PhDr. Jánošíková z Trnavy dala dieťaťu inú diagnózu ako dve iné psychologičky
Ahojte mate niektora skusenost ,ze sa pri urceni diagnozi psychologicka Janosíkova z Trnavy mohla pomýlit? Povedala nam ,že dcera má poruchu reci a dve iné psychologicky povedali ze sa im to zda na priznaky vysokofunkčný autizmus.
treba hľadať taký prístup v škole a škôlke, ktorý bude vyhovovať dieťaťu. niektorí pedagógovia nevedia pracovať s deťmi, ktoré sa odlišujú... kamarátka menila škôlku 4x, až našla to pravé orechové. aj my sme menili školu a odvtedy je pokoj. je to náročné rozhodnutie, ale je v prospech dieťaťa
@anndreina presne aj mi to máme to isté stále do kolecka jedlo by papal
@bosorkabb Dobry den, kedze hladame centrum na diagnostiku pre 4 rocne dieta, nasla som si tuto diskusiu, lebo nam odporucali aj dr. Janosikovu alebo centra v BA Calma a Andreas. Zaujal ma Vas komentar. Prosim Vas mozem sa spytat, kde ste napokon boli k tlmu zvrateniu diagnozy a kde Vas vysetrovali? Mame podozrenie na PAS a adhd. Dakujem pekne 🙂
@anndreina mám sama síce len podozrenie na PAS, ale tiež ako malá som mala problémy so zápchou a trvajú doteraz. Spôsobuje mi to lepok a mlieko, ale odsledovala som to až v dospelosti. Ľudia na spektre majú citlivé črevo... Niektoré zdroje to spájajú PAS aj so syndrómom priepustneho čreva.
Nám návšteva u nej veľmi pomohla. Dcére tu v mt dali diagnózu autista s mentálnou retardaciou ( v 3,5 roku nerozprávala, jedla dookola to isté, najlepšia hra pre ňu bola zbierať stipce a zase vysypať, aj dve tri hodiny,nemala rada dotyky , očný kontakt nehrozil). Neurologička nám odporučila dr janosikovu. Tá jej zmenila diagnózu (názov už si nepamätám). Stačilo sa s ňou len jednoducho rozprávať, jej sa zamienali v hlave spoluhlásky. Zrušila som logopediu, psychologičku a iba doma , keď mala záujem som jej v knihách, na prechádzkach začala jednoducho opisovať veci. Po 3 mesiacoch neuveriteľná zmena. Začala rozprávať všetko, sama nás objala, nechala sa objať. Bojko je doteraz, s jedením sa to tiež veľmi nezmenilo, stále zle je. Ale ako 5,7 ročná bola na zápise a v 6tich nastúpila do školy. Vďaka pani janosikovej dcéra dobehla všetko a neskončila v špeciálnej škole, ktorú nám tu odporučili.
@evita0483 keď to čítam, veľmi sa z toho teším,ako sa má dcéra teraz? Aké mala,prosím, priznaky ako 3 ročná, keď si pamätáte?

@mykeila dobry den, mozem poprosit viac info? Dakujem.