Ahojte, potrebujem radu. Môj malý má stále problémy s bruškom. Má 2 mesiace, za 2 týždne 3. Nevie sa sám vykakať. Papá moje materské mlieko, viem, že niektoré deti nemusia kakať aj týždeň, dva. Ale môj malý sa stále pučí, to by nevadilo, ale keď už dlhšie nekaká, stále plače. A dosť. Už som skúšala toho veľa. Sabsimplex som dávala už nedávam nerobilo mu to dobre, cvičíme masírujem bruško pupíkom a dávam probiotiká Biogaia. Aj zahlavček nahriatý, aj espumisan. Môže to byť aj zastavenými vetrami, ale ako ich uvoľniť okrem rúrky. Tá mu jedine uvoľni vetry aj pomôže sa vykakať. Ale chcela by som, až to zvládne sám. Neviem, či ho mám nechať plakať, aj keď ho mám na rukách, alebo pomáhať rúrkou. Na rukách keď ho mám strašne kope a pučí sa. A samozrejme plače. Včera celý deň málo spal a aj v noci. Stale sa pučil a plakal. Poraďte mi, čo mám ešte skúsiť. Ďakujem.
Minule v inej diskusii viacere mamicky odporucali capiky Lecicarbon. Najdi si ich, podporuju pohyb criev. Detsky traviaci system musi dozriet, to, ze mu teraz musis pomahat neznamena, ze sa dieta nikdy nevykaka samo. Okrem rurky a capikov skus napr kvapky Coliprev, pouzivaju sa pri prechodnej laktozovej intolerancii, ktorou trpia malicke deti, potom dalej mozes pomyslat na ABKM, treba postupne vylucovat priciny a nebat sa pomoct, ked treba. Samozrejme masaz bruska a cvicenie nozcikami, polohovanie na brusko pocas dna je zaklad, to urcite vies.🍀
Tiež si tým teraz prechádzamd, kaka každých cca 8 dní... A tiež sa pici hlavne pri kojeni. Skúšala som aj rurku ale nevyorazdnil sa po nej
@pawvla ja mam na to taky trik tak skus mozno pomoze.. rozbalim plienku babu zdvihnem nozicky hore az tak ze sa jej nadvihne aj ritka a vlhcenou utierkou akoby pod analnym otvorom zatlacim smerom hore (neviem ci to pisem zrozumitelne) vtedy sa mi mala konecne vyprdi niekedy aj vykaka a hned vidno ulavu.. inak sa tiez zvykne pucit a masaz bruska jej nepomahala. Rurku som neskusala lebo na toto som prisla pomerne skoro
Ked mu pomoze daj rurku nenechavaj dieta sa trapit
A never tomu co sa tu pise ze si na rurku zvykne a nebude chciet inak kakat je to somarina
Poradim tiez,otvorit plienku a pimasirovat brusko a pritlacit nozky k bruchu...
@pawvla rozhodne daj rurku... My sme používali cca 4 mesiace... Co som sa ja namasirovala, prestriedala kvapiek, nacvicila s nozickami nic nezabralo vzdy len rúrka.... A zo dňa na deň zrazu kaka samostatne bez pomoci aj 2-3 krat... A neboj keby to pretrvava dlhsie.. ked sa dostanete potom k prikrmom uz tomu pomôže aj strava 🙂
Juuuuuuj čo my sme sa natrapili . Ja tak nerada spomínam na to obdobie . Buď šťastná že rúrka babu pomáha určite používaj . Mojej malej vôbec nič nepomáhalo . Ja prisaham že dodnes mám zmes kvapiek probiotík rúrok capikov krémov za minimálne 150 eur , hodiny masírovanie , nič absolútne nič nepomáhalo . Fenyklovy čaj daj pomôže jej no jasne a ešte viac ju zapieklo …. Brrrr … ona mala obdobie že nonstop nonstop plakala revala , neplakala len vtedy ked spala alebo jedla . Brrrrr. U nás to proste muselo odznieť samé bez pomoci ničoho . Takze ak rúrka pomáha určite dávaj , neublížiš .
Rektalna trubička mu pomáha, tak ju používaj. Aj my sme ju používali pár mesiacov. Potom sa to zlepšilo a trubicku už netrebalo.