Opuch zadnej časti kolena

menem
7. aug 2017

Dobry den . Prosim o radu,ci skusenost .Mam 4 rocnu dceru.Asi pred troma dnami som zistila na jej zadnom kolene asi 3 cm hrcku.je makka,dieta sa nestazuje vobec na bolest,ani po dotyku prstami , nemalo uraz,ziadne badatelne priznaky zlej chodze.Ma prosim niekto s tym skusenost?Velmi ma to vystrasilo.Velmi pekne Vam dakujem!

lsimo
7. aug 2017

tak nemusí to byť hneď niečo zlé, pokiaľ ju to nebolí tak to môže byť aj len nejaká tuková hrčka ale tak isto to môže byť aj nejaký výrastok alebo niečo podobné. v každom prípade by to asi vyplašilo aj mňa vôbec by som teda nečakala tri dni aby som s dieťaťom išla k doktorovi a nie len čakať tri dni a potom sa iba spýtať na nejakom fóre. čo najskôr ju treba zobrať k doktorovi 🙂

menem
autor
7. aug 2017

No presne ako píšete, ked to zistite v piatok tak cez vikend asi na Slovensku sa tazko niečoho konkretneho dozviete, takze dnes je pondelok, cize den stvrty a prvy mozny realny termin, áno presne tak ideme k doktorovi. Cize yo vymenujem, piatok zistene pri kupani, sobota, nedela... PONDELOK.. Najdite mi v tychto dnoch mozny termin navstevy doktora, obvodného ktory nasledne vypise ziadanku na vyšetrenie. No vidim ze sme zas iba na Slovensku... dakujem mila pani 😀 O taketo rady ale nestojím. Po dalsie keby som napisala mesiac nic nepoviem na tuto nelogicku reakciu.. ale viem to tri dni. Ale dakukem za radu, no bol bola by som zvedava co by ste robili vy... Ja som sa nepytala co mam robiť ale ci ma niekto s tym skusenost... dakujem za logicke rady k danej teme.

radolina
7. aug 2017

@menem Netreba sa rozculovat, nie kazdemu musi hned dojst, ze ked je to tredi den tak ste na to prisli v piatok. V kazdom pripade ja suhlasim s tym, ze by to mohla byt tukova hrcka, ma to na dotyk makke alebo take poddajne alebo je to skor tvrde?

basena001
7. aug 2017

@menem zrejme ste už u lekára boli,ale napíšem našu skúsenosť.mala mala vtedy 2,5roka a hrčku na kolene.cca mesiac sme to sledovali.ziadne problémy s tým spojené neboli.isli sme nakoniec k dr.,potom chirurgia,sono.na nič neprišli.pen skonštatovali,že je to benigne.zrejme vraj sa silnejšie udrela,ani o tom nemusela vedieť.treba len sledovať.cca týždeň nato jej okelo ocervenelo,na dotyk bolelo a následne to celé prasklo a sakra veľa vyhnisalo.pre istotu nás dr.prekryl ATB.potom sa jej niečo podobné urobilo na zadnej strane stehna,tiež vyhnisalo.mala je atopik a keď sa poskriabe,môže si zaniesť infekciu,pri tom kolene sa našiel zlatý stafylokoka.dr.odporucila vždy,keď sa niečo podobné objaví,natrieť betadinom.teraz však už podobne problémy nemá.myslim,že dopadnete podobne.t.j.o nič závažné a neriešiteľné zrejme nepôjde.ale tie stresu a obavy chápem.

menem
autor
10. aug 2017

Dakujem Vam za prispevky a rady.Tak je to Bakerova cysta.