Periorálna dermatitída

citronius
10. jún 2016

Dobrý deň, prosím vás o rady a skúsenosti pri liečbe periorálnej dermatitídy u detí.
Dcéra ma 3 roky a už 4 mesiace sa s tým pasujeme, vyskúšali sme kadejaké krémy od kožných lekárov, kortikoidom sa vyhýbame, všetky odbery boli negatívne, aj testy na potraviny. obmedzujeme mlieko a sladké a stále žiadny výsledok, som z toho zúfalá.

syssu
10. jún 2016

Robili vám aj testy na intolerancie potravín alebo iba alergie? Ja sama to momentálne riešim so sebou, mám odsledované, že stav sa mi lepší, keď vylúčim lepok, ale na výsledky testov ešte len čakám.. držím palce, je to nepríjemné..

citronius
autor
10. jún 2016

@syssu ešte nie,ona však nemá iné problémy okrem toho, myslím tráviace nemá žiadne, tak neviem

syssu
10. jún 2016

@citronius ani ja nemám nič, iba problémy s pokožkou.. ale keď mi všetko ostatné vyšlo negatívne, skúšam ešte toto.. je pre mňa jednoduchšie vedieť, čomu sa mám vyhýbať, ako každú chvíľu chodiť po novú masť.. sama som zvedavá, ako dopadnem..

demetria
10. jún 2016

Trpievala som perioralnou dermatitidou a vzdy pomohlo absolutne nekremovat, akekolvek kremy to zhorsuju a najma tie s obsahom kortikosteroidov. A zmenit zubnu pastu, to zvyklo zmiernit priznaky za par dni.
Ale ja som ju mavala len sezonne, okolo zimy a spatne som zistila, ze spustac bol chlad a mraz.

adda777
10. jún 2016

Viacero skvelých rád som našla na fóre http://www.brigit.sk/forum/

mitsouko
11. jún 2016

@citronius na toto mne osobne pomohlo vylucit uplne kozmetiku, zmenit zubnu pastu a pri umyvani obrovsky pozor, aby sa nedostala na tvar, tak islo aj bezne mydlo alebo sampon. Umyvat len ciernym cajom a natierat den/noc gafrovou mastou s ichtamolom. Trvalo mi to cca 10 dni, kym to uplne zmizlo a od vtedy uz nemam asi 6 rokov ziaden problem.

lucyliu1312
11. jún 2016

@citronius ahoj, ja som mala problém s touto diagnózou minuly rok. Kozna mi predpísala lieky. A bola som aj u Alergologa a zistili mi premnoženie plesní v črevách. Mala som ma tri mesiace diétu - nejesť biele pečivo, cukor a sladkosti, plesnivé syry a mliečne výrobky. Jedla som v tom obdobi len zeleninové šaláty a chvalabohu mi to zmizlo. Držím prsty aby ste sa čím skor vyliečili.

bibistec
11. jún 2016

urcite dajte urobit testy na intolerancie potravin , plati sa za to bezne ich lekari nerobia. my sme dali alcat test ( pozrite na webe tam je vysvetlene o co ide) nemusite tento mozte aj iny, mne sa pacilo ze to lekarka odobera krv nie ja niekde v obyvacke ja nie som zdravotnik. a posielali to do labaku v nemecku. v kazdom pripade dajte urobit taky test kde je aj gliadin. lebo gluten malokomu vyjde pozitivne a zbytocne sa zacyklite ak nahodou bude pozitivny. drzim palce. my sme sa trapili s atopickym ekzemom a na diete dcerka nema ziadny. drzim palce

syssu
12. jún 2016

@bibistec prosím vás, tie testy vám robil obvodný lekár alebo špecialista?

bibistec
13. jún 2016

@syssu robila to obvodna lekarka v sukromnom centre

zuzka_1985
13. jún 2016

Zero terapia - nedavat nic-ani vodu-ale je to na dlho.Ak je to velmi zle,je potrebne preliecit antibiotikami- ide o zapal koze.

vanilkovaa
22. okt 2016

Ahojte,viete poradit nejake konkretne tipy na.PD, pripadne masticku? Syn ma.rok a nic.nezabera,dakujem .

@citronius dobry den,ako ste dopadli,prislo nejale.zlepsenie?

nuska
22. okt 2016

Ahoj, odporúčam ti aloe vera koncentrát na natieranie, prípadne kombinovať s aloe vera sprejom, ktorý obsahuje aj iné bylinky a ukľudňuje pokožku. A vnútorne aloe vera gel. Podporuje trávenie, tým teda aj imunitu a prečisťuje telo. Napíš mi do správy, dám bližšie info.

citronius
autor
23. okt 2016

@vanilkovaa áno, mámoe sa fajn, klop, klop a pomohlo absolútne vylúčenie kortikoidov, na noc Imazol krempasta a obmedzenie mlieka a jeho výrobkov aj ked nám nezistili alergiu ani intoleranciu, dúfam, že som pomohla

vanilkovaa
7. nov 2016

@citronius dakujem za.odpoved,este sa spytam,po akom case sa.na kozi prejavi,ked.zje.daco co nej nesadne,povedzme to mlieko,su to hodiny,dni? A za akubdobu sa.to potom upravi? Ja som.stale.neprisla na to,co mu vadi,obcas to ma.horsie obcas lepsie,ale ten vysyp tam je stale kolo nosa,ust,brada,obcas az.pod.oci.