icon

Pes eguinovarus congenitus

murovocka
9. nov 2017

Ahoj.Nájde sa tu niekto s touto vrodenou deformitou jednej alebo obidvoch nožičiek?Potrebovala by som sa poradiť,alebo zistiť viac kto to už riešil s dieťatkom po narodení.Ďakujem.

Strana
z2
tamaraaa
25. nov 2017

Ahoj, mam drobceka 4 mesacneho, liecime obe nozicky od narodenia.

tamaraaa
25. nov 2017

@murovocka ahoj, v com potrebujes poradit? Syncek ma obe nozicky, dost tazky stav mame

tamaraaa
25. nov 2017

Ak sa niekto prida, rada by som vedela, ci niekto pouzivate DOBBS BRACE

murovocka
autor
26. nov 2017

@tamaraaa Ahojky..som rada,že sa aspoň niekto našiel čo rieši tento zdravotný problém ako ja.My máme len jednu nôžku no máme 6mesiacov a stále to nieje dobré.

tamaraaa
26. nov 2017

My sa liecime vo.Viedni u dr Radlera. Mali sme sadricky 2,5 mesiaca, potom dr urobil 15 min operaciu Tenotomiu achilovky a teraz nosime tzv ponsetiho sandalky "mitchellove" spojene tycou. Ale pevna tyc mu strasne vadila a posuvali sa mu nozicky tak sme skusili twraz pohyblivu vola.sa Dobbs brace.hladam tiez niekoho kto tu tyc ma ze ako im to funguje...my ssme mali veeeelmi vtocene obe chodidla

tamaraaa
26. nov 2017

Teraz ma sandalky na tri mesiace po 22 hod.denne a potom asi len na spanok a.mozno aj do 4 rokov....je to dlha liecba no...napr mojej sestry syn sa liecil na SK, bez tenotomie...len sadry a potom rehabilitacie....ma 11 rokov a ked je unaveny tak strasne zle naslapuje...ale inak chodi pekne

tamaraaa
26. nov 2017

@murovocka kolko.sadriciek.ste mali? My asi 10...vacsinou isli dole aj po 4 dnoch...opuchali nam prsteky a zhorsovala sa cirkulacia....bolo to dost.hrozne

murovocka
autor
26. nov 2017

No my sme mali 8x sadrovanu nôžku,každý týždeň v piatok nám menili,robili aj tenotomiu achilovky ale stále nemáme ten správny tvar nôžky.Teraz nosíme ortezy 24hodín denne v kuse,len pred kupanim mu dávam dole cca na pol hodinku.V správe nám lekár napisal,že má koliskovity tvar a stále nemá postavenie chodidla správne.Nemá vôbec pätu,takže aj ortézy sa mu obývajú ťažko.

murovocka
autor
26. nov 2017

@tamaraaa
No keďže si nás tu posúvajú jeden lekár k druhému a stále nám tvrdia,že to tak má byť a je to ok..rozhodla som sa o tom viac zisťovať a ideme aj my k Dr.Radlerovi do Viedne na konzultáciu a ďalšiu liečbu,tu to nieje po takej odbornej stránke ako tam,Osobne som sa stretla aj s mamičkou s Košíc čo k nemu chodia s dievčatkom a potvrdila mi viac faktou prečo ísť tam.Nemám už čo váhať,prečo to tam vedia urobiť aj bez invazivnej metódy čo tu tak radi lekári robia,že operujú chodidlo a potom to má ťažké následky na chôdzu a celkový vývoj tej nôžky..to nedovolím,radšej si zaplatím tú Viedeň,aj keď si musíme sami zháňať všetky financie sami.

murovocka
autor
26. nov 2017

Tie ortezy máme aj my tie ,,Mitchelove,,zo spojenou tyčou a malý si na nich aj zvykol,lebo musel,len je kúsok lenivší oproti iným deťom,takže musíme cvičiť aby sa otáčal a viac na brušku lebo hornú časť má slabú(dosť ho obmedzujú tie ortezy lebo ich má v kuse na nôžkach.

murovocka
autor
26. nov 2017

Chcela som sa iba opýtať či ste to skúsili aj cez poisťovňu tu na Slovensku či by niečo vedeli preplácať keď sme nútený cestovať a platiť za liečbu v zahraničí.

tamaraaa
26. nov 2017

Ano u dr Radlera stretavame kopu cechov aj slovakov ktory po liecbe na slovensku a v cechach aj tak skoncia u radlera....je to smutne...a on ma potom s tymi detickami este viac roboty lebo ti nasi dr to sadruju nespravne....

tamaraaa
26. nov 2017

@murovocka abo tiez sme z Kosic a je to financne narocne, aj casovo, niekedy e leteli do viedne aj dva tri krat do tyzdna

murovocka
autor
26. nov 2017

Odporúčali mi nadáciu www.peckari.sk neskusili ste cez nich nejaký finančný príspevok?no my to zatiaľ riešime autom ale musíme skúšať všetky možné variácie dopravy,autom je to na dlho teda s malým babom určite.
@tamaraaa Koľko vás vyšla cesta lietadlom do Viedne?len informačne.

tamaraaa
26. nov 2017

Pardon ja som.nemyslela ze lietadlom hihi ale len tak akoze sme leteli, ponahlali🙂 ...autom chodievame, uz to zvladame len na jednu prestavku na kojenie a prebalenie, ale kedysi sme stali aj 4 x

tamaraaa
26. nov 2017

A moj maly ma paticky ale take mini a hlavne neda uplne nozku do praveho uhla.cize tiez sa nam velmi tazko tie botinky nasuvaju, a furt.si jednu nozku posunul, preto teraz skusam tu pohyblivu tyc aby si nevysuval...aj ked som mu to mega zatiahla

tamaraaa
26. nov 2017

Cez peckarov som neskusala prispevok ani neviem ze sa to da...vcera som sa tam registrovala len kvoli foru ci ma niekto skusenost s tou nasou tycou

tamaraaa
26. nov 2017

S poistovnou budem riesit faktury za sadrovanie teraz, nech mi nieco preplatia...viem ze sa preplaca tato liecba len do vysky ako to vychadza u nas, ale tenotomiu sme riesili normalne ako.schvalenu liecbu v zahranici, ktora u nas nie je mozna v takom rozsahu aky potrebujeme nakolko to mame velmi komplikovane, moj syncek nehybe s chodidlami ani palcekami🙄ale verim ze to rozchodime rehabilitaciami

murovocka
autor
26. nov 2017

@tamaraaa môžem sa opýtať akú máte poisťovňu?a či ste hlásili vopred na poisťovni liečbu v zahraničí..vraj nepreplacaju poisťovne tak len preto sa pýtam,alebo je to individuálne podľa stupňa a obtiažnosti.
Tak držím palce silno,aby ste to zvládli čo najlepšie s nôžkami a pomôže rehabilitácia.

mmmj
26. nov 2017

@murovocka ahoj, my mame troj rocnu peckarku, liecbu riesime od zacitku vo Viedni a tiez si to financujeme aspon ciastocne zberom 2% z dane. Sme clenmi aj OZ Pecka. Keby nieco, pytaj sa, rada pomozem

murovocka
autor
26. nov 2017

@mmmj Ahojky..riešili ste niečo aj cez poisťovňu?

mmmj
26. nov 2017

@murovocka Ahoj, ano po tej prvotnej liecbe - sadrovanie a tenotomia - sme ziadali o refundaciu vo VsZP. Preplatili menej ako 10% sumy, ale tak lepsie ako nula. Ine poistovne preplatia viac.

tamaraaa
26. nov 2017

@murovocka dakujeme🙂. Maly je v Union a ano do predu sme si nechali schvalit planovanu liecbu v zahranici, iba ten zakrok tenotomiu. Uznala to poistovna a vieden fakturovala priamo Unionu

tamaraaa
26. nov 2017

@mmmj menej ako 10% ? To je skandal toto naozaj, drzim palce dcerke, este nosi sandalky?

murovocka
autor
26. nov 2017

@tamaraaa No tak zajtra skočím do Unionu sa opýtať čo a ako ďalej,ďakujem za info..Určite budeme skúšať na všetky strany..Ďakujem za ďalšie informácie. 🙂

murovocka
autor
26. nov 2017

@tamaraaa Potrebovali ste ku žiadosti pre poisťovňu aj nejaké potvrdenie od lekára alebo stačia lekárke správy?

viktoriad
26. nov 2017

Odporućam len Viedeň,dr.Radlera.Pre bližšie info kludne pište sz.

andreaodler
26. nov 2017

Ahojte aj nás Tomasko ma pravostranny PEC. Liečili sme sa v Banskej Bystrici, tam ho aj operovali. Ale boli sme a chodíme na konzultáciu aj na SVK aj do Viedne. Dr. Radler vols operáciou aj nízkou Tomáška spokojný. Tu chodíme len preto na kontroly, aby nám doktor predpisoval ortezy. Na tie máme nárok raz za pol rok až rok. Podľa toho ako mu nozka rastie. Ale určite odporúčam Viedeň.!!! Ak niečo potrebujete vedieť, pýtajte sa. Tu je náš príbeh http://peckari.sk/tominko-miminko

murovocka
autor
26. nov 2017

@viktoriad Liečbu sme do teraz mali tu na Slovensku,ale neúspešná podľa mňa tak skúšam všetky možnosti.Sme už dohodnutý k Dr.Radlerovi do Viedne na 4.12 konečne tak dúfam,že nám pomôže,čo čítam a počúvam od mamičiek tak len jeho mi každá odporúča.Tu si nás lekári posúvajú a najbližšiu kontrolu nám dal lekár až o 4mesiace,tak už mi došla trpezlivosť.Každý nás pripravuje na to,že to bude drahé a financie musíme z vlastných,no na materskej ťažko.Riešili ste to aspoň niečo cez poisťovňu?

murovocka
autor
26. nov 2017

Chodíte aj tu na Slovensku ešte na kontrolu k svojmu ortopedovi?a nemá na Vás ťažké srdečne že ste išli k lekárovi do Viedne?pýtam sa preto,že tie ortezy fakt budú len tu na Slovensku predpisovať a či budú ochotný naši lekári.

Strana
z2