niečo napadne, čo by ste sa chceli spýtať, kľudne napíšte. Verím, že je to pre vás ťažké. Ja som verila, že mi tá operácia pomôže, lebo cvičila som stále, trikrát do dňa, nosila korzet 23 hodín denne, ale aj tak sa to nezlepšovalo, práve naopak, zhoršovalo. Lenže moja mamina pochopiteľne bola proti tomu a prežívala podobne pocity ako vy.
@tina7729 Zdravím, chcem sa spýtať ako ste na tom, či ste už po konzultácii.
Ja som bola operovaná tento rok v júni v Žiline u pána primára Popluhára. Som veľmi spokojná a vďačná, že všetko dobre dopadlo. Ak Vás niečo napadne, čo by ste sa chceli spýtať, kľudne napíšte. Verím, že je to pre vás ťažké. Ja som verila, že mi tá operácia pomôže, lebo cvičila som stále, trikrát do dňa, nosila korzet 23 hodín denne, ale aj tak sa to nezlepšovalo, práve naopak, zhoršovalo. Lenže moja mamina pochopiteľne bola proti tomu a prežívala podobne pocity ako vy.
@vaneshul_ áno už sme po konzultácii. O pol roka máme kontrolu. Ešte riesime korzet ktorý je špeciálne na noc a cvicime . A veríme že sa to ešte aspoň kus zlepší aby to nebolo na operáciu. Tak uvidíme

@tina7729 nemam slov od mala sme pravidelne chodili na ortopediu s plochymi nohami a ja ako mama som si to vsimla v 12r....
@janaspa my sme tiež chodili na ortopédiu. Ortopéd nás vybavil 10min. Kontrola raz ročne.. ani kúpele nám nechcel dať. Stále len mlel, že keď bude dospelá, rozhodne sa sama pre operáciu.. až raz sme prišli na kontrolu a doktor mal dovolenku a zastupoval ho iný.. ten hneď vypísal papier na MR... A povedal, že je to dosť zle, treba zistiť, či to netlačí na nejaké nervy cievy.. keď sme prišli s výsledkami, nás ortopéd sa ma spýtal, načo sme tam chodili.. (MR) a načo sme chodili na kontrolu, keď tam on nebol... To bolo posledný krát čo sme boli u toho ortopéda... Medzi tým sme sa objednali na konzultáciu do BA... A tam dali hneď termín na operáciu. Ja som sa veľmi bála.. ale nebolo to v reále také hrozne ako bol môj strach. A ako som povedala, dcéra je veľmi spokojná.