Opuchnutie pod uškom u 5 ročného dieťaťa
ahojte všetci!
má niekto skúsenosť s opuchom dieťaťa (5 rokov) v časti pod uškom a mierne za ním, tam kde je vlastne tá jamka pod uškom. máme to už po druhýkrát a doktori nezistili presnú diaknózu ani po prvýkrát (bolo to začiatkom februára 2012). záver bol nakoniec na podozrenie zápalu slinnej žľazy. viete mi niekto niečo o tom napísať, má niekto osobne skúsenosti? každá rada pomôže. napíšem viac, keď sa budete pýtať. prosím, napíšte niekto...
ďakujem
iveta
ahoj,
ďakujem, že si mi napísala
v pondelok sme boli u dr a má nasadené ATB, že vraj nábeh na angínu, mal dosť zväčšené mandle. opuch mu už našťastie zmizol a horúčky už tiež nemá. dr povedala, že to je proste prejav chrípky. prvýkrát, keď to mal, tak mu robili vyšetrenia, nemal to infekčného pôvodu... takže to bude asi ozaj tá chrípka...
jedno je ale na tom veľmi zvláštne... teraz a aj poprvýkrát sa mu ten opuch spravil cca týždeň po tom ako som sa vrátila s menším synčekom z nemocnice... je to náhoda? alebo sme niečo stade doniesli? ale bude to asi ozaj len náhoda, len mi to pripadá strašne zvláštne
prvýkrát to mal dlhšie napuchnuté, 4-5 dní, teraz iba 2 dni.. uvidíme ako ďalej, či sa to bude ešte opakovať
ďakujem za odpoveď, niečo som sa aspoň dozvedela, možno tam má ozaj kamienky a tie robia tú galibu. a to líco má čisté, nevšimla som si nejaký fľak

Ahoj. Moj manžel mal presne toto isté cca pred mesiacom. Tiež mu bol zdiagnostikovyný zápal slinnej žľazy. Presnejšie jej upchatie. 6e tam sú drobné akoby kamienky a može sa stať, že niektorý sa zvačší a žľazu upchá. Muž mal najskor nasadené ATB, tie mu aj zabrali, no po ich dobratí sa mu to zase raz vrátilo. Jeden známy poradil, že keď sa mu to spraví, má si dať do úst niečo veľmi kyslé. A to mu doteraz vždy zabralo. Či si dal z citóna, či z dcérkiných kyslých žížaliek. Ale z času na čas sa to opäť urobí. Odporučila mu naša lekárka ísť k zubárke, že dobrý zubný lekár to dokáže prečistiť. V najhoršom prípade sa to už musí odstrániť operačne. On má okrem toho aj na líci na tej strane, kde to máva upchaté, aj taký biely flak. Že vraj to je tiež kvoli tomu upchatiu. Tvoja malá má čisté líčko z vnútornej strany?