icon

Pľúcne chlamidie u deti.

4. mar 2020

Dobrý deň chcem sa opýtať ako to zistili vašim deťom? A aké ste mali príznaky ďakujem za odpoveď

jaja23
4. mar 2020

Ja som mala pľúcne chlamýdie ako dieťa. Neviem už ako to zistili, ale vraj som to mala z maciek, čo som chytala u starkej na dedine. Dlho som kaslala, ale prešlo to.

gabulienka623
4. mar 2020

@jaja23 to sa dá chytiť od mačiek?? Ja mám, zistili mi v októbri, stále som kaslala, bolesť hrdla, uzliny a stále sa mi to opakovalo. Vybrala som 2x klacid, kašeľ ustúpil ale nie úplne. Pred 3 týždňami sai to zasa vrátilo, teraz mám zas 2 balenia klacidu, obávam sa či mi to vôbec prejde :(

jaja23
4. mar 2020

@gabulienka623 no ja si pamätám, že mi ten kašeľ trval veľmi dlho. Ze som to chytila od maciek mi tvrdí moja mama, ja si už nepamätám, čo hovorila doktorka. Neboli to domáce mačky, ale také, čo sa tulali von. Ja som u starkej vtedy ale doslova žila na dvore so sliepkami, zajacmi, psami a všetkým možným.. Naši boli somnou pri mori a chodili sme do Tatier, myslím, že skôr pomôže niečo také..

jaja23
4. mar 2020

@gabulienka623 teraz čítam,asi to nebude z maciek...

mirkava
4. mar 2020

Pokial vem zistuje sa to z krvy

polariso
6. mar 2020

Nám zobrali krv, výsledky boli do týždňa, užívali sme dva mesiace antibiotika. A ano prejavovalo sa to neutíchajúci dlhodobým kašľom. Syn mal vtedy 3,5 roka

autor
7. mar 2020

@polariso prosím vás a kedy najviac kaslal?,

polariso
7. mar 2020

Najväčšie záchvaty mával v noci

autor
7. mar 2020

@polariso a cez deň nie? Ako dlho vám to trvalo

polariso
7. mar 2020

Ale ano aj cez deň, ale nebolo to až v takých zachvatoch. Noooo 2 mesiace bol doma, ale kasel mu prešiel po dvoch týždňoch užívania antibiotik

autor
7. mar 2020

@polariso robili vám aj výtery?

polariso
7. mar 2020

No on keď stále kaslal tak mu brali krv, vytery, všetko. Vytery mal ôk, aké v krvi mu zistili tie chlamidie, tak hneď nasadili antibiotika.

autor
7. mar 2020

@polariso aha čiže výtery môžu byť ôk a aj tak môže mať tie chlamidie?

polariso
7. mar 2020

No asi anooooo.... U nás to tak bolo.

stanulienkat
7. mar 2020

Ano. Kaslat moze aj zo zaludocnej kyseliny-z refluxu. Vtedy sa kasle hlavne v noci.

autor
7. mar 2020

@polariso a nepovedali vám kde to chytil?

autor
7. mar 2020

@polariso ešte sa opýtam a dýchanie mal čisté keď ho doky pocuvala

autor
7. mar 2020

@polariso
@polariso a sopliky?

polariso
7. mar 2020

No on mal biele vodnate sopliky, dýchanie zo začiatku čisté, potom sa to zhorsovalo. A chytil to v skolke.

autor
7. mar 2020

@polariso tak my výsledky z vyterov budeme mat v pondelok, moc ok, dýchanie čisté
@polariso čiže najlepšie bude pýtať tie testy, och

polariso
7. mar 2020

Tak bolo by dobre ak by zobrali krv a dali to vyšetriť aj na chlamydie

dina2402
15. jan 2024

@polariso dobrý deň ma problémy vase dieta odvtedy? Moj teraz ma chlamydie