Pľúcne chlamidie u deti.
Dobrý deň chcem sa opýtať ako to zistili vašim deťom? A aké ste mali príznaky ďakujem za odpoveď
@jaja23 to sa dá chytiť od mačiek?? Ja mám, zistili mi v októbri, stále som kaslala, bolesť hrdla, uzliny a stále sa mi to opakovalo. Vybrala som 2x klacid, kašeľ ustúpil ale nie úplne. Pred 3 týždňami sai to zasa vrátilo, teraz mám zas 2 balenia klacidu, obávam sa či mi to vôbec prejde :(
@gabulienka623 no ja si pamätám, že mi ten kašeľ trval veľmi dlho. Ze som to chytila od maciek mi tvrdí moja mama, ja si už nepamätám, čo hovorila doktorka. Neboli to domáce mačky, ale také, čo sa tulali von. Ja som u starkej vtedy ale doslova žila na dvore so sliepkami, zajacmi, psami a všetkým možným.. Naši boli somnou pri mori a chodili sme do Tatier, myslím, že skôr pomôže niečo také..
@gabulienka623 teraz čítam,asi to nebude z maciek...
Pokial vem zistuje sa to z krvy
Nám zobrali krv, výsledky boli do týždňa, užívali sme dva mesiace antibiotika. A ano prejavovalo sa to neutíchajúci dlhodobým kašľom. Syn mal vtedy 3,5 roka
@polariso prosím vás a kedy najviac kaslal?,
Najväčšie záchvaty mával v noci
@polariso a cez deň nie? Ako dlho vám to trvalo
Ale ano aj cez deň, ale nebolo to až v takých zachvatoch. Noooo 2 mesiace bol doma, ale kasel mu prešiel po dvoch týždňoch užívania antibiotik
@polariso robili vám aj výtery?
No on keď stále kaslal tak mu brali krv, vytery, všetko. Vytery mal ôk, aké v krvi mu zistili tie chlamidie, tak hneď nasadili antibiotika.
@polariso aha čiže výtery môžu byť ôk a aj tak môže mať tie chlamidie?
No asi anooooo.... U nás to tak bolo.
Ano. Kaslat moze aj zo zaludocnej kyseliny-z refluxu. Vtedy sa kasle hlavne v noci.
@polariso a nepovedali vám kde to chytil?
@polariso ešte sa opýtam a dýchanie mal čisté keď ho doky pocuvala
No on mal biele vodnate sopliky, dýchanie zo začiatku čisté, potom sa to zhorsovalo. A chytil to v skolke.
Tak bolo by dobre ak by zobrali krv a dali to vyšetriť aj na chlamydie

Ja som mala pľúcne chlamýdie ako dieťa. Neviem už ako to zistili, ale vraj som to mala z maciek, čo som chytala u starkej na dedine. Dlho som kaslala, ale prešlo to.