Operácia slzných kanálikov u deti

vierulienkaa
12. nov 2014

Syn ma od narodenia neprechodné očné kanáliky a stále mu to len preplachovali,no a dnes mi doktorka povedala,že bude potrebná operácia,máte s tým niekto skúsenosti ak áno kde ste boli na operáciu?

narayan
30. okt 2015

ahoj, ako vám to dopadlo a prisím ťa aký bol priebeh? Nás to čaká o 3týždne na Kramároch ...

zuba1987
31. aug 2020

@narayan ahoj, boli ste na sondazi? aky bol prosim priebeh?

narayan
1. sep 2020

@zuba1987 ahoj boli sme aj na tej operacii a nepomohlo ani to, doktorka vtedy tvrdila, ze to ten slzny kanalik ma nejak atypicky vyvinuty, nakoniec z toho musel vyrast, rastom sa mu tie kanaliky zvacsovali/rozsirovali, ok to bolo okolo 3roku.

zuba1987
1. sep 2020

@narayan mozem sa prosim spytat... on ho mal "nepriechodny" a vyrastol z toho?
nechcem ho davat do anestezy, bojim sa toho, najma ked povedalo ze uspesnost je 80percent. Masa ocna tvrdila ze mu daju len vdychnut rajskeho plynu jak u zubara a ten den ideme domov a tu citam ze anesteza... este som sa am nedovolala..ako to bolo u vas?

narayan
1. sep 2020

@zuba1987 u nas anesteza a trojdnovy pobyt na Kramaroch, nepriechodne mal obidva, vyrastol z toho... on bol pred tym aj 3x na preplachovani a nic... u vas ale ked hovoria, ze ma ist na sondas, to by mal byt zatial ten preplach, nie opka (teda ak sa nemylim) to sa robi ambulantne, nam ale ziadny plyn vtedy nedavali, len ho zviazali a drzali... nic moc zazitok teda...

zuba1987
1. sep 2020

@narayan na preplachu vodickou bol 2x ale ze je nepriechodny. O operacii mi nikto nevravel, vo vymennom listku mame "sondaz slznych ciest". myslite ze je to ono?

narayan
1. sep 2020

@zuba1987 sondaz je ze najprv skusia prestreknut a ked nie, tak ten kanalik ako keby prepichnu tenkou kanilkou, cize tiez ambulantne a teda s lokalnou anestezou (za nas este lokalku nedavali)... toto stale nieje operacia s celkovou anestezou a s nutnou hospitalizaciou...
drzim palce, nech vam to vyjde 🙏... my sme boli vtedy raritny pripad....