Atopický ekzém u deti

dianna3571
25. apr 2023

Zdravím.. Chcem sa tých mamičiek, ktorých detičky majú od narodenia atopicky exem aké kremy resp. mastičky sa vám overili?
My sme dlho používali Biodermu Atoderm ale chceme skúsiť niečo iné..
Ďakujem za každú odpoveď

stormie
25. apr 2023

@dianna3571 obycajna mast s kyselinou mliecnou a ichtiolova - obe zarabane v lekarni. Na atopicky ekzem treba co najmenej chemie a hlavne maste bez parfemu

lubkovaandrejka
25. apr 2023

@stormie akurat dnes som to rozoberala s lekarkou,ze kyselina mliecna je len na premastenie pokozky, nevyriesi problem so svrbenim a ekzemom. Ta ichtiolova mast je fajn 🙂 autorka,este skin cap krem je dobry,ale treba oskusat. Kazdemu nieco ine sadne.

kacenocka2
25. apr 2023

Modrá indulona

zuzanaete
25. apr 2023

Nasmu na premastovanie bol najlepsi Lipobase. A na loziska krem od Avene, len si uz nepamatam, ktory presne. Ekzem uz nema.

slavomira236
25. apr 2023

@dianna3571 kazdemu zabera nieco ine..hlavne cerbeny ekzem nepremastovat najprv presusit na farbu koze...na samotne premastovanie len skusat mojej robila dobre aderma len dcerka z mej smrdela tak sme skusili imunoglukan telove mlieko a bolo fajn.

scorpionflower1
25. apr 2023

@dianna3571 Excipial Lipolotio, najdes ho v lekarni, ma rovnaky objem ako Bioderma (400 ml) a stoji o polovicu menej. Ja som atopik a pouzivam ho cely zivot. Je vhodny aj pre deti. Dobra je aj Alergika, tiez najdes v lekarni. Bioderma je strasne predrazena.

stormie
25. apr 2023

@lubkovaandrejka samozrejme ze maste treba davat podla stavu ekzemu - ci je suchy alebo mokva. Este som zabudla dopisat obycajnu zinkovu mast.

scorpionflower1
25. apr 2023

@stormie zinkova mast? Nevysusuje to? Na ekzem treba mastnejsi krem.

domiklik
25. apr 2023

@dianna3571 v rôznom veku, v rôznom ročnom období a v rôznom stave nám zaoberalo niečo iné... Bioderma atoderm, avene, excipial lipolotio (nesmie sa použivat na tvár), s hutnejsich lipobase... Na ložiská Holtov krem, rôzne miešané masti od lekára, bepanten, bioderma cicabio. Samozrejme dieťa som každý večer umyla od nánosov premastujucich krémov vo vode bez chlóru (filter namontovaný na batériu). Na každého platí niečo iné, základ je však vychytať alergény...

slavomira236
25. apr 2023

@scorpionflower1 sno zinkova ekzem trrba najprv vysusit a az ked ma farbu koze premastovat...

stormie
25. apr 2023

@scorpionflower1 podla toho v akom je stadiu treba bud susit alebo premastit a podla toho treba davat aj maste

scorpionflower1
26. apr 2023

@stormie mne ked ekzem bol uz v takom stadiu, ze mokval vzdy mi len kortikoid na to pomohol a hypermanganovy odvar.

stormie
26. apr 2023

@scorpionflower1 ku kortikoidom sa radsej nevyjadrujem…

scorpionflower1
26. apr 2023

@stormie Nemusíš sa, veď nie si lekár....

lucia147852
26. apr 2023

@scorpionflower1 kortikoidy sú posledná možnosť. Vždy treba najskôr skúšať inak. Oni sú dobrá pomoc, ale keď sa to preženie prestanú za jedno zaberať a za druhé veľmi stensia kožu. Ľudia sa k nim uchyľujú preto, že záberu naozaj rýchlo. Keď vysusujes ekzém inak, trvá to podstatne dlhšie. Ja u dcéry použijem kortikoidy len keď ma vyslovene bolestivé miesta.

stormie
26. apr 2023

@scorpionflower1 nie nie som ale z pohladu pacienta mam na to tiez svoj nazor, tak ako sa tu z pohladu pacienta riesia ine pripravky - to sa tiez nemaju vyjadrovat ked nie su lekari? 🤷‍♀️

scorpionflower1
26. apr 2023

@lucia147852 Áno, preto píšem KRÁTKODOBO a LOKÁLNE. Ja som ako malá mala mokvajúci ekzém na všetkých desiatich prstoch rúk aj v lakťových jamkách a na krku a nič na to nezaberalo. Doteraz si pamätám aké to bolo nepríjemné a bolestivé.
Ale vôbec si neviem napr. predstaviť, že by som si dala na atopickú dermatitídu, ktorú mám na očných viečkach (intolerancia na mlieko a prejavuje sa mi tak aj alergia na trávy) zinkovú masť. A. dermatitída nemokvá je to oblasť úplne suchej a svrbivej kože, dám si na to 3x večer tenkú vrstvu kortikoidu a potom to už zvládnem s Excipialom. Použijem kortikoid cca dvakrát za rok po 3 večery, keď je sezóna (marec).

scorpionflower1
26. apr 2023

@stormie Ja vôbec neviem, prečo sa rozčuluješ napísala si: "Ku kortikoidom sa nebudem vyjadrovať..." a teraz mi píšeš, že či nemáš právo na názor ako laik a prečo by si sa nemohla vyjadrovať. Však sama sebe protirečíš. Veď si kludne mysli a píš, čo chceš. Mne je to jedno.

stormie
26. apr 2023

@scorpionflower1 ja sa nerozculuje a nepisem nic o prave na nazor. Prosim ta citaj s porozumenim - o kortikoidoch sa nejdem vyjadrovat lebo … - domysli si co chces ale dovod nie je ten ze nie som lekar ako si ty napisala, to by tu potom nemal pisat nikto

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanaa346
6. jan 2024

@zuzanaete Dobrý deň .Prosím vás kolko trvalo kým u syna vášho zmizol exem .Vyrástol z toho alebo mu niečo pomohlo z masti liečiv ? U nás to má dcérka od narodenia .Moze z toho vyrást že jej to prestane sa robiť stále dookola ?

terry658
6. jan 2024

Ak máte niekto skúsenosť,tak prosím o radu. Syn má atopický ekzém. Natierame každý deň. Fľaky zmizli, no ostali na tom mieste akoby pluzgieriky alebo vyrážky. Tie sa nám nedarí ničím vyliečiť. Máte niekto skúsenosti?

zuzanaete
6. jan 2024

@ivanaa346 Vyrastol z toho. Asi tak po piatom roku to preslo. Masti a kremy neliecia, len pomahaju pokozke.

ivanaa346
13. jan 2024

@zuzanaete Dávali ste aj niečo iné okrem masti .Napríklad probiotiká alebo niečo na imunitu ?

lubkovaandrejka
13. jan 2024

@ivanaa346 ja sa len pripojim do debaty. Nasej zmizol atopicky ekzem uplne, ked sme s nou sli k alergologicke,ta jej vzala krv,zistila, na co ma alergiu a odkedy sme to vylucili zo stravy tak fakt nema nic. Ma rok a tristvrte. Vy viete z coho ma dieta atopicky ekzem ci nie?

ivanaa346
13. jan 2024

@lubkovaandrejka Neviem a to je natom najhoršie .Ona to má od 1 mesiaca cca a je kojena doteraz takže určite jej niečo už muselo vadiť v mojej strave čo išlo do mliecka .Vysadila som kakao ,orechy ,citrusy,pikantné , nejem mlieko a lepok (ja mám intoleranciu ) a stále sa jej robia nové a začala sa mi aj vyhadzovať takými malinkymi vyrazockami po krku hrudi a chrbte .Ale to odkedy dávam prikrmy a mám pocit že po každom zavedením sa vyhodí .Ja uz neviem čo jej dávať .

ivanaa346
13. jan 2024

@ivanaa346 Teraz má pol roka a neviem či môže alergologicka v takomto veku robiť nejaké testy .

hendikep
13. jan 2024

@ivanaa346 skuste ci to nie je kvasinka … ak ano preto sa to vracia.. treba to vysusovat zinkovou mastou napriklad balea ultra sensitive bez parfumov ( proti zapareninam ) a ked sa to vysusi az na farbu koze potom zacat premastovat - nie skor, lebo sa to vrati … ja to teraz riesim s dcerkou… par mesiacov to mala v plienke a potom to preslo na nozky .. premastovala som to ale stale sa to premiestnovalo po tych nohach .. a az ta balea zacalazaberat - zinkova je zaroven aj proti svrbeniu , skuste 🙂

zuzanaete
14. jan 2024

@ivanaa346 Nic ine sme neriesili.

stormie
14. jan 2024

@ivanaa346 ano moze, moj mal cca 7 mes, tiez som skusala vysadit kadeco a nepomahalo. Vyslo mu toho vela a dokonca aj zemiak ktory sa bezne za alergen nepovazuje a odporuca sa ako prvy prikrm 🙈