icon

PhDr. Jánošíková z Trnavy dala dieťaťu inú diagnózu ako dve iné psychologičky

anndreina
5. apr 2019

Ahojte mate niektora skusenost ,ze sa pri urceni diagnozi psychologicka Janosíkova z Trnavy mohla pomýlit? Povedala nam ,že dcera má poruchu reci a dve iné psychologicky povedali ze sa im to zda na priznaky vysokofunkčný autizmus.

Strana
z4
bluetinka
11. feb 2022

@mykeila dobry den, mozem poprosit viac info? Dakujem.

bosorkabb
13. feb 2022

@bluetinka MUDr. Katrlikova. V detskej poliklinike Kramáre.

noemi125
20. feb 2022

@anndreina dobry mozem sa sptytat ako ste na tom teraz?

sluchatka
26. máj 2023

@anndreina ahoj mozem sa spytat, ako ste na tom teraz? Kludne do spravy. Dakujem

celesta17
4. júl 2023

@bosorkabb ahoj prosím ta, vieš mi poradiť, kde diagnostikuju na Slovensku AS? Ale naozaj nejaký odborník? Chceli sme ísť Jánošíkovej, ale zvažujem to, keďže čítam komentáre.

bosorkabb
4. júl 2023

@celesta17 nám najviac pomohli v Andreas v BA.

nedokonala
7. okt 2023

treba hľadať taký prístup v škole a škôlke, ktorý bude vyhovovať dieťaťu. niektorí pedagógovia nevedia pracovať s deťmi, ktoré sa odlišujú... kamarátka menila škôlku 4x, až našla to pravé orechové. aj my sme menili školu a odvtedy je pokoj. je to náročné rozhodnutie, ale je v prospech dieťaťa

ivetatoracova
15. mar 2024

@anndreina presne aj mi to máme to isté stále do kolecka jedlo by papal

andrea169
4. aug 2024

@anndreina ahoj ,my máme tiež taký istý problém s vyprázdňovaním . Syn má takmer 5 rokov. Môžem sa spýtať ako sa to za ten čas u vás vyvinulo ? Budem rada za odpoveď. Vopred ďakujem

aafrika
4. aug 2024

@anndreina nečítala som celú diskusiu. Veľa deti má obmedzený jedálniček len na pár jedál,keď nejde vyvážené všetko zeleninu,vlákninu môže mať problém aj s vyprázdňovaním. A čo keby ste sa zamerali na riešenie tej reči,chodíte k logopedovi?

sandralo
7. nov 2024

@bosorkabb Dobry den, kedze hladame centrum na diagnostiku pre 4 rocne dieta, nasla som si tuto diskusiu, lebo nam odporucali aj dr. Janosikovu alebo centra v BA Calma a Andreas. Zaujal ma Vas komentar. Prosim Vas mozem sa spytat, kde ste napokon boli k tlmu zvrateniu diagnozy a kde Vas vysetrovali? Mame podozrenie na PAS a adhd. Dakujem pekne 🙂

bosorkabb
7. nov 2024

@sandralo priamo Andreas a detská nemocnica v BA

sandralo
7. nov 2024

@bosorkabb Dakujem pekne, prave tam sme sa vcera registrovali. Ako dlho ste prosim cakali na termin? Nam napisali len vseobecne cca pol roka. Tak snad to nebude dlhsie... Dakujem pekne 🙂

bosorkabb
8. nov 2024

@sandralo to už bolo dávno a cca tuším tiež tak pol roka. Ešte je Lažíkova v Trnave. Skúste ci nemá termín skôr.

sandralo
8. nov 2024

@bosorkabb Ďakujem pekne.

ninabud
12. jan 2025

@anndreina mám sama síce len podozrenie na PAS, ale tiež ako malá som mala problémy so zápchou a trvajú doteraz. Spôsobuje mi to lepok a mlieko, ale odsledovala som to až v dospelosti. Ľudia na spektre majú citlivé črevo... Niektoré zdroje to spájajú PAS aj so syndrómom priepustneho čreva.

sofia0106
21. aug 2025
@simema

@anndreina Aj môj syn mal príznaky ako tvoja dcéra a možno ešte zďaleka väčšie tiež bolo podozrenie na autizmus ,ale Jánošíkova autizmus nepotvrdila a hneď potvrdila dysfaziu a mala pravdu

@simema dobry den prosim vas mozem sa spytat ako sa ma syncek,ako pokrocil za ten cas v reci? Dakujem

silwik373
17. nov 2025
@simema

@anndreina Aj môj syn mal príznaky ako tvoja dcéra a možno ešte zďaleka väčšie tiež bolo podozrenie na autizmus ,ale Jánošíkova autizmus nepotvrdila a hneď potvrdila dysfaziu a mala pravdu

@simema prosím Vás, aké príznaky mal váš synček?

silwik373
17. nov 2025
@evita0483

Nám návšteva u nej veľmi pomohla. Dcére tu v mt dali diagnózu autista s mentálnou retardaciou ( v 3,5 roku nerozprávala, jedla dookola to isté, najlepšia hra pre ňu bola zbierať stipce a zase vysypať, aj dve tri hodiny,nemala rada dotyky , očný kontakt nehrozil). Neurologička nám odporučila dr janosikovu. Tá jej zmenila diagnózu (názov už si nepamätám). Stačilo sa s ňou len jednoducho rozprávať, jej sa zamienali v hlave spoluhlásky. Zrušila som logopediu, psychologičku a iba doma , keď mala záujem som jej v knihách, na prechádzkach začala jednoducho opisovať veci. Po 3 mesiacoch neuveriteľná zmena. Začala rozprávať všetko, sama nás objala, nechala sa objať. Bojko je doteraz, s jedením sa to tiež veľmi nezmenilo, stále zle je. Ale ako 5,7 ročná bola na zápise a v 6tich nastúpila do školy. Vďaka pani janosikovej dcéra dobehla všetko a neskončila v špeciálnej škole, ktorú nám tu odporučili.

@evita0483 keď to čítam, veľmi sa z toho teším,ako sa má dcéra teraz? Aké mala,prosím, priznaky ako 3 ročná, keď si pamätáte?

Strana
z4