Pedes adducti
Ahojte malá má 7mesiacov a má pedes no obvodak hovorí že sa jej to samé napraví..ja som jej aj cvicila s nozkami aj som jej ich masirovala no ešte stále ich dáva dnu.Ale nie veľa.poradte co robiť.stále cvičiť a tak?..Ďakujem
@hanusska moja dcera mala ine pohybive problemy ako tvoje dieta. Mala hypotonus velmi oneskoreny vyvin, plazit sa mi zacala v roku a pod. Ja som jej motoricke problemy riesila kombinaciou viacerych aktivit. Skusali sme klasicke rehabky a vojtu. Vojta nepomohol vobec, trochu ju rozhybala kojenecka gymnastika. Najviac sa posunula, ked som s nou zacala chodit na aktovity, ktore ju bavili. Plavania 2x do tyzdna, hypoterapia, rozne detske cvicenia ako baby balance a podobne. Pri detoch ju bavil pohyb. A masaze. To co mate vy je asi nieco ako skrateny sval, resp. spazmus na nozke z polohy v maternici. Neviem ako casto robis masaze, ale co viem, tak treba casto. Kamoska, ktorej sa narodila mala predcasne spodobnym problemom ako mate vy a bola spokojna okrem ineho s rehabilitacnou v reocentre v petrzalke, neviem odkial ste Vy.Ale tiez robila vsetko to co ja. Ja som chodila s malou do Luznej. Trvalo nam dlho kym sa deti postavili na svoje nozky, ale dnes behaju samostatne. Viem, ze vo vaznejsich pripadoch sa takym malym detom davaju nozky na chvilu do sadry. Este ma napada, ze jedna kocka chodila so synom na inekcie tusim botoxu, alebo hyaluronu do svalu, tiez mal svalove spazmy. Ja som obehala asi 10tich lekarov, rehabilitacne sestry a vyskusala x aktivit, kym som sa dopracovala k tomu, co je presne mojmu dietatu a co je presne pre neho najvhodnejsie. Keby som sa uspokojila s tvrdenim prveho rehabilitacneho, tak dnes ma moja dcera nalepku DMO. Netreba sa nechat odbit, treba pochodit viacerych lekarov a porovnat si odporucania a najlepsie zistis, ty sama co sedi tvojmu dietatu. Hlavne necakaj zazraky napockanie. Treba sa dietatu venovat. Drzim palce

@hanusska plavanie?