Plesne v dome a ich vplyv na detský organizmus

vilavila
26. nov 2019

Ahojte maminky, uz dlhsi cas bojujeme s plesnami v dome, nastriekam protiplesnovym prostriedkom, no objavia sa znovu, teraz v chladnejsom obdobi sa znova objavili a omnoho vyraznejsie ako v minulosti. Najviac ma znepokojuje, ze tu zijeme s malymi detmi a ja sa bojim ich negativneho vplyvu na detsky organizmus. Ma niekto podobný problem? Spozorovali ste nejake zdravotné komplikacie z dovodu vyskytu plesni v domacnosti u deti? Ake?

siska53
26. nov 2019

@vilavila no..mne sa nechtiac podarilo zaniesť plesne do byvaleho bytu..mam.pocit, ze odvtedy sme boli chorlavejsi, s tým, ze my dospeli sme.to horsie znasali..
Tam.je najlepšie riešenie zoskrabat steny a vymalovat to cele nanovo..
Ja som.kazdu chvilu pozerala kontaminovane miesta a behala.so savom.proti plesni.. väčšiu cast dna sme ale aj tak trávili v miestnosti, kde plesen nikdy nebola..

biba2014
26. nov 2019

@vilavila moze to mat vplyv na imunitu,castu chorobnost. Vetrate dostatocne? Niekedy pomoze kupit susicku pradla aby sa nesusilo vnutri,poriadne vetrat a kurit

alienkami
26. nov 2019

Ja som nedávno vygooglila akúsi "múdru hubu". Vraj likviduje pleseň. Existujú rôzne výrobky od drogérie na telo po prípravky na steny, ale vyskúšané ešte nemám. Možno sa nájde niekto, kto má reálnu skúsenosť a niečo o tom napíše.

sara07
26. nov 2019

môže to mat vplyv a dost velky
kupila by som odvlhčovač elektricky , vetrat a zaberie to
cez leto zoškrabat steny, natret vápnom alebo protiplesnovym prostriedkom, potom vymalovat

alienkami
26. nov 2019

Plesne môžu spôsobovať alergie, dokonca aj astmu a iné zdravotné problémy.
Ak sa môžem spýtať. Je to starý alebo novší dom? Vlhnú vám steny od spodu? Kde je tá pleseň?

martinajurkechova
26. nov 2019

Protiplesnove prostriedky nepomôžu ak je na vine zlá izolácia domu. Určite to má vplyv na zdravie. Bývam tiež v rodinnom dome, síce nemáme problém s plesňami, na izolácií si dal manžel špeciálne záležať 🙂, ale úplne perfektné na presusenie vzduchu a stien v dome je mať piecku, alebo krb na tuhé palivo. Nedá sa to s teplom z radiátorov ani porovnať.

vilavila
autor
27. nov 2019

@alienkami Starší dom, steny su napadnuté plesnou v hornych rohoch izieb:(

alienkami
27. nov 2019

@vilavila možno vám tam zle prúdi vzduch. Ešte by ste pre istotu mohli skontrolovať strechu.

221girl
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alienkami
27. nov 2019

@221girl tak to máš super. Ja mám dobabrané prínosové dutiny a z nadužívania kvapiek do nosa aj krivú nosovú prepážku. (Ako decko som netušila, čo za paseku vie narobiť Sanorin. Mala som plný nos, tak som kvapkla)

221girl
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alienkami
27. nov 2019

@221girl ja sa teraz kvapkám vyhýbam. Snažím sa používať morskú vodu na preplach. Nos mám takmer neustále upchatý - teda nie priamo nos, skôr tie dutiny sú nepriechodné.