Plače, keď ciká, no nemá zápal
1. sep 2018
Ahojte maminy,
mám trojmesačnú dcérku, u ktorej som si všimla, že keď začne veľmi plakať, viem, že sa po rozopnutí plienky vyciká a potom je spokojná. Zápal nemá, doktorka vyšetrila moč aj ho podrobila lab. výskumu. Môže to byť len plným mechúrikom?
Ako ste to riešili, ak s tým máte skúsenosť?
Ďakujem za všetky rozumné odpovede.

@alexkova ahoj, uplne v pohode, aj nas tak bol. Tiez okolo troch mesiacov odmietal cikat do plienky. Niektore deti asi davaju najavo, ze ich tlaci mechur. Podla mna nemaju radi mokre plienky. V noci kazde tri hodiny strasny rev, uz sme to poznali, odbalili sme plienku (bola sucha), podrzali nad nocnikom (kupili sme, ked mal 4 mesiace), dali spat plienku (ako poistku) a bud spal dalej alebo som ho nakojila a tym sa uspal. Myslim, ze toto je ten typ deti, ktoe su vhodne na bezplienkovu metodu, mne sa do toho velmi nechcelo, pretoze sa mi zdala nechutna. Ale odkukala som od mamiciek, ktore idu cestou BKM nejake tipy a od 12,5 mesiaca sa syn pytal, od 15 je bez plienok. Ak nie je dcera chora a je teda podobna ako nas syn, bud vyuzijes to, ze rozumies jej signalom a bude skor oducena od plienok (ma to aj nevyhody!) alebo bud rada, ze to nie je nic vazne a postupne rezignuje a nauci sa cikat do plienky ako ostatne deti (bez revu) a oducis ju, ked budes chciet.