Pleseň na nohách
Baby, idem vas poziadat o nazor. Nasla som obom detom toto na nozkach, kontaktovala som koznu, ktora nam ale dala termin pomaly o mesiac. Co myslite, je to plesen? Stretli ste s niecim takym? Ako to liecit? Nemam potuchy ako to moze vyzerat o mesiac. 😒

@akombakom Liečba mykózy je dlhodobá záležitosť, no našťastie v dnešnej dobe už existujú prípravky, ktoré ju vyliečia. Určite si neni osemdesiatročná babička, u ktorej by sa už dalo prižmúriť oko pri pohľade na plesňou znetvorené nechty. Bež ku kožnej lekárke, skôr ako sa infikujú ostatní členovia Tvojej domácnosti. Predpíše Ti lieky, masť, event. lak a najneskôr o rok budeš mať nechty zdravé. Neliečením ich o pár rokov budeš mať ako jastrab. ☹
@wetka neviem preco si kazdy mysli, ze nezacala som to riesit prv u lekara.. nepomohlo preto sa pytam dalej lekárom vseobecne neverim, vela veci co oni nevedia vyriesit kozne a podobne sa da riesit po domacky, moj osobny nazor, ze mykozy sa zbavit neda... ale tak chcela by som ochranit spolubyvajucich... i ked si myslim, ze ak su nachylní tak je to jedno a ked nie tiez... aspon zakladnu dezinfikaciu vane urobim....
moemntalne mam neskutocny pluzbier v ustach na podnebi.. drazdi ho tam vsetko, ... mam od soboty, tak u lekara som este nebola, lebo si nemyslim, ze s takymito vecami treba hned behat k lekarom hlavne teraz ked kazdy je na dovolenke tri dni som sa liecila na zapal hrdla.. (tantum verde spray a tak) kym som na to prisla, ze ved ma nebolia mandle ci hrdlo , ale ten pluzgier :D
@akombakom V prvom rade začni chrániť seba. Mykózy sa zbavuje ťažko, ale vyliečiť sa dá. Ak je už "zažratá", 😀 treba okrem mastičky aj tablety. Poznám ľudí, ktorí už mali namiesto nechtov drápy a dnes majú nechtíky ako bábätká (osobné skúsenosti s mojou starou pratetou, so susedom, ktorého som vyslala s mykózou k lekárovi atď) Rok trvalo, kým sa nechty vyliečili, ale chce to zodpovedný prístup pacienta k liečbe. 🙂
Oreganovy olej dlhodobo...a zbavite sa mykoz na nohach aj intimnych miestach navzdy...
treba skusit aspon canesten mne pomohol...
Vymenila si komplet obuv ? Pokial mas pliesen a veselo chodis v rovnakychvtopankach tak sa vrati... Treba na chvilu drzat nohy z kratka nosia nas cely zivot.. Kazdy vecer horucu vodu ocot a soľ vymocit oskrabat kozu nechat vyschnut . natriet nechat vsiaknut.. Za den menit 2-3 krat ponozky ... Mne pomohlo trvalo to mesiac ... A to mam nohy 8 hodin v kanadach kde noha nedycha...
Ak myslis to ze moj nechet na malicku bol z 3 tenkych cca 1 mm hrubych vlaskov az po praskajuce ostatne nechty ano je to presne ono . a ver ci nie zacalo to tak ze sa mi lupala koza na prstoch a praskajuca koza na päte... Plesen nieje len tam kde ju je vidiet..
@wetka pocuj je to uz dlho... kedysis som chodila k lekarovi ale tomu uz mozno aj 10 rokov... no inak som volne predajnymi liekmi ako canesten, lamisil, nejake ine co uz si nepamatam nazov.. na nechet sa mi to zacal preniest neskor mozno 1-2 rokov dozadu.. na ten som zatial pouzivala tu sadu canespor.. co pomoholo v odstraneni toho plesnivého nechtu, ale samotnu mykozu nevyliecil... ani canesten, ani lamisli...skusala som aj octovu kupel dávnejsie co si pamatam
podla mna plesen na nohach je ako herpes.... mam 36 rokov doteraz sa mi hepes neobjavil, hoci si myslim, ze som mala urcite sancu ho chytit napriklad pitie zo spolocnej flase (nie preto ze ja som taka nezodpovedna, ale preto, aby ostatni nezacali, ze som fajnova, mozno to bola chyba, nuz clovek casto nekona podla svojho rozumu) a za mlada to kto nerobil podla mna... na druhej strane ak sa budem snazit zit podla rozumu to bude moc sterilne prostredie.. no ale cestujem denne hodinu tam spat do prace busom... herpes a plesen tam jasne ze nechytim, ale prechladnutie ci nádchu bohato, hlavne ked su klimatizovane autobusy, takze vlastne len miesa ten vydychany vzduch akurat ho trochu ochladi... ci vykuri... ale isto nefiltruje ako ma.. ved setria na vsetkom....
@hornikjan vymenit obuv???? to mam akoze kazdy den si obut novu obuv aspon pol roka???? no to chcem vidiet ako to niekto absolvoval, to je nemozne... a tie dezifekacne spreje neviem ci stacia... podla mna caneste iba zakryje mykozu.. dlho som ho aplikovala ako kuru to znamemna ze som spotrebovala povedzme jednu davku.. noha sa pekne upravila uz bola pekna.. tak predsa to neni liek na cely zivot neustale... tak som prestala po case sa zase ukazala mykozu zase som kupila mozno lamisil, ze skusim nieco ine.. chvilu som pouzzivala... par tyzdnov... zase vymizlo pekne... a toto kolecko som absolvovala, kym sa mi to pred par rokmi neobjavilo uz aj na nechte... pekne postupne az sa dozrela situacia na canespor co naozaj pomoholo chorý nechet odstranit bezbolestne ale mykoza tym neni vyriesena.. okrem toho natrem si canesten.. teraz nemozem cely den sediet a cakat kym sa vstrebe.. rano sa obleces utekas do prace... vecer zase spavam v ponozkach (100% bavlna) ale mykozu mam skor ako som zacala spavat v ponozkach, lebo mi bola zima na nohy a odvtedy je dobre, ale keby som tie ponozky nenosila aj tak zaspim a do minuty mam zotrety krém z noh... medzi prstami sa pekne udrzi ale chodidlo je problem

@akombakom Obcas v lete, ked sa tak poobzeram v Mhd, tak snivam o tom, ze by tie balerinky nosilo viac ludi, hlavne starsie rocniky....oproti niektorym su moje nechty este vystavne :-P Zvlastne, kolkym ludom mykoza nevadi, aj ked uz maju katastrofalne stadia...