Paréza tvárového nervu u novorodenca
Ahoj, mala niektorá z vás bábätko u ktorého bola po porode pareza dolnej vetvy tvaroveho nervu ? (Pokles ústneho kútika pri plači) v dôsledku zlej polohy v brušku ? Bábätko má neurologické vyšetrenie vrátane usg mozgu v poriadku. Aký postup ste mali doporučený ? Mali ste problém s prisatim pri dojčení? Ďakujem
@majulinka2 Dobry deň chcem sa opýtať mame tiež podobný problém s kútikom viete nieake cviky alebo masáž ďakujem
@sidonia1999 zatial som ziadne cviky ani masaze neskusala. No chcem sa na to pytat obvodnwj lekarky pri poradni. No neurologicka mi povedala, ze u takychto malych deticiek to je bezny jav 😉 ktory casom vymizne
@majulinka2 Ano nám to povedali na sone že je to normálne
Ahojte ako ste barom? Momentalne mame to iste
Ahojte ako ste barom? Momentalne mame to iste
@nik444 ahoj mala bude mat o tyzden rok a pol. Pri placi to ma viditelne, ze tie ustocka krivi to jednej strany. Inac uplne vpohode, vobec ju to v nicom neobmedzuje. Pytala som sa na tento problem aj neurologicky ked sme boli cca v 8 mesiacoch na sone hlavicky. Povedala ze je to skor kozmeticky problem, ze to ma vela deticiek.
@nik444 ahoj mala bude mat o tyzden rok a pol. Pri placi to ma viditelne, ze tie ustocka krivi to jednej strany. Inac uplne vpohode, vobec ju to v nicom neobmedzuje. Pytala som sa na tento problem aj neurologicky ked sme boli cca v 8 mesiacoch na sone hlavicky. Povedala ze je to skor kozmeticky problem, ze to ma vela deticiek.
@majulinka2 mi sme natom rovnako bojim sa o to ako to bude keď budu rozpravať či bude im to vidno vieš pri rozpravani či bude stim mať problem
@majulinka2 mi sme natom rovnako bojim sa o to ako to bude keď budu rozpravať či bude im to vidno vieš pri rozpravani či bude stim mať problem
@nik444 nebude urcite,aspon teda moja s tym problem nema. Povie sice len slova ako mama,hami,baba,havo... Skor co som si vsimla tak pri sirokom usmeve jej tie ustocka utekaju. Neurologicka mi povedala ze niektorym detom to zvykne zmiznúť uplne. Tvoja ma kolko?
Ahojte moj ma skoro 5 rokov. Viditelne to stale je pri placi, ciastocne pri usmeve, je ta pilovica okolo ust trosku ina ako druha strana ale vsimne si to lwn ten kto o tom vie. My mame problem aj s recou chodime k.logopedovi ale tazko povedat co to ma suvis s parezou kedze sme riesili aj nosnu mandlu a uska.
@nik444 nebude urcite,aspon teda moja s tym problem nema. Povie sice len slova ako mama,hami,baba,havo... Skor co som si vsimla tak pri sirokom usmeve jej tie ustocka utekaju. Neurologicka mi povedala ze niektorym detom to zvykne zmiznúť uplne. Tvoja ma kolko?
@majulinka2 chlapček môy má 1 rok 3mes
Ahojte moj ma skoro 5 rokov. Viditelne to stale je pri placi, ciastocne pri usmeve, je ta pilovica okolo ust trosku ina ako druha strana ale vsimne si to lwn ten kto o tom vie. My mame problem aj s recou chodime k.logopedovi ale tazko povedat co to ma suvis s parezou kedze sme riesili aj nosnu mandlu a uska.
@ivik333 ahoj a pri rozpravani je to vidno? Či len pri plači a úsmevu?

Dobry den, chcem sa vas opytat na vas problem s padajucou perou pri placi? Vysetrili vam nieco? Momentalne riesime nieco podobne s 5 mesacnou dcerkou. Dakujem