icon

Orezávanie nosných mandlí

19. júl 2022

Po nekonečnom kolotoči chorôb, vyskúšania všetkých možností sme sa dostali do stavu,kedy sa operácii nevyhneme. Dcérka má 5rokov a od nástupu do škôlky striedala jedna choroba druhu a viac bola doma ako v škôlke .máme termín na orezavanie laserom vraj aby mandle naďalej plnili fukciu. Moja otázka mamičky znie: sú tu detičky čo to majú za sebou? Ako to zvládali? Aká bola rekonvalescencia a v neposlednom rade či to pomohlo na problém,ktorý ste riešili. Mám z toho veľké obavy ,mala je citlivá a už škrabanec je pre ňu problém. Bojím sa aj toho,že aj banálna operácia sa môže zvrtnúť ,čo všetko sa deje v zdravotníctve. Ako ste to zvládli vy mamičky? Strach a neistota čo bude.... Za každú skúsenosť budem vďačná ☺️

patka06
19. júl 2022

Dcére vyberali nosnú mandľu a laserom zmenšovali krčné krátko pred 5tymi narodeninami, jednoduchý zákrok na 1dňovej chirurgii v celkovej anestéze cca 20 minút, zvládla bez problémov, na druhý deň bola fit akoby jej nič nerobili. Potom nastalo 100% zlepšenie, už vôbec nebývala chorá.
Ja ako matka som dôverovala lekárovi - bol to naozaj odborník, ktorý mi všetko vysvetlil, takže som vôbec nemala strach.
Verím, že rovnako dobre to zvládneš aj ty s dcérkou.

ankare
19. júl 2022

Syn bol v máji na zmensovanie nosnej mandle laserom. Operáciu zvládol fajn. Asi na 3. deň ho začala bolieť hlava z narkózy a krk vzadu, ťažko ním pohyboval, to vraj preto, lebo pri zakroku je zaklonena hlava.
Prestal chrapat a nehovorí nosom konečne.

autor
19. júl 2022

@ankare aj takéto nežiaduce sú? A potom to prešlo? Koľko mu trvali tie bolesti?

autor
19. júl 2022

@patka06 teším sa,že hneď prvá odpoveď je tak pozitívna. Ďakujem za odpoveď a prajem všetko dobré ☺️

luliu
19. júl 2022

Synovi vyberali nosné mandle, po operácii pri odoznievani narkózy to bolo ťažšie, deti nevedia čo to s nimi je, ale po pár hodinách žiadny problém, ako keby ani na operácii nebol, fungoval úplne normálne, žiadne bolesti, nic

ankare
19. júl 2022

Ano, je to bežné.
Hlava ho bolela asi 5 dní a krk aj dlhsie, chudák. Prebudzanie zvládol super.

elenka.k
19. júl 2022

za moju dcérku presne ako : @patka06 😉 neboj deti to zvládajú dosť lepšie