icon

Panický atak u dieťaťa

17. mar 2023

Ahojte.Chcem sa spýtať,či tu má alebo mal niekto podobný problém so svojím dieťaťom.Moj 10 ročný syn už dva mesiace nechce poriadne jesť,vraj sa mu nedá prehĺtať jedlo ani voda dokonca .Som z toho už zúfalá.Pred pár týždňami v noci za mnou dobehol,že sa dusi,že sa nevie nadýchnuť ,že sa boji,že sa zadusí.Zlakla som sa,tak sme išli hneď na pohotovosť.Nechali si ho na pozorovanie ,cca 5 dní v nemocnici.Urobili mu všetky možné vyšetrenia, rentgen,sono,EKG, gastrofibroskopiu,brali mu krv ,moc ,proste všetko bolo v poriadku.Vraj je úplne zdravý a nemá žiadny fizicky problém.Tak nás poslali ku psychologicke.Ta povedala,že sú to zrejme Panické úzkosti.Poslali nás domov,ďalšie sedenie u nej nám dala o 3 týždne.Lenze môj syn každý deň hovorí pri jedle ,že nevie prehltnúť,že mu tam niečo v hrdle zavadzia,zavadzia mu jazyk ,má sucho v ústach ,boji sa,že sa zadusí.Skoro pri každom jedle sa rozplače,neviem čo mám robiť .Prejde to ? Vie mi niekto prosím poradiť? On sa v škole minulý rok dusil vraj a učiteľka mu dávala prvú pomoc pobuchala ho atď a bolo to v poriadku a teraz sa mu to nejak vrátilo do hlavy a bojí sa,že sa opäť bude dusiť.Ale prejde to ,alebo ako to máme riešiť,prosím o každú radu a skúsenosť milé maminy,ďakujem :(

Strana
z2
anonym_cc1552
14. feb 2026
@anonym_autor

@heln áno tiež nad tým rozmýšľam,že ho dám vyšetriť na elegie všetky,pretože niekedy nerozumiem,že by to mohlo byť naozaj len psychické.

@anonym_autor ako je na tom syn co mu pomohlo?

Strana
z2