Plesne v byte a následné choroby

2. júl 2021

Ahojte, prosím o skúsenosti ohladom dlhodobeho žitia v plesniach, plesne su v zime brutalne cierne do štvrť výšky steny od podlahy,na niektorych miestach aj vyššie . V spalni kde sa spi, najviac sa to dycha. 7rokov spania v takom priestore. Osoba ktora najprv trpela opakujucimi zapalmi priedusiek ,dutin, rocne aj 6x atb brala. Imunita zdevastovana. Objavili sa najprv kozne problemy a neskor histaminova intol.a intol.na vsetko mliecne. Viem ze z plesni su alergie ale konkretne ma zaujima ci mohli tieto intolerancie vzniknúť skrz dlhodobej slabuckej imunite skrz plesni. Totiz osoba ktora tam zije, ma moznost ist do krasneho cisteho prostredia byvat ale nechce kvoli osobe ktorej tej plesnivy priestor patri (laska) ,plus v takom priestore zije a spi aj ich dieta. Ja toto nepochopím, utekala by som stadial. Nevieme uz ako ju presvedčiť. Zalezi nam na nej,je to nasa velmi blizka osoba.
Prosim o skúsenosti az niekto nejako ochorel na základe zitia v rozsirenej plesni, popripade vzdelanejsie osoby o nazor,co vsetko plesen nici v tele. Ďakujem

zooeynka
2. júl 2021

Plesnivie to z nejakeho dovodu. Staci odstranit dovod, steny vydezinfikovat a mozu stastne zit nadalej. Nie je to take narocne, odizolovat steny ktore vlhnu.

ivkazba
2. júl 2021

7 rokov nechávajú spať dieťa v plesnivej izbe? Zavolala by som sociálku, ak ich o nevhodnosti a potrebe riešiť to nepresvedčili ani zdravotné problémy. A hneď budem reagovať aj na odpoveď "záleží mi na nej, nemôžem zavolať sociálku" - ak ti záleží naozaj, už dávno to trebalo urobiť, pre dobro a zdravie dieťaťa.

autor
2. júl 2021

@zooeynka no to prave slubuje otec uz par rokov ale nic...
@ivkazba volat socialku pre zitie v plesni, ked je o dieta vo vsetkom inom nadštandardne postarane, to by ma vysmiali

ivkazba
2. júl 2021

Nevysmiali, dieťa žije dlhodobo v zdravotne škodlivom prostredí, to je presne prípad pre sociálku.

zooeynka
2. júl 2021

@ivkazba ha ha to by musela socialka odviezt aj polovicu deti z romskych osad ked tak vidime ich pozliepane pribytky....plesnive steny asi socialka riesit nebude kym neda podnet pediater.

ivkazba
2. júl 2021

@zooeynka tak nech to nerieši a nech nechá žiť dieťa v plesnivom byte, ak deti v osadách sú argument.

zooeynka
2. júl 2021

@ivkazba ved zrejme si ani nepomoze pokial rodicia nevidia plesnive steny ako problem...

andreatytler
2. júl 2021

Jasne ze volat socialku. Ved o co sa snazis zalozenim tejto temy? Predpokladam ze chces ziskat argumenty na zmenu tych dvoch.
Ved ty sama si myslis ze ti dvaja mozu zapricinit chorobu svojmu dietatu. Vedome. Ak toto nie je pripad pre socialku, tak uz neviem...
Ved ten chlap len potrebuje nakopnut... telefonat, alebo navsteva zo socialky by ho nakopla skvele.
Ale tiez nechapem matku... ak to muz neriesi, preco to neriesi ona? Ak ona nevie nic o domoch a stavbarine, nech niekomu zaplati.

autor
2. júl 2021

@andreatytler nechapem ju fakt, inak je dost hakliva na svoje dieta, fakt to nevieme nikto pochopit. Neviem ci jej otvori oci az to ked sa dietatu zacne diat to co jej, a sa cudujem ze vobec to dieta nie je vobec chore ked uz tolko rokov tam zije tiez.
Touto diskusiou som si myslela ze ziskam nejake realne pripady kde ktokolvek ochorel nejako z dlhodobeho zitia v plesniach, pri inych temach veciach veri na realne skusenosti popisanych na nete,tak by som jej to dala precitat. Mam pocit ze ona ani svoje zdravotne nepripisuje tym plesniam aj ked jej to my vsetci najblizsi hovorime neustale. Fakt nechapem jej postoj (otec dietata je velky egoista a je mu jedno v akom stave maju pribytok,on iba sľubuje ale vraza radsej do svojich koníčkov)

andreatytler
2. júl 2021

A pritom to riesenie moze byt fakt jednoduche. Je to na nervy... chuda dieta.
Skus zalozit temu na fore Modra strecha... mozno tam sa niekto najde... aj ked neviem... ludia co dlho ziju v plesni a ochoreju podla mna neveria ze to maju z plesne. Ak niekto dobrovolne zije v plesni, tak sa len tak "nezobudi" zo dna na den a pochopi, ze to co robil bolo zle a zacne verit tomu aka je plesen zla a rozpravat o tom ludom... mozno ak by si skusila nejakych doktorov. Ale zase tam oni su viazani mlcanlivostou... ale mozno ti nepovedia o konkretnych pacientoch ale mozu mat nejake dobre materialy.
Vela stastia.

euka210
2. júl 2021

Je to skodlive spat kde je taka velka plesen. Prave tym, ze dychas vypary a vytrusy z plesne.

neve555
Odpoveď bola odstránená
Zobraz