icon

Pediatrička odmieta vypísať návrh na kúpeľnú starostlivosť

mamka34
5. apr 2013

Mám dve deti. Starší syn má astmu a tento rok sa dostala "mimo kontroly". Mladšia dcérka od decembra 5x prekonala infekt DC. Viem, že obidve deti majú nárok na to, aby mohli ísť do kúpeľov, kde doteraz neboli. Lekárka nás ťahá už mesiac za nos. Najskôr, že tlačivo vypíše pred Veľkou nocou, potom, že tlačivo vypíše cez Veľkú noc, potom, že tlačivo stratila. Včera som jej zaniesla nové tlačivo a dnes mi povedala, že je zlé. Tak som jej vytiahla alternatívne tlačivo a ona mi povedala, aby to napísal pľúcny lekár. Potom odmietla vyplniť dcérine s tým, aby to napísal alergológ. Lenže tam sme objednané až posledný májový deň. Nechápem, ako to, že pediater nevie, že môže poslať dieťa do kúpeľov? Dokonca tvrdí, že nemôže. Včera ráno som volala revíznemu lekárovi, ktorý mi navrhol dať podnet na prešetrenie zdravotnej starostlivosti. Ale ja nechcem vstupovať s lekárkou do konfliktu, mám čakať ďalšie dva týždne, ktoré mi lekárka navrhla? Dnes vzala deťom krv. Je možné, že mi zasa za dva týždne povie, že mám ísť s tým k odbornému lekárovi? Aký je dôvod, že lekár takto postupuje? Sú kúpele tak lukratívna vec, že sa k nej nedopracuje 15 ročné astmatické dieťa ani dieťa, ktoré je nepretržite choré? Podotýkam, že medzitým nám umrela starká a dcéra je z nepretržitej choroby a odlúčenia od kolektívu v ozajstnej detskej depresii.

Strana
z2
marsys
7. apr 2013

@mamka34 .... od kupelov ocakavas ake zazraky?? urobia len odbery,vysetrenia,maximalne nejake inhalacie, ci dychove cvicenia.. a doporucia adekvatnu liecbu....
k tej cakacke...uprednostnené su len miminka do pol roka..potom uz kazde dietatko caka na cakacke...

lekar ti moze napisat ziadost aj zlatym pismom,no poistovna ma 30 dni na schvalenie...asi tak

mamka34
autor
9. apr 2013

Takže včera po nekonečnom presúvaní nás hospitalizovali na detskom oddelení s podozrením na nervovo svalové ochorenie. To po piatkovom odbere dcérka nehýbala pravou rukou, dostala teploty a zasa je taká ako vždy, unavená, biela a slabá. Ešte v nedeľu na pohotovosti nám lekárka odporúčala navštíviť psychológa. Dnes sú po krvných vyšetreniach lekári akýsi tichší.

uhnakova
9. apr 2013

@mamka34 Nemala dcera niekedy behom poslednych 5 rokov kliesta? To co tu popisujes dobre sedi na neuroboreliozu v 2. faze. Caste bolesti hlavy, zhorsena funkcnost svalov v jednej polovici tela. Ak to este nerobili, daj dcere vysetrit krv na boreliozu. V poslednom case sa hovori, ze mozu prenasat tuto chorobu aj komare :(.

mamka34
autor
9. apr 2013

ďakujem, antiboreliove testy jej robili v piatok, výsledky ešte neviem.

maznacik007
9. apr 2013

@mamka34 no som rada ze sa to konecne zacalo riesit.... a potom ano k tvojej otazke k tomu odberu krvi ak robia serologie a testy na boreliozu, mono a pod tak to veru trva aj dva tyzdne nez mas vysledky...

hlavne nech teda pridu nato co je malej aby sa dala dokopy kompletne a uvidis ze jej bude lepsie ....

mamka34
autor
24. apr 2013

...až počas druhej hospitalizácie sa odhalila príčina...infekčná mononukleóza s netypickými príznakmi..
od 17 decembra, keď sme prišli na pohotovosť so silnou bolesťou hrdla a jemným výsypom na tvári a krku do dnešného dňa nie sú výsledky, ale primár povedal, že na 99%.

mamka34
autor
1. jún 2013

U novej pani doktorky nebol problém s kúpeľami.
Deň po podaní návrhu do ZP boli schválené obidve deti. 22. mája som to zaniesla, 6.6 deti nastupujú do
Horného Smokovca.
Nedala som nikomu peniaze, čokoládu, kvet ani nič podobné.
Jediná moja starosť teraz je označiť všetko oblečenia a rýchlo zbaliť deti.
Takže asi na to nárok mali, ak to cez iného lekára šlo takto promptne.
Nedajte sa odbiť rodičia, ak vidíte, že Vaše dieťa trpí, zmeňte lekára a nenechajte ho trápiť sa. Ľutujem, že som čakala tak dlho.

asas1992
26. okt 2022

Ahojte prosím o odpoved
Mam predčasne narodené dvojičky ktoré majú oslabenú imunitu aj astmu chodia aj pľúcnemu lekárovi mam vypísaní žiadosť od pľúcneho a už vypisuje žiadosť pediatrička môže to vypisovať mesiac?Povedala mi že ma nato mesiac pľúcne mi to vipisala ta 5 minút

Strana
z2