icon

Ovčie kiahne u detí: Kedy sa objavia vyrážky?

11. feb 2025

Maminky v nedeľu mal syn prvé dva pupaky presne 14 dní od kontaktu ale odvtedy sa nové nespravili...koľko trvá kým sa telo vysype? Čím ste potierali potom? Ďakujem za odpoveď

amelia89
11. feb 2025

no a mali priebeh ako kiahne ? najprv vyrazka,potom naplnena vodou a potom chrasta? lebo kiahne uz raz ked zacnu uz idu vkuse, nie ze 2 a dost

diewcatqoo
11. feb 2025

U nas to bolo tak, ze vecer 2 pupaky (to som este netusila, ze ide o kiahne), rano asi dalsich 10 novych (to uz som videla, ze to budu kiahne) a do vecera dalsich asi milion.
Ono niekto ma lahky priebeh a ma len par pupakov. Osobne poznam 2 ludi, ktori ich mali fakt len par a keby neboli v kontakte s niekym, kto ma kiahne, tak by vraj ani nevedeli, ze tych par vyrazok boli kiahne.

autor
11. feb 2025

@amelia89 áno...mal to naplnené a teraz sa to už pomaly suší. Len tiež som čakala, že ich bude hneď veľa 🤷‍♀️

veronikaszabova
11. feb 2025

Najstarsi syn mal 5 pupakov, stredny asi milion 🤣

vandica
11. feb 2025

Môjmu sa objavovali nové asi 4-5dni, on bol ten horší prípad, že mu pomaly ani kožu nebolo vidno. Mal to aj na perách, v ušiach, proste komplet celé telo. A ja ako 5rocna som mala na tvári 5vyrazok a to bolo celé. Takže môže ich mať len pár, nemusí byť ako muchotrávka.
Kúpala som ho v hypermangane a striekala som tantum verde.

jaskolka
11. feb 2025

Kiahne môžu mať aj taký mierny priebeh, nemusí byť osypane celé telo. Moji mali veľa vyrážok všade,ale napríklad mladsia sestrina dcéra si pamätám že mala len zopár pupencov na bruchu,to bolo všetko.

jaskolka
11. feb 2025

@vandica presne,aj môj, vyrážky mal ešte aj na pipiku 🙈

x_mery_x
11. feb 2025

Niektore deti maju menej, ale tak u nas na 3-4 den ich bolo najviac, ale aj tak ich nemal nejako vela, iba ich mal velke, zato dcera, ta ich mala brutal vela.

kiki68
11. feb 2025

Potom uz ziadne mat nebude, nie kazdy ma vela toho vysevu, niekto ma iba dva. Preto si niektori myslia, ze to napr neprekonali. Lebo si nikto nevsimol tie dva pupaky na krku. Nas mal napr dva na krku po ockovani na ovcie kiahne, ale tie aj hned zaschli do 3 dni.

autor
12. feb 2025

Ženy dnes sa to rozbehlo...pribudlo asi ďalších 30 aj zvýšená teplota prisla🥴🙈pre mňa troska divný priebeh..ale tak už nech je po