Plač u bábätka
Mala mi v pondelok plakala celý večer, potok si grgla bolo dobre pozvracala sa, v utorok večer plac až po rektalnej rurke lepšie, dnes plac od rana celý deň teraz na večer sa vykakala plac stále co jej môže byť? Ja uz nevladzem.. chce sa mi plakat... mala ma 1 mesiac, od narodenia sa puci atď atď.. ja už mám dost plus poporodna depresia robi svoje Ach jaj
a prečo necháš celý večer plakať? hneď treba skúšať všetko, nenechávaj plakať... čiže hneď odgrgnúť, hneď rúrku (neboooj nezvykne si), hneď dať papať, pritúliť. zvládneš, neboj, zvládli všetky. len neváhaj požiadať o pomoc. držím palce (PS: a plač! nič to nepomôže ale uľaví sa ti)
@zuzanka.zuzu všetko toto rovik plus masírujem bruško teplú plienku....
Okrem hore spominaneho, u nas robilo problem mlieko, kravske..skus poskumat ci nemoze mat alergiu/intoleranciu
Moja mala mala silne koliky, skús kvapky - espumisan L, babycalm, coliprev, sabsimplex každému bábätku zaberá niečo iné
Plus masírovať bruško, cvičiť nožičkami....
ja som žiaľ nekojila a dávala malej aj probiotiká biogaia
kojis? Ak je na um, nemuselo bábätku sadnúť ako to bolo aj u nás, pri zmene mliečka sa polepšilo...
Ako radia baby, musíš len skúšať. A u nás bol zázrak ešte hopkanie na fit lopte,to bol väčšinou do 5 minút kľud. Ale samozrejme tiež pred tým espumisan l, prípadne rektalna
@nikol789 kojim, sab nezabral teraz skúšame baby calm..
Mne dcéra z baby calm zvracala. Vrátili sme do lekárne 2x použité bez efektu. Boli to u nás kolíky. Niektoré bábätko si ich odplace,iné sa puči. Moja mala kŕče,ale neplakala. Čo zabralo okrem Vami spomenutého bol môj úplný pokoj. Naozaj vedome. Dať dcére hlboký pocit,že to prejde a zvládne to s Vami. U nás to uvoľnenie môjho stresu ozaj pomohlo. Len ju držať a byť s ňou plne prítomná. Kolíky mala do 2,5m. Syn do cca 3m. Ak by to bolo veľmi zle, tak lekárka a pátrať po príčine možno inej.
@zuzudrnda presne ja mam teraz malinkeho 5 tyzdnoveho,tiez sa puci,ak poplace riadne,ale vel vela ho drzim,nosim na rukach a som kludna....on potrebuje citi moj pokoj a vtedy je najlepsie....presla som ai opakom pri.prvom.synovi a ten chudiatko plakal asi aj kvoli mne- vystresovanej mame...vsetko som.chcela.robit najlepsie a nevedela som.nic....a bola.som. tak vystresovana,ze niekedy mam pocit,ze prvy syn ma este doteraz z toho nasledky...
Ahoj, ako u nas... skontroluj pupcek ci ho nema vystupeny, ak ano moze to byt brusny pruh (umbilikalna hernia). Hlasi sa to pedi a ma sa s tym ist cez vymenny listok na detsku chirurgiu. My sme vtlacili pupcek dnu prstom pomaly a cez bocne strany pupceka sme prelepili hypoalergenne stychy. Do mesiaca bolo po hernii. Na chirurgii jej pozru, ci ma diastazu a reflux. Reflux cez sono zistuju ak vracia oblukom. Na sone vidia, ci nema pomotane crievka od zastavenych prdikov.
Chirurgia v nemocnici nam poradila podavat malej Espumisan L a Baby calm. Do flase sme jej dali 20 kvapiek Espumisan L a nasledne Baby calm...okamzita ulava a takto sme fungovali par mesiacov. Ale ja som kojila a flasa bola malokedy, staci to podat na lyzicke. Ziadne rurky atd. Nasledne ked sa jej ulavi odporucali dat ju cvicit na brusko, vraj max 5 min a nikdy nie vecer.
Za nas super, otocka o 180.
@aliaray1 Ona ma taky ten pupcek tak vyššie...
@aliaray1 pisala som spravu
Nedze mliecne a pecivo (najma kysnute)..a nic co nafukuje. Maj dietu aj ty. Malo by jej byt lepsie. Plus skontroluj prisatie,ci vela vzduchu nehlce a vzdy po jedle cez rameno a v nosici a na vyvysenom.. Bez Dcka. Bez vsetkeho. A postupne skusat zavadzat lieky,ci bude zmena alebo nie.. To ze reve..daj si stuple,nech ta to nedrazdi..a muz nech sa s nou prechadza na rukach a ty spat..vzdy ked sa da..Nie ostre svetlo a hluk..

Môže mať reflux, môže sa pri papani nahltat vzduchu a nedostatočne si odgrgne, môže mať koliky. Pričiň môže byť veľa. Ak nevládzes, otecko nech sa zapojí, zavolaj si niekoho na pomoc a ty sa vyspi