icon

Plesňové ochorenie v ústach u dojčiat

lilla23
26. jún 2022

Ahojky. Mám doma 3tyzdnovu dcérku ktorá má celý jazyk biely, najprv si myslela ze od mlieka ale ešte stále ho ma biely a hovoria ze ma pleseň v ústach a ze to deti zvyknú mať. Viete mi poradiť ze co nato? Ďakujem

jaja1979
Autor odpoveď zmazal
katkami123
26. jún 2022

Tak v prvom rade by to mal vidieť pediater a ten zhodnotí, naše mali tiež od mlieka a nešlo to dole, trosku Gazou, v lekarni na to predávajú glycerin borax- ružový medik ale veru takto bez konzultácie s pediatrom a len na základe tvojej domnienky by som mu nič nedávala, je ešte veľmi maličké na rôzne lieky ak to nie je vyslovene potrebne.

katkami123
26. jún 2022

*nase mali tiež biele jazyky od mlieka a myslela som, ze je to pleseň. A tiež to nešlo dole. Potom mali afty(ty to volas pleseň) a tie vyzerali úplne inak ako len biely jazyk, boli to take malé biele pluzgieriky, mali to na perách z cumlov

lilla23
autor
26. jún 2022

Moja detská lekárka je na dovolenke a až 30-ho idem na poradňu

lilla23
autor
26. jún 2022

Niekedy zvykne mat aj pery biele ale to zmizne len jazyk má biely

domka222
26. jún 2022

@lilla23 skús zatiaľ vytierať každý deň gázou namočenou v prevarenej vode

77daniela77
26. jún 2022

@lilla23 Moja dcera to mala tiez ako kojenec a poradila mi lekarka ze dat si na prst sodu bikarbonu a vytriet jej usta z vnutra....dost som sa toho zdrahala,ale pomohlo to uz po prvom vytreti....ide o zmenu ph v ktorom uz plesne/kvasinky nepreziju.

henrieta2022
26. jún 2022

@lilla23 urcite ma zastupujuceho lekara, ktory jej to pozrie a budete vediet na com ste. Rozhodne by som neskusala len tak na zaklade pokecu tu, ako uz je uvedene vyssie, je prilis mala na skusanie cohokolvek (v ziadnom veku by som neskusala len tak). Drzim palce🍀🍀🍀

lilla23
autor
26. jún 2022

Písala som pani doktorku ej sestričke a ona poradila probiotika alebo nejakú vodičku sa dá kúpiť v lekárni

miniminka
26. jún 2022

@lilla23 syn mal opakovane, dr 2 x predpísala diflucan, 3 x som už nechcela poradila probiotiká na jazyk kvapnut, nepomohlo. Sóda bikarbóna tiež nepomohla. Magistra v lekárni poradila 2 kv oreganoveho oleja do 1,5 dcl vody a vytierat. Pomohlo. Už je pokoj. Ale ak to má prvýkrát tak určite radím volať dr, predpokladám že tiež dá diflucan( prečistí plesne v celom tráviacom systéme) ak sa to bude opakovať potom by som skúsila to oregano

kapanek1
26. jún 2022

"Zaba" soor moja to mala dlho. Pouzivala som Diflucan a potom Fungolon. Zmizlo

sasanka605
26. jún 2022

Mala moja asi 7mesacna ak dobre pamätám. Nám pomohol len nejaký sirup dost silný. Táto vodička nepomohla, skoda bikarbóny tiez nie. ak by sa jej to nezlepšilo po nej, radsej píš znova doktorke.

katkami123
26. jún 2022

@lilla23
Ak to zmizne, tak by to nemali byt afty, tie nezmiznu ani po perách, práveže sa kopia

katkami123
26. jún 2022

Borax glycerin sa to vola v lekarni, len nie každá lekáreň ho má, lebo sa to mieša. Das na gazu pár kvapiek a priložíš na afty.

kiki68
26. jún 2022

@lilla23 daktarin je skvely, do 2 dni bola cela vec prec a este to aj tak pomarancovo chuti. Takze dieta nemalo problem mat to namazane v ustach