Piata choroba u manžela
Dobrý večer prajem
Dcera prekonala 5 tu chorobu prvy den teploty nad 38 na druhý deň uz iba 37 a vyrážky teploty potom odzneli.
A však na treti deň manžel začal teplotovať 38 raz sa mu zníži a raz znovu 38 . Mohol sa nakaziť od dcery? Nieje to nejako skoro? Nakazili ste sa od detí ak vy?
Ďakujem za skúsenosti
Čo sa týka 5.-tej choroby, po jej prekonaní je doživotná imunita ... my s mužom sme sa od dcéry pri 5.-tej chorobe nenakazili ... zrejme Tvoj muž chytil čosi iné.
@dzulli1980 tak nema nic okrem tej teploty bola by to dosť veľká nahoda
A ako vieš, že to bola 5.ta choroba? ... moja nemala teplotu vôbec, možno kúsok zvýšenú - do 37,5 st., podľa výsypu na lícach som vedela, že je to 5.-ta choroba.
A ako vieš, že to bola 5.ta choroba? ... moja nemala teplotu vôbec, možno kúsok zvýšenú - do 37,5 st., podľa výsypu na lícach som vedela, že je to 5.-ta choroba.
@dzulli1980 pretože oed jej odzneli teploty večer už mala vyrážky na brusku hrudniku a potom ako píšeš ty aj na ličkach..
@dzulli1980 a teplotu mala 38,7max potom 38,5 38,3 drzala sa jej taka ale na druhý deň už iba 36,9 najprv som myslela ze je to 6ta ale podla vyrazoky5ta
Áno, mohol. Ono to býva nákazlivé práveže ešte pred prvými prejavmi. Ja som nejaké extra teploty nemala, vyrážku tiež nie - len začervenanie. No videla som deti, ktorým doslova putovala celým telom a "vyšla" pätami. Dva týždne po prekonaní ešte môže byť náchylný na iné vírusy, inak u nás sme to všetci prekonali celkom ok.
Áno, mohol. Ono to býva nákazlivé práveže ešte pred prvými prejavmi. Ja som nejaké extra teploty nemala, vyrážku tiež nie - len začervenanie. No videla som deti, ktorým doslova putovala celým telom a "vyšla" pätami. Dva týždne po prekonaní ešte môže byť náchylný na iné vírusy, inak u nás sme to všetci prekonali celkom ok.
@michaela329 tak lebo nam to pride dost čudné iba teplota a troška vraj ho skrabe hrdlo ale nič iné. Uvidíme zajtra ako na tom bude práve to no ze vyrážka nemusí byť... Dcera mala to brucho hrudnik tvárička a aj trocha chrbát. Minimum na rukach a lytka troska
U nás ju väčšina kolegýň v začiatkoch odchodila v práci, kym bola vyrážka - to zostali už doma, brali sme to ako bežné virózy - ktorých počas školského roka mame xy. Záleží od imunity. Mne fakt len ocerveneli líca.
U nás ju väčšina kolegýň v začiatkoch odchodila v práci, kym bola vyrážka - to zostali už doma, brali sme to ako bežné virózy - ktorých počas školského roka mame xy. Záleží od imunity. Mne fakt len ocerveneli líca.
@michaela329 tak napr ja som okej zatial 😁 a to som s malou celý deň
Môj muž ju odo mňa nedostal 🙂 Mama áno a to som tam bola len na káve 🤷
Môj muž ju odo mňa nedostal 🙂 Mama áno a to som tam bola len na káve 🤷
@michaela329 😳 kks noo tak to bude asi fakt podla imunity cloveka
Moja staršia dcéra (vtedy mala 21) to chytila keď sme tu mali epidémiu. Nemala horúčky ale cítila sa malátne a vysypala sa, svrbelo ju to. Trvalo to dobré 2 týždne kým to odznelo. Je alergička, nasadili sme aj antihistaminiká ale nič nezaberalo. Len chladivý tekutý púder.

Čo sa týka 5.-tej choroby, po jej prekonaní je doživotná imunita ... my s mužom sme sa od dcéry pri 5.-tej chorobe nenakazili ... zrejme Tvoj muž chytil čosi iné.