icon

Petechie u 2,5-ročného dieťaťa

siskaa86
5. jan 2026

Ahojte..syn má 2,5r a na zadku a zo zadu stehien sa mu spravili petechie ..malé bodky podkožné červené ako od spendlika
Inde ich nemá..treba to riešiť?

sasazu0000
5. jan 2026

Ahoj, ak nema ine priznaky, tak by som to akutne neriesila, mozno spomenula lekarovi cez mail, alebo zavolala. Nesankoval sa alebo nerobil nieco, kde viac namahal oblasti, kde ma petechie?

siskaa86
autor
5. jan 2026
@sasazu0000

Ahoj, ak nema ine priznaky, tak by som to akutne neriesila, mozno spomenula lekarovi cez mail, alebo zavolala. Nesankoval sa alebo nerobil nieco, kde viac namahal oblasti, kde ma petechie?

@sasazu0000 iné nie..akurát mu končí nádcha..od vianoc sme všetci chorí..aj trochu kaslal ..ale zaujímavé že ich manlen na zadku a stehnách zo zadu inde nie
Dr som písala chce mu brat krv..akurát tam veľmi nechcem ísť aby zase nechytil chorobu v čakárni..

sasazu0000
5. jan 2026
@siskaa86

@sasazu0000 iné nie..akurát mu končí nádcha..od vianoc sme všetci chorí..aj trochu kaslal ..ale zaujímavé že ich manlen na zadku a stehnách zo zadu inde nie
Dr som písala chce mu brat krv..akurát tam veľmi nechcem ísť aby zase nechytil chorobu v čakárni..

@siskaa86 neda sa objednat na presny cas alebo ist niekedy ku koncu pracovnej doby? Inak to moze byt aj po chorobe, aj vysledky krvi mozu byt trosku skreslene, ale to uz vyhodnoti lekar, co uvidi vsetky vysledky. Ale ak sa bojis nejakej meningitidy alebo nieco podobne, to by mal aj ine priznaky.

siskaa86
autor
5. jan 2026
@sasazu0000

@siskaa86 neda sa objednat na presny cas alebo ist niekedy ku koncu pracovnej doby? Inak to moze byt aj po chorobe, aj vysledky krvi mozu byt trosku skreslene, ale to uz vyhodnoti lekar, co uvidi vsetky vysledky. Ale ak sa bojis nejakej meningitidy alebo nieco podobne, to by mal aj ine priznaky.

@sasazu0000 to za nebojím..skôr viem že to môže byť aj napr pri leukémii..ale keď je inak než teploty a správa sa ako inokedy snáď to bude v poriadku..

sasazu0000
5. jan 2026
@siskaa86

@sasazu0000 to za nebojím..skôr viem že to môže byť aj napr pri leukémii..ale keď je inak než teploty a správa sa ako inokedy snáď to bude v poriadku..

@siskaa86 petechie su priznak roznych stavov, leukemia ma tiez aj ine priznaky, v kazdom pripade po vysetreni krvi uz budes mat istotu, chapem, ze sa bojis, ale byvaju aj ine priznaky, alebo viacero subezne. A kedy mate odber? Drzim palce

domka222
5. jan 2026

Stačí, že sa zošuchol zo stoličky a silnejšie pritlačil. Moja dcéra mala na ruke. Zrejme na nej dlhšie spala a ráno ich mala. Bežne syn máva od pásov z autosedačky na pleciach.
Ja by som zatiaľ len sledovala,či nebudú pribúdať.