icon

Otvorené ústa syna počas dňa aj spánku. Riešenie?

27. mar 2026

Ahojte. Mám dvojročného ,syna narodil sa predčasne v 32 týždni neviem či to bude mať súvis. Všimli sme si, že poslednú dobu možno tak spával častejšie ,má otvorene ústa. Dycha nosom,lebo keď priložíme ruku na ústa tak nič necítiť. Všimli sme si, že aj cez deň má väčšina času otvorené ústa. V decembri sme boli na orl kvôli stafylokokovi, ten je prelieceny. Teraz chorý nie je . Máte niekto podobný problém? Dosť sa bojím že toto bude mať ako ja. Tiež spím celý život s otvorenými ústami len horšie že ja aj dýcham ústami. A ešte aj keď spí má úplne zaklonenu hlavu , toto isté ako aj ja. Ako sa to dá riešiť alebo nechať to tak ? Nechcem aby mal takú tvár padlu dopredu.

Strana
z2
anonym_5203b3
28. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_5203b3 prosim tá kedy mu vyberali mandlu koľko mal rokov?

@anonym_autor takmer 3 roky mal, ked mu ju vyberali. Jemu neisli ani sople von z nosa, a mandla bola obalena hnisom. Takze mal aj atb na 2 tyzdne po operacii. Som rada, ze isla prec. Aky ma problem s jedenim?

autor
28. mar 2026
@anonym_5203b3

@anonym_autor takmer 3 roky mal, ked mu ju vyberali. Jemu neisli ani sople von z nosa, a mandla bola obalena hnisom. Takze mal aj atb na 2 tyzdne po operacii. Som rada, ze isla prec. Aky ma problem s jedenim?

@anonym_5203b3 ďakujem. No strašne malé porcie jedáva, musíme vynaložiť veľa úsilia aby niečo zjedol a na dva roky má strašné málo kil. Tak či to nemá nejaký súvis s tou mandlou už nad všetkým rozmýšľam

anonym_f80522
29. mar 2026

@anonym_autor znak zväčšenej nosnej mandle. Ako tvárička rastie, môže sa pomer madla/lebka upraviť, ale takto spinkať by ti úrčite nemal dlhodobo. Musíš navštíviť ORL a pravdepodobne ti dá kortikoidový sprej do nosa a ak nepomôže dlhodobo, tak je indikovaný výber mandle.

Dávaj ho spinkať do vyvýšenej polohy (podlož matrac) hlavu nesmie mať nikdy v zaklone aby mu nezapadol jazyk. Potom ten záklon býva znakom aj refluxu (aj z toho sa vie nosná mandla zväčšiť ako dôsledok, nie je ti často chorý?). Čiže pokiaľ sa dá, obmedz hodinu pred spinkanin príjem tekutín aj jedla, znížiť množstvo a ak nie, tak tá poloha v každom prípade musí byť.

chillibubble
29. mar 2026

Mojej dcere "prisli" na zvacsenu mandlu az ked mala 6 rokov(a tiez spavala so zaklonenou hlavou). dovtedy sme chodili k zlemu orl... vybrali jej ju, chodili sme skoro 2 roky k logopedicke, ale uz by malo byt vsetko ok. so zavretou pusou zacala dychat po par mesiacoch u logopeda(po vybere mandle sa to same nezlepsilo a nadalej dychala ustami), ale bolo treba posilnit svaly a zmenit zlozvyky co za tie roky mala. uz by mala aj spavat s jazykom na podnebi. posielala som logopedicke fotky a podla nej je to uz dobre. uz tam nemusime chodit.
drzim palce. bolo to tazke, ale nastastie je to uz za nami. urcite to ries, aby dieta do buducna nemalo problem.

anonym_f80522
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_19f28a no nie je to najlepšíe pre deformáciu tváre

@anonym_autor problém zväčšenej mandle je neokysličenie mozgu a orgánov a hlavne v ľahu čiže celú noc. Ak problém zsnedbáte, bude mať problém s učením a sústredením a prípadne aj horšie.

autor
29. mar 2026
@anonym_f80522

@anonym_autor problém zväčšenej mandle je neokysličenie mozgu a orgánov a hlavne v ľahu čiže celú noc. Ak problém zsnedbáte, bude mať problém s učením a sústredením a prípadne aj horšie.

@anonym_f80522 myslíš že už aj ako 2 ročnému by mu vybrali nosné mandle? Určite zase zájdem za orl lekárkou nech to pozrie

Strana
z2