icon

Osteodynamika

pataja
22. máj 2022

Ma niekto skúsenosti osteodynamikou? Aké problémy ste mali so svojimi detičkami, keď ste využili fyzioterapeut.sluzby? Pomohlo vám to? Ja teraz hľadám problém, ktorý by mohol súvisieť s plačom môjho 10t babatka, snažím sa nájsť viac informácií...
https://www.osteodynamika.cz/znamena-kiss-kidd-...

Strana
z2
kybel_
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
6. nov 2023

@kybel_ Ahoj. Malý mal od narodenia torticollis, ale k Milotke sme boli primárne so slabými medzilopatkovými svalmi, nedával sa na štyri, do druhého vzpriamenia, neštvornožkoval, tuším mal aj nejakú brušnú diastázu ako bábo.. Teraz, keď vidím fotky bábätiek, tak vidím ten rozdiel, akurát som známej okomentovala vnučku, že je krásne rovná, pevná :D - lebo môj bol taký "rozťapený", alebo ako napísať... bol v kuse na bruchu, bol ako taká žabka, no proste nevystieral sa tak pekne na dlane 🙂

Po prvom sedení u Miloty sa do pár dní malý pekne posadil (mal cca 7 mesiacov), ale celkovo som na ňom videla, že je po tom taký iný, pevnejší, kľudnejší. Následne sme boli cca keď mal 10 mesiacov??? (približne) a do pár hodín sa dal na štyri a prešiel štvornožky már metrov - na toto si presne spomínam, lebo som Milotke posielala aj fotku, ako sa malý drží na štyroch a teda jednou rukou sa načahuje za takou drevenou žirafou. Do jeho šiesteho mesiaca som s ním cvičila Vojtovku, potom sme prešli na Bobatha. Mal cca 14 mesiacov, keď sa rozchodil samostatne a postupne sme už aj prestali cvičiť. Plávanie mi neschvaľovala rehabilitačná, lebo on sa dával do silného záklonu ako bábätko a že vraj to plávanie by ten záklon mohlo podporiť. Plus som nenašla u nás nikoho, kto robil s deťmi takéto "zdravotné" plávanie, okrem Novej nemocnici u nás tu v KE, ale tam to bolo pozastavené kvôli covidu.

Nechcem napísať, že to zaručene funguje, každý prípad je individuálny, a nie je to zázrak na počkanie. Ale ja by som išla určite, čím skôr, tým lepšie - práve som hovorila minule mužovi, že Milotka asi opäť robí, a keby sme mali ďalšie dieťa, aj keby bolo "papierovo 100 percentné", ja by som ho určite zobrala ku nej aj v rámci prevencie.

Mozog už vytesnil to obdobie, ale keď si na to spomeniem... čo sme my nakúpili veci na podporu - dávali sme pod jeho pazuchy zrolovaný uterák, keď bol na bruchu, nafukovaciu podložku s vodou a rybičkami, taký nafukovací valec, čo tlačil pred seba akože na podporu štvornožkovania, štvornožkujúceho hovoriaceho medvedíka... cviky na fitlopte (to bol ten Bobath) - to bolo fajn. Chce to trpezlivosť a vytrvalosť - ak to pomôže, bola som cez túto stránku v kontakte aj s inými mamkami, a dnes sú už tie deti dvoj, trojročné a pekne (a včas) sa rozchodili aj oni. Za mňa sa určite oplatí skúsiť Milotku, ja ju môžem len a len odporučiť.

kybel_
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
6. nov 2023

@kybel_ Cvičíte dva mesiace, to nie je veľa, chce to čas. Tiež ma zvozili u lekára, pritom som robila prvé posledné.. len mňa zas zvozili aj naši, že malého týram tými cvikmi a nemám počúvať lekárov, no comment 🙄 Ale on to potom krásne dobehol. Kľúčové bolo práve to stvornozkovanie, lebo sa potom akoby už "sám vycvičil" a už to šlo. Po stvornozkovaní som sa už aj ja nejak dala vnútorne dokopy a ukludnila sa. čiže chcem naozaj povzbudiť, lebo úplne chápem, ako sa máš teraz 🙂

kybel_
7. nov 2023

@oblecenie99 dakujem naozaj 🙂 dobre mi to padlo, ked viem, ze si tym presiel niekto iny a dopadlo to dobre..lebo clovek ma potom uz niekedy vselijake myslienky ked vidi, ze sa to nikam nehybe.. a mozem sa este spytat kedy sa syncek dostal do pekneho druheho vzpriamenia?

oblecenie99
7. nov 2023

@kybel_ No bolo to okolo toho 9, či 10. mesiaca, ale on už vlastne išiel rovno na štvornozkovanie, to druhé vzpriamenie tak bolo kvázi preskočené.

kukumallu
4. aug 2024

@romanapb cestovali ste zakazdym tak daleko? My sme z PU....ale blizsie asi nenajdem nikoho, ci?

kukumallu
4. aug 2024

@majuska1214 dobry den....neviem sa dopatrat toho zoznamu terapeutov, ktori sa venuju osteodynamike...mozete mi loskat link? Vy ste boli u koho konkretne?

petazaza
4. aug 2024

@kukumallu odporucam na FB skupina Osteodynamika, tam je aj zoznam odporucanych terapeutov od Aji Dunove

kukumallu
4. aug 2024

@petazaza tam som sa pridala, ale neviem, tam ten zoznam najst 🤷

kukumallu
5. aug 2024

@petazaza dakujem 🙏

romanapb
6. aug 2024

@kukumallu raz sme tam aj prespali vo vedľajšej dedine a urobili si výlet na hrad,inak sme dochádzali

domcavesel
11. nov 2024

Ahojte prosím vie mi niekto odporučiť osteo na Slovensku ?
Malý stále plače, má zrejme tonus v končatinách, potrebujeme to riešiť čím skôr, nedá sa takto fungovať, je mi ho veľmi ľúto 😥

mary888
11. nov 2024

@domcavesel ved ta Milotka pri spisskej, ale ona ma teraz zlomenu klucnu kost cize kludne do brna, my sme boli tak s druhym

petazaza
16. nov 2024

@domcavesel myslim, ze aj v Bratislave sa tomu niekto venuje.

dm80
17. nov 2024

@petazaza Neviem o nikom, v zozname overenych terapeutov nie je nikto z BA. Mozno sa ten niekto venuje niecomu inemu, nie osteodynamike.

petazaza
17. nov 2024

@dm80 nie osteodynamike, ale osteopatii. Osteidynamiku ma ood znackou pi Dunova, ktera je zakladatelka a clovek musi projit jejim skolenim, aby byl schvalenym terapeutem. Je to kombinace 3 metod, osteopatie, kranialky a tusim dornovy metody.

katka3500
12. dec 2024

@domcavesel My sme boli v Sulove u jednej fyzio,ktora chodila posledny rok k p. Dunovej a urobila si u nej certifikat na osetrenie babatiek. Je to aj v skupine na fb.Maly bol stale uplakany a stoceny doboku. Vyrazne nam pomohla, konecne sa vyspime. A o 6tyzdnov ideme znova.

dm80
12. dec 2024

@petazaza Dobry den, nemusite mi vysvetlovat, viem, co je osteodynamika, bola som u pani Dunovej na kurze. Ja som reagovala na to, ze niekto pisal, ze sa niekto venuje osteodynamike v BA. Ak mysleli osteopatiu, tak to treba nazvat pravym menom.

petazaza
13. dec 2024

@dm80 Dobry den, to som asi bola ja, ano osteopatiu som myslela, pomylila som sa.

Strana
z2