icon

Plienková dermatitída

lucia11225
Včera o 19:11

Ahojte, moj krpec má 7 týždňov a doteraz sme používali plienky babylove. V sobotú sa mu vytvorilo trošku začervenanie a zopár vyražiek tak som bola v tom že sú to zapareniny. Dnes sa nám to však zhoršilo takto(viď foto). Samozrejme hned som pediatričke volala a ta mi povedala že to je plienková dermatitída a treba vymenit plienky za iné a mám poskúšať ktoré nám sadnú. Prvá otázka je či ste sa s tým niektorá stretli že ste mali taketo vyrážky a či to bola naozaj plienková dermatitída( nie že by som neverila doktorke ale rada si radšej aj sama preverímm veci🫣) a druhá otázka aké plienky sa vám overili? Skusila som kupit pampers harmony a zatiaľ to vyzerá dobre tak uvidime. A však kludne si necham poradit od vás s akými plienkami ste spokojne ktoré sú vhodne na citlivú pokožku.

Plienková dermatitída
anonym_31eae4
Včera o 19:24

My používame lidl lupilu alebo Tesco plienky. Nám ale napríklad robil pupienky krém sudocrem a vymenila som za welledu a zatiaľ nič tak možno by som aj krém vymenila

anicka2626
Včera o 19:27

Skúste Imazolom natrieť .
Náš synček mal tiež cca v takom veku strašne zaplatený zadoček ,až som sa zľakla čo to a pekne sa mu zahojil ,keď som ho natierala Imazolom ráno a večer . Teraz používané bepanthen .A plienky som vtedy dávala tiež Pampers ,kým sa to upravilo a teraz z Tesca dávame .

lucia11225
autor
Včera o 19:34
@anonym_31eae4

My používame lidl lupilu alebo Tesco plienky. Nám ale napríklad robil pupienky krém sudocrem a vymenila som za welledu a zatiaľ nič tak možno by som aj krém vymenila

@anonym_31eae4 ja som používala ten babylove ultra senzitive ale od rana ako som zbadala toto som davala bepathen a bola som kupit aj rybiu masť ta je zevraj dobra

lucia11225
autor
Včera o 19:36
@anicka2626

Skúste Imazolom natrieť .
Náš synček mal tiež cca v takom veku strašne zaplatený zadoček ,až som sa zľakla čo to a pekne sa mu zahojil ,keď som ho natierala Imazolom ráno a večer . Teraz používané bepanthen .A plienky som vtedy dávala tiež Pampers ,kým sa to upravilo a teraz z Tesca dávame .

@anicka2626 natierala som, to mi pediatrička hned povedala že ten si mám tiež kupit. Čiže keď sa to da do poriadku tak môžem zmeniť plienky za iné? Lebo veru 10€ za 28 plienok mi príde teda dost😁

anonym_c00bbf
Včera o 19:39

Moj mal take pupna biele nedavno (cca v 5m) a pomohlo mi vetrat parkrat pri vymene plienky napr po umyti od kakani a natriet Spiridea kremom 🙂 potom zvysne natretia klasika - myslim ze sa moze 1-2x denne. Hej u chlapca vetranie je troska narocnejsie ale napriklad ho davam na puzzle, prekryjem plienockou a pockam par minutiek skuste zabavit kontrastnymi kartickami, tak som to riesila ked bol cca 5 tyzdnovy, lebo my sme bojovali s tazkou dermatitidou od nemocnice a cca 4-5 tyzdnov to trvalo, az to bolo v takom stadiu ze pomohla kozna a kortikoidova masticka ale klopklop - odvtedy nic a len ako pisem v uvode, obcas pupno a natriem. Ale menila som vtedy (ked bol novorodenec) plienky z Lupilu na pampers premium care a uplne vysadila vlhcene utierky - tie dodnes nedam malemu na zadok a uz vobec nie od pampers (pampers len plienky), robila som to tak ze som mala vodu v miske, odlicovacie tampony a tak cistila ritku. Ale ako je vacsi tak uz ho vo vani preplachujem po velkej potrebe.

Mne imazol, phytiol alebo ako to je a milion vyskusanych masticiek nepomahalo😂 ale u vas to vyzera este dobre na to ako to mal moj maly tak dufam, ze vam pomoze ten imazol!

evcagabi
Včera o 20:04

Mojej to spravili pamper premium, ostali sme na pampers active baby - ale to len nedavno, mala 15m a zacalo to, ked siel nejaky zubok. Teraz aj ked ide, po zmene plienok je to ok. A ked bolo najhorsie, davala som imazol krem

esther100
Včera o 21:07

My používame tiež lupilu z lidlu.super cena a bývajú často v akcii 2+1.ked sme mali babylove,tiež mával vyhadzanu prdel

kiki68
Včera o 21:59

Za mna ziadne vlhcene utierky na to- iba tampon velky a cista voda, par krat za den unyt pod tecucou vodou ten zadocek. Vela vetrat ( kup babylove alebo ake velke podlozky) a nechaj takto aj 30 min a viac na podlozke dole bez. Ked precura body nejako, tak vymenis, ale proste vetrat to. Krem opatrne, za mna je dobry inotyol, ale ten na SK asi nekupis. Ale aj take ako sudocrem je ok, len opatrne s tym, hlavne to vetrat. Tiez tie plienky, za mna osobne najhorsie pampers, mne vyhovuju eco by naty, ale tie musis objednat, potom lillidoo je fajn, ale aj babylove je ok a lupilu. Pripadne skus ci niekde nemaju nejake taketo eco plienky, mala som aj nejake z talianska a tie boli tiez vyborne. Mozno sa dostanes k takemu niecomu. Ale toto treba proste dat na vzduch a tak to odstranit. Robila som v jasliach, cize mam dost skusenosti. Mne to deti nastastie nemali, len ja proste vela tie deti nechavam vetrat, nedavam plienky na tesno, ziadne tesne oblecko, pozor na take ako pancusky pod nieco, to vsetko robi problemy. A kazdu hodinu menit plienku v tomto pripade.