icon

Pálenie záhy u 13-ročného dieťaťa: Prírodné riešenia a rady

18. jan 2025

Dobrý deň 13 rocne dievča má problémy so stravou. Zo všetkého je jej zle. Väčšinou s ťažkých jedál a so sladkého.
Taktiež pálenie záhy bud po sladkom alebo len tak z ničoho nič. Mate nejakú prírodnú radu? (Myslím bylinky)
Berie helicid na pálenie záhy. Iné nemá

Strana
z2
ciama
30. jan 2026
@truthy

@ciama termin nam dali o mesiac, vsetko maju dovtedy plne, ze ak sa nieco uvolni skor, budu mi volat.

@truthy ach, je to s tymi terminmi tazko a hlavne by mal dostat teraz, ked ma problemy, nie, ked mu to uz prejde. Toto asi nikdy nepochopim🙈😒 Vyskusaj ked tak tie tablety, mozno pomozu

truthy
2. feb 2026

@ciama pre mna je to tiez nepochopitelne, ze clovek musi cakat na vysetrenie tyzdne, niekedy mesiace. a to si neviem predstavit vtedy, ak ma brutalne bolesti, alebo nejake problemy.

ciama
3. feb 2026
@truthy

@ciama pre mna je to tiez nepochopitelne, ze clovek musi cakat na vysetrenie tyzdne, niekedy mesiace. a to si neviem predstavit vtedy, ak ma brutalne bolesti, alebo nejake problemy.

@truthy ked ma neznesitelne bolesti tak to musi ist uz na pohotovost a to ho musia riesit hned, tam uz nie je cas na cakanie. Ved to moze byt kludne aj nieco zavaznejsie, tam uz by som neriskovala, ze by som si sama nasadila len nejake lieky, lebo by to mohlo uskodit este viac

anonym_1ec253
3. feb 2026
@ciama

@truthy ach, je to s tymi terminmi tazko a hlavne by mal dostat teraz, ked ma problemy, nie, ked mu to uz prejde. Toto asi nikdy nepochopim🙈😒 Vyskusaj ked tak tie tablety, mozno pomozu

@truthy
@ciama ked ma ktokolvek problemy s travenim, kyselinou a podobne, je uplne namieste, ak dodrzujete dietu a dietne sa stravujete. je mozne, ze lekara vobec nebudete potrebovat. Pervy krok soi zdravym ma clovek urobit sam. Vie to vela zdravotnych veci poriesit. Preto su take cakacie doby k lekarovi, lebo kazdy automaticky kontaktuje lekara miesto toho, aby sa rozumne stravoval. Strava deti v dnesnej dobe je hrozna. Sama kola, cipsy, mastne, sladke, prejedanie sa.
Treba skusit caje, zdravu stravu, pohyb. Ak nepomoze, potom sa ide k lekarovi. Zdravo sa treba stravovat stale.

ciama
5. feb 2026
@anonym_1ec253

@truthy
@ciama ked ma ktokolvek problemy s travenim, kyselinou a podobne, je uplne namieste, ak dodrzujete dietu a dietne sa stravujete. je mozne, ze lekara vobec nebudete potrebovat. Pervy krok soi zdravym ma clovek urobit sam. Vie to vela zdravotnych veci poriesit. Preto su take cakacie doby k lekarovi, lebo kazdy automaticky kontaktuje lekara miesto toho, aby sa rozumne stravoval. Strava deti v dnesnej dobe je hrozna. Sama kola, cipsy, mastne, sladke, prejedanie sa.
Treba skusit caje, zdravu stravu, pohyb. Ak nepomoze, potom sa ide k lekarovi. Zdravo sa treba stravovat stale.

@anonym_1ec253 ano, to mas pravdu, ze vo vela pripadoch aj zdrava strava velmi pomoze, no niekedy bohuzial nie. A tiez by som nehadzala stravu deti do jedneho vreca, kedze niektore deti maju fakt bohatu a zdravu stravu a vsetko zalezi od rodicov, k comu ich vedu a co im davaju papat

anonym_1ec253
5. feb 2026
@ciama

@anonym_1ec253 ano, to mas pravdu, ze vo vela pripadoch aj zdrava strava velmi pomoze, no niekedy bohuzial nie. A tiez by som nehadzala stravu deti do jedneho vreca, kedze niektore deti maju fakt bohatu a zdravu stravu a vsetko zalezi od rodicov, k comu ich vedu a co im davaju papat

@ciama Tiez pravda. Castokrat byva vela kyseliny a reflux sposobene aj psychikou, uzkostami a stresom.

ciama
9. feb 2026
@anonym_1ec253

@ciama Tiez pravda. Castokrat byva vela kyseliny a reflux sposobene aj psychikou, uzkostami a stresom.

@anonym_1ec253 presne, takze v prvom rade treba zjemnit problemy a potom patrat po tom, co to sposobilo

truthy
9. feb 2026

@ciama to si myslim, ze by malo byt uplne prve, zistit co to sposobuje.

ciama
11. feb 2026
@truthy

@ciama to si myslim, ze by malo byt uplne prve, zistit co to sposobuje.

@truthy ano, to mas pravdu, len ako sme sa bavili, bohuzial tie terminy u doktorov su take, ze clovek musi jednoducho cakat aby sa dozvedel, co to sposobilo a preto som napisala, ze je dobre to zjemnit volnopredajnymi liekmi a uz potom len pockat na termin u doktora

vikss1
11. feb 2026

@ciama takto to riesim aj ja aktualne. cez sviatky som sa zasobila tymi tbl, co sa tu spominali, ale na termin u lekara stale cakam.

ciama
17. feb 2026
@vikss1

@ciama takto to riesim aj ja aktualne. cez sviatky som sa zasobila tymi tbl, co sa tu spominali, ale na termin u lekara stale cakam.

@vikss1 a pomohli ti?

vikss1
17. feb 2026

@ciama zatial mam pocit, ze ano, uvidime. odvtedy som nejako nepocitovala ziadne palenie, len ani som velmi neexperimentovala s jedlami radsej. nech sa mi to cele upokoji.

gorffika
18. feb 2026

Ženy aj ja vám po čase rada napíšem, že tbl frutin gastro gel mi veľmi pomohli a som im vďačná. Ak niektorá máte obavy, čo je to zač, tak vôbec nemusíte mať, sú veľmi dobre a pomôžu s pálením záhy, mne veľmi pomohli a nemusela som vyhľadať ani lekársku pomoc.

truthy
18. feb 2026

@gorffika ja som syna uz objednala davnejsie na vysetrenie, ale stale cakame, takze asi mu skusim tieto tabletky kupit.

ciama
19. feb 2026
@vikss1

@ciama zatial mam pocit, ze ano, uvidime. odvtedy som nejako nepocitovala ziadne palenie, len ani som velmi neexperimentovala s jedlami radsej. nech sa mi to cele upokoji.

@vikss1 rozumiem, tak este uvidis co to spravi, ked zacnes normalne vsetko papat

vlasica19
19. feb 2026

@truthy skus rozhodne nieco, lebo kym sa dockas lekara, aby sa mu to nezhorsovalo zbytocne. Niekto tu aj spominal, ze od akeho veku su tie tabletky, tak len asi to si skontroluj.

ciama
24. feb 2026

Aby si nemusela hladat tak ti napisem, ze tie tablety, ktore tu spominame na palenie zahy nie su vhodne pre deti do 11 rokov

pielka
24. feb 2026

@ciama ako by si my myšlienky čítala, som chcela vedieť, či to môžu deti. Neter by niečo potrebovala, má 15 rokov, tak to by už mohla.

ciama
26. feb 2026
@pielka

@ciama ako by si my myšlienky čítala, som chcela vedieť, či to môžu deti. Neter by niečo potrebovala, má 15 rokov, tak to by už mohla.

@pielka ano, pokial ma 15 rokov tak uz tie tabletky moze. Ma problem s palenim?

anonym_1ec253
26. feb 2026
@gorffika

Ženy aj ja vám po čase rada napíšem, že tbl frutin gastro gel mi veľmi pomohli a som im vďačná. Ak niektorá máte obavy, čo je to zač, tak vôbec nemusíte mať, sú veľmi dobre a pomôžu s pálením záhy, mne veľmi pomohli a nemusela som vyhľadať ani lekársku pomoc.

@ciama ludia s refluxom maju stale dodrziavat zdravu stravu, ktora je vyssie spominana. Nie jest vsetko. To je problem ludi, ze jedia piate cez deviate, si tucni a potom miesto toho, aby sa uvedomili, tak chodia po lekaroch. A pritom riesenie je jednoduche a v ich rukach.

@gorffika naco by ludia kupovli pofiderne predrazene vyzivove doplnky, ked mozu mat skoro zadarmo kvalitny a ucinny liek od praktickeho lekara?

gorffika
5. mar 2026
@anonym_1ec253

@ciama ludia s refluxom maju stale dodrziavat zdravu stravu, ktora je vyssie spominana. Nie jest vsetko. To je problem ludi, ze jedia piate cez deviate, si tucni a potom miesto toho, aby sa uvedomili, tak chodia po lekaroch. A pritom riesenie je jednoduche a v ich rukach.

@gorffika naco by ludia kupovli pofiderne predrazene vyzivove doplnky, ked mozu mat skoro zadarmo kvalitny a ucinny liek od praktickeho lekara?

@truthy tak držím palce, nech všetko dobre dopadne😉🙂

@anonym_1ec253 poviem ti moju skúsenosť, že stravu mám zdravú, vôbec nejem potraviny, ktoré škodia a aj napriek tomu mám sem-tam pálenie a mne osobne pomohli tie výživové doplnky. To máš aj ako vitamín C, načo si ho ľudia kupujú v tabletkách, keď ho môžu mať z jedla??

anonym_1ec253
5. mar 2026
@gorffika

@truthy tak držím palce, nech všetko dobre dopadne😉🙂

@anonym_1ec253 poviem ti moju skúsenosť, že stravu mám zdravú, vôbec nejem potraviny, ktoré škodia a aj napriek tomu mám sem-tam pálenie a mne osobne pomohli tie výživové doplnky. To máš aj ako vitamín C, načo si ho ľudia kupujú v tabletkách, keď ho môžu mať z jedla??

@gorffika vitamin a liek je trochu rozdiel.

gorffika
17. mar 2026
@anonym_1ec253

@gorffika vitamin a liek je trochu rozdiel.

@anonym_1ec253 ale tie tabletky nie sú liek, tiež je to len výživový doplnok

anonym_1ec253
17. mar 2026
@gorffika

@anonym_1ec253 ale tie tabletky nie sú liek, tiež je to len výživový doplnok

@gorffika ja som myslela liek na zahu. Oprazol, Helicid..atd

gorffika
Dnes o 04:14
@anonym_1ec253

@gorffika ja som myslela liek na zahu. Oprazol, Helicid..atd

@anonym_1ec253 tak v tom prípade sme každá mysleli niečo iné, lebo ja som mala na mysli tie tabletky frutin gastro gel, ktoré tiež pomáhajú na pálenie záhy ale sú ako výživový doplnok. Teraz sa už chápeme😉🙂

pielka
Dnes o 13:46

@gorffika ja som ich už aj pre neter kúpila, takže som zvedavá, či jej pomôžu. Len ešte som s ňou nebola, kedže bývajú v inom meste 😉

Strana
z2