Overená kozmetika pre bábätko s atopickým ekzémom
Dobrý deň, mám 8 mes. bábätko, ktorému bol diagnostikovaný atopicky exem, chcem sa opýtať akú kozmetiku máte overenú v tomto prípade . Olej do kúpeľa mame, krém na premastenie z lekarne avšak chcem ešte aj telové mlieko a sprchovy na telíčko(budeme kúpať v olejceku), ale ak by náhodou bolo potrebné rada by som vedela aj o sprchovom gély.
Dakujeeem 😊🙂
Ekzém a 8 mesacne dieta nepotrebuje žiaden sprchac
Nevyjadrím sa konkrétne k telovému mlieku alebo sprcháču, ale ja som dlho trpel atopickou dermatitídou a kúpal som sa vo všetkých možných olejčekoch. Všetky tieto produkty mi to ešte viac zhoršili, nakoniec som prešiel na produkty Atoderm od Biodermy, tým som sa natieral raz do dňa a to jediné mi pomohlo. Myslím, že sú vhodné aj pre deti.
@alexf98 oilatum do kupela,inak absolutne NIC.Bioderma atoderm ako bolo pisane vyssie na premastenie pokozky.nekombinovat viacero znaciek,nezatazovat zbytocne.a hlavne zistit,co je pricinou ekzemu(vacsinou strava)
Dakujem za odpovede, práve preto sa pýtam sama lekárka mi odporučila, že mám skúsiť niečo na premastenie z biodermy, kvôli tomu sa pýtam na skúsenosti aj iných produktov a k tomu “sprchovemu” sme sa dostali tak,ze ak by bolo dieťa po veľkej potrebe, kľudne môžem umyť miesto aj takým šetrným gélom..
@alexf98 lipikar, la roche posay (asi som to dobre nenapisala)😀 je topka na premastwnie, alebo jej predpisuje kozna kyselinu mliecnu. Ten lipikar sa mne osobne pacil viac ako bioderma, prrmastoval lepsie. Na kupanie olej z lekarne a na umyvanie z dm babylove taky ze super sensitive sprchac

ak je skutočne nutne tak prirodne mydlo
žial žiadne sprhače
a všetko čo chceš mu dat do kupela atd na kusku kože najskôr vykušat ako zareaguje
kupel bude postačovat