icon

Pálenie záhy u 13-ročného dieťaťa: Prírodné riešenia a rady

18. jan 2025

Dobrý deň 13 rocne dievča má problémy so stravou. Zo všetkého je jej zle. Väčšinou s ťažkých jedál a so sladkého.
Taktiež pálenie záhy bud po sladkom alebo len tak z ničoho nič. Mate nejakú prírodnú radu? (Myslím bylinky)
Berie helicid na pálenie záhy. Iné nemá

agnes28
18. jan 2025

Dobre rozzut zopár mandlí, kúsok suchého rožka...

liwka303
3. okt 2025

Ahojte, chcela by som poprosiť o radu pre moju sestru, ktorá na koníku nemá konto a preto poprosila mňa, aby som sa popýtala a zistila nejaké overené metódy. Má syna, ktorý má 15 rokov a podľa môjho názoru dosť veľké problémy s trávením a s pálením záhy. Nie je tu nič napísané, čo by pomáhalo a preto by som bola vďačná za každú jednu radu, ďakujem

ciama
9. okt 2025
@liwka303

Ahojte, chcela by som poprosiť o radu pre moju sestru, ktorá na koníku nemá konto a preto poprosila mňa, aby som sa popýtala a zistila nejaké overené metódy. Má syna, ktorý má 15 rokov a podľa môjho názoru dosť veľké problémy s trávením a s pálením záhy. Nie je tu nič napísané, čo by pomáhalo a preto by som bola vďačná za každú jednu radu, ďakujem

@liwka303 a zatial nemal ziadne tabletky ani nejake vyzivove doplnky, ktore by pomohli potlacit palenie zahy?

liwka303
15. okt 2025
@ciama

@liwka303 a zatial nemal ziadne tabletky ani nejake vyzivove doplnky, ktore by pomohli potlacit palenie zahy?

@ciama pokiaľ viem, tak nie, lebo mi nič také nespomínala, že by mala nejaké tabletky. Veď inak by ma neprosila, či by som jej nemohla s tým pomôcť, keby mali niečo

ciama
17. okt 2025
@liwka303

@ciama pokiaľ viem, tak nie, lebo mi nič také nespomínala, že by mala nejaké tabletky. Veď inak by ma neprosila, či by som jej nemohla s tým pomôcť, keby mali niečo

@liwka303 jasne, dava to logiku ale pre istotu som sa opytala, aby som vedela. Tak ja by som vedela poradit zuvacie tabletky Frutin Gastro gel, ktore mne pri paleni zahy pomohli. Mozu ich uzivat deti od 11 rokov a pises, ze on ma 15 takze to by ich uz mohol. Ide o vyzivovy doplnok, ktory obsahuje dolomit, vapnik, horcik a pektin a je bez cukru

gorffika
20. okt 2025
@ciama

@liwka303 jasne, dava to logiku ale pre istotu som sa opytala, aby som vedela. Tak ja by som vedela poradit zuvacie tabletky Frutin Gastro gel, ktore mne pri paleni zahy pomohli. Mozu ich uzivat deti od 11 rokov a pises, ze on ma 15 takze to by ich uz mohol. Ide o vyzivovy doplnok, ktory obsahuje dolomit, vapnik, horcik a pektin a je bez cukru

@ciama a na akom princípe tie tabletky fungujú?

silvusias
20. okt 2025

@ciama tak toto by som asi mohla aj kamoške povedať. Jej dcéra začala mať starosti s trávením, ale zatiaľ vôbec netušia, z čoho konkrétne, lebo to nemáva veľmi často. Už aj zvažuje, že ju objedná na nejaké vyšetrenie.

ciama
21. okt 2025
@gorffika

@ciama a na akom princípe tie tabletky fungujú?

@gorffika na akom principe? Vysvetlim ti to tak, ze vlastne ten pektin, ktory obsahuju vytvara pri kontaktne so zaludocnou tekutinou ochrannu penovu barieru a ta zabranuje prenikaniu kysleho obsahu zaludka spat do pazeraka
@silvusias tak mozno budu stacit aj tieto tabletky a potom uz nebude mat ziadne problemy. Kolko ma rokov?

iwesska
21. okt 2025

Mam taku radu,ze pokial neupravi stravu a stale bude jest sladke,mastne,vysmazene,citrusy,kysnute,sladke vody,tak moze jest aj 5tbl a nepomoze nic. Treba antirefluxnu dietu. Essox One je potom taky gel,kt.sa dava na ochranu pazeraka,ale ako hovorim,bez upravy stravy to nepojde.

gorffika
3. nov 2025
@ciama

@gorffika na akom principe? Vysvetlim ti to tak, ze vlastne ten pektin, ktory obsahuju vytvara pri kontaktne so zaludocnou tekutinou ochrannu penovu barieru a ta zabranuje prenikaniu kysleho obsahu zaludka spat do pazeraka
@silvusias tak mozno budu stacit aj tieto tabletky a potom uz nebude mat ziadne problemy. Kolko ma rokov?

@ciama aha, rozumiem, to znie dobre a človek pokiaľ niečo nevyskúša tak mu ani lepšie nemôže byť, no nie? A preto ti chcem napísať, že som si tie tablety kúpila a užívam ich poctivo a samozrejme, že som skúsila trošku zmeniť aj stravu a zatiaľ je to veľmi dobre

ciama
4. nov 2025
@gorffika

@ciama aha, rozumiem, to znie dobre a človek pokiaľ niečo nevyskúša tak mu ani lepšie nemôže byť, no nie? A preto ti chcem napísať, že som si tie tablety kúpila a užívam ich poctivo a samozrejme, že som skúsila trošku zmeniť aj stravu a zatiaľ je to veľmi dobre

@gorffika jasne, je to tak, treba vyskusat a az potom hovorit. Som skutocne rada, ze ti pomaha❤

silvusias
6. nov 2025

@ciama má 10, ale je celkom vyspelá na svoj vek, takže hádam by jej to pomohlo.

ciama
7. nov 2025
@silvusias

@ciama má 10, ale je celkom vyspelá na svoj vek, takže hádam by jej to pomohlo.

@silvusias to je ale trosku problem, lebo tie tabletky su nevhodne pre deti do 11 rokov. Ale tak to je len rok, tak mozno by uz aj mohla, skus sa potom v lekarni popytat, ze ci by to mohla a aky maju na to nazor

silvusias
10. nov 2025

@ciama och, tak to asi budú musieť teda nájsť niečo iné, len je problém práve pri deťoch sa k niečomu dopátrať, čo by naozaj aj fungovalo.

ciama
12. nov 2025
@silvusias

@ciama och, tak to asi budú musieť teda nájsť niečo iné, len je problém práve pri deťoch sa k niečomu dopátrať, čo by naozaj aj fungovalo.

@silvusias ale tak je to len rok, ved kedy bude mat 11 rokov? Osobne si myslim, ze by jej to mohla nasadit, ved to su prirodne zuvacie tablety, nic zle co by jej mohlo uskodit tam nie je. Skus jej povedat a nech sa uz ona rozhodne, ci to da dcerke alebo nie

vikss1
14. nov 2025

@ciama prosim ta, o ake tablety ide? ja by som pre seba potrebovala nieco na prirodnej baze, co by mi hlavne nezatazilo zaludok este viac. v lete ma prvykrat chytila taka bolest, najskor som si myslela, ze to nic nebude, aj som mala par mesiacov pokoj, ale minuly tyzden sa to zopakovalo. tak sa obavam, aby som prezila kludne sviatky, predsalen tam bude tych nastrah trochu viac ako bezne dni 😉

ciama
19. nov 2025
@vikss1

@ciama prosim ta, o ake tablety ide? ja by som pre seba potrebovala nieco na prirodnej baze, co by mi hlavne nezatazilo zaludok este viac. v lete ma prvykrat chytila taka bolest, najskor som si myslela, ze to nic nebude, aj som mala par mesiacov pokoj, ale minuly tyzden sa to zopakovalo. tak sa obavam, aby som prezila kludne sviatky, predsalen tam bude tych nastrah trochu viac ako bezne dni 😉

@vikss1 ahoj, bavime sa tu o zuvacich tabletach bez cukru, ktore sa mozu uzivat denne, takze nie su skodlive a nezatazuju zaludok. Oni naopak obsahuju pektin, ktory vytvara ochrannu penovu barieru v zaludku, ktora obmedzuje kontaktu medzi obsahom zaludocnej kyseliny a citlivymi stenami pazeraka. Tato pena sa vytvara na povrchu a tym padom travebnie prebieha v zaludku normalne. Ak mas taketo problemy tak treba vyskusat

vikss1
19. nov 2025

@ciama a oni zaberaju hned, alebo je nutne ich nejako dlhodobo uzivat, aby som videla vysledky. a hlavne, kde sa daju zohnat? 😉

ciama
24. nov 2025
@vikss1

@ciama a oni zaberaju hned, alebo je nutne ich nejako dlhodobo uzivat, aby som videla vysledky. a hlavne, kde sa daju zohnat? 😉

@vikss1 ano, zaberu okamzite a co sa tyka predaja, tak ich dostat kupit v lekarni, nie je problem ich zohnat, maju ich takmer v kazdej lekarni

vikss1
24. nov 2025

@ciama perfektne, tak to si kupim do zasoby, aby som bola pripravena na vianoce, lebo ako sa poznam, rozhodne neodolam niektorym jedlam 😂

ciama
25. nov 2025
@vikss1

@ciama perfektne, tak to si kupim do zasoby, aby som bola pripravena na vianoce, lebo ako sa poznam, rozhodne neodolam niektorym jedlam 😂

@vikss1 tak budes mat istotu, ak ta to nahodou chyti po stedrej veceri🙂

vikss1
26. nov 2025

@ciama dufam, ze sa to samozrejme nestane a nebudem to potrebovat, ale kedze su tam obchody a teda aj lekarne vsetky pozatvarane, nerada by som sviatkovala v bolestiach 😉

ciama
26. nov 2025
@vikss1

@ciama dufam, ze sa to samozrejme nestane a nebudem to potrebovat, ale kedze su tam obchody a teda aj lekarne vsetky pozatvarane, nerada by som sviatkovala v bolestiach 😉

@vikss1 no ved jasne, treba si to radsej kupit, ved to zase nie je nejako extra drahe a zase ma to aj zaruku, takze ked nepouzijes, tak ti ostanu na inokedy

silvusias
26. nov 2025

@ciama ja som jej o tom povedala. Veď nech sa rozhodne sama, či jej to dá alebo nie. Zas nútiť ju nechcem, veď predsa ak by sa niečo stalo, tak nech nemám výčitky.

ciama
2. dec 2025
@silvusias

@ciama ja som jej o tom povedala. Veď nech sa rozhodne sama, či jej to dá alebo nie. Zas nútiť ju nechcem, veď predsa ak by sa niečo stalo, tak nech nemám výčitky.

@silvusias rozumiem, presne tak by som postupovala aj ja🙂

vlasica19
3. dec 2025

@silvusias Ja uz som raz davala takto synovcovi tabletky, islo sice o ibuprofen, ale volala som na pohotovost, ci mozem dat, povedali ze ak dodrzim davkovanie vzhladom k vahe, tak to nie je problem. Ale nie vsetko sa tak da.