icon

Paradoxné dýchanie

rybka65
20. feb 2023

Zdravi, chcela by som sa opýtať či ma niekto skúsenosti s paradoxnym dýchaním u bábätiek? Môj chlapček dycha branicou a spolu s ňou sa mu pohybuje aj hrudnicek. Mali ste niečo podobne? Lekárka tvrdí že by to mali vekom ustúpiť.

tani777
•
20. feb 2023

Moja mladsia mala paradoxne dychanie,takisto take akoby rozliate brusko do stran..to som videla hned,ked mala mozno tyzden..ked mala asi mesiac-dva som si vsimla,ze ma diastazu brusnych svalov..takze u nej to suviselo s tymto..tvoj maly ma brusko v poriadku?

rybka65
autor
•
22. feb 2023

@tani777 na práveže neviem aké ma byt bruško, prišlo mi normálne a boli sme aj u fyzioterapeuta a nik nám nič nepovedal, žeby to bolo cudne. A upravilo sa to časom to dýchanie samo alebo ste museli nejako posilňovať?

tani777
•
22. feb 2023

@rybka65 tak ked ste boli aj u fyzio a nic nenasli tak je brusko asi ok 🤷‍♀️ tak nasa uz ma skoro 2.5 uz dycha normalne ale cvicili sme kvoli diastaze

zuzuliennka1
•
Autor odpoveď zmazal
•
zuzuliennka1
•
22. feb 2023

@rybka65 no ak nema diastazu - tak nemusis robit nic, asi sa to casom upravi.
Take akoby rozliate brusko totiz zvykne byt diastaza brusnych svalov, ale to by si mal odbornik vsimnut a odporucit cvicenie. Ak ti nepovedali nic, tak nic

rybka65
autor
•
22. feb 2023

@zuzuliennka1 nám by mal zajtra paradoxne dýchanie potvrdiť pľúcny lekár, zatiaľ nam nik nič nepovedal, iba že sa to upraví. No som z toho dosť nervózna keď to vidím. Nie je to síce stále, ale iba ak zaspava a prebúdza sa dycha ako keby do bruska a sťahuje aj hrudnicek

zuzuliennka1
•
22. feb 2023

@rybka65 drzim moc palce, nech to teda nie je nic vazne. Daj potom vediet

rybka65
autor
•
22. feb 2023

@zuzuliennka1 ďakujem, dám vedieť. A ty máš skúsenosti s takýmto dýchaním u bábätiek?

zuzuliennka1
•
22. feb 2023

@rybka65 praveze vobec, tu prvykrat citam ze paradoxne dychanie.
zaujalo ma, ze si pisala ze “rozliate brusko”, syn take mal, ale on teda mal diastazu, musela som s nim kvoli tomu cvicit, mal myslim 2 alebo 3 mesiace len.

rybka65
autor
•
22. feb 2023

@zuzuliennka1 ja som z tohto hotová, nám všetci všade hovoria, že je všetko ok. Dokonca sme boli na pozorovaní v nemocnici, ale synček stále takto dycha. Prichádza ako keby vo fázach a v tej jednej nevie ten dych nejako zvládnuť. Mám každú Nov obrovský strach čo i len zaspať. Dúfala slm že niekto sa s tým stretol aspoň tu

rybka65
autor
•
23. feb 2023

@zuzuliennka1 tak nám dnes doktor povedal, že he všetko ok, že take dýchanie býva u zhruba tretiny bábätiek. Je to moje prvé bábätko ja to neviem posudit