Pľúcne vyšetrenie: Môže dcéra ísť chorá?
Ahojte, prosím o skúsenosť. Dcéru čaká o 3 tyždne prvé vyšetrenie u pľucneho lekára. Ma podozrenie na astmu a musí byť sledovaná. Ak by náhodou ochorela (soplíky, kašeľ) môže ísť na vyšetrenie normálne alebo je potrebné ho preložiť?
Ďakujem
chodili sme na alerg., a tam mali na dverách že deti nemajú mať žiadne resp. problémy. Ale opýtaj sa lekára.
Nie. Mozu byt skreslene testy. Okrem ineho personal asi nechce ochoriet a este si to doniest domov . Trochu ohladuplnosti.
Tu si musi stale niekto rypnuť na tom koníku? Pekne som sa opýtala na vaše skúsenosti, myslím že keby som si to tam nakráčala bez opýtania a bez premýšľania vtedy by som NEBOLA ohľaduplná 🙂
Ostatnym ďakujem, zistím si u lekára ak náhodou ochorie 🙂
Tu si musi stale niekto rypnuť na tom koníku? Pekne som sa opýtala na vaše skúsenosti, myslím že keby som si to tam nakráčala bez opýtania a bez premýšľania vtedy by som NEBOLA ohľaduplná 🙂
@anonym_autor nie ak ide na testy dcera musi byt zdrava bez respiračných chorob a dokonca ani nesmie brat ATB. Chodim pravidelne
@anonym_autor to nebolo rypnutie. To je základná slušnosť a logika. Chceš hádam objektívne testy a nie také, ktore sú zhoršené kvôli ochoreniu. Roznášať chorobu tiež nie je veľmi ohľaduplné. Ani by mi nenapadlo položiť takúto otázku.
@anonym_autor ahoj. My sme mali horšie vysledky (cca o 25 % skreslena kapacita pluc) aj tyzden po chorobe. Syn to nevedel "udýchať". Takze si myslim, že zdrava by tam mala ist -porad sa s lekarom ktory ma robit vysetrenie. Ak maju byt robene dychove testy -fukanie cez naustok ,tak to nemusi utiahnuť.
Nie, na funkcne vysetrenie pluc (spirometria, bodypletyzmografia, difuzia, atd..) nikdy nesmie ist pacient chory, skresli to vysledok vysetrenie + to moze zaniest aj pristroje a tie potom treba specialne vycistit. Takze nie, chora pre vase dobro a aj dobro inych nechodte.
@anonym_autor
Nehnevaj sa tvoja otazka nema logiku
otazka je co budu riešiť, ak bezne vysetrenie, k pluciarovi sa chodi aj s chorobou, ak preventivne,l vysetrenia na stanovenie dg. napr. fukanie do speci prístroja (nemyslim bežná saturacia) tak nie s chorobou. tam potrebuju vediet aku kapacitu ma zdravy clovek sby vedeli nastavit liecbu ak je treba keďže pri chorobe su hodnoty vzdy znížené
@anonym_autor Ahoj, poznam cloveka s astmou (uz ju ma roky) a na plucne jedine bez kasla a soplov, pretoze to moze skreslit - je iny astmaticky kasel a je iny chorobny. No a tam mu robia aj vysetrenia, do ktorych myslimze dycha, cize aj toto by to mohlo skreslit (ked sa nahodou pri tom rozkasle a kebyze ide s chorobnym kaslom tak tie bacily by neboli vhodne pre to vysetrenie s tymi pristrojmi tam). Takze chodte, ked bude zdrava🙂 Drzim palec nech dopadne dcerka co najlepsie🍀
@anonym_autor to nebolo rypnutie. To je základná slušnosť a logika. Chceš hádam objektívne testy a nie také, ktore sú zhoršené kvôli ochoreniu. Roznášať chorobu tiež nie je veľmi ohľaduplné. Ani by mi nenapadlo položiť takúto otázku.
@anonym_09ebac ale k plucnemu sa ide aj ked si chory...ja som mala strasny kasel a az tam mi zistili chlamydie...
@anonym_09ebac ale k plucnemu sa ide aj ked si chory...ja som mala strasny kasel a az tam mi zistili chlamydie...
@jeiny Prečítaj si úvodný príspevok. Je tam podozrenie na astmu a autorka sa pýta, keď ochorejú vírusovým, alebo bakteriálnym akútnym respiračným ochorením. Pri testoch na astmu sa výrazne skreslí výsledok, takže je úplne zbytočné tam chodiť. A chlamýdie ti kľudne mohol zistiť aj praktický lekár, nato si nepotrebovala ísť k plucnemu.
Dakujem za pekne odpovede.
Dievčatá, neviem, čo je také zlé na tom sa opýtať ostatných… 🙂 vždy vždy hovorím, že sa treba pýtať, lebo bez pýtania človek nikdy nevie..a potom sa človek opýta, hoci aj blbosť a pri niektorých odpovediach som sa normálne pozastavila, že preboha čo také zlé som sa opýtala 🙂.
Vy neviete o zdravotnom stave mojej dcéry nič. Ja som tam napísala minimum z našej situácie a veľmi všeobecne prečo by mala byť sledovaná na pľucnom, t.j. Že má podozrenie na astmu. Ona nejde na žiadne konkrétne vyšetrenie zatiaľ , ideme tam prvý krát pretože bola nedávno hospitalizovaná a tak sa uvidí, čo ďalej. Je to prvé stretnutie preboha, ten lekár nás ani nevidel, nepočul…
Tie odpovede ma dostali preto, že ma niekto hneď označil za neohladuplnu , alebo ze moja otazka nedava logiku, pri tom mi iní ľudia pekne vysvetlili a odpovedali…
Nebojte sa, aj bez vašich odpovedí by som si tam zavolala ak by náhodou došlo k takejto situacii, nie som blbá…
Prajem všetko dobré
A dakujem fakt za pekne odpovede a vysvetlenie ostatnym.

komunikovať s pľúcnim lekárom on odpovie najlepšie 🙂