icon

Plynatosť 5 mesačného bábätka

7. sep 2021

Dobrý deň mamičky, veľmi vás prosím o radu. Moja 5 mesačná dcérka veľmi trpí kvôli plynatosti. Od narodenia mala silné koliky a všetci mi hovorili,že trvajú do tretieho mesiaca. Doslova som odpočítavala dni,kedy jej odbije tretí mesiac a nič. Bez zmeny. Samozrejme,už neplakáva tak,ako predtým. Teraz sa zvíja, krčí, priťahuje nôžky, nespí dobre kvôli bolestiam... Budí sa s hrozným plačom. Už neviem ako jej pomôcť. Užívala espumisan,balonix,sabsimplex a mám pocit,že teraz jej nič nezaberá už. Samozrejme aj biogaiu. Snažím sa ju dávať odgrgnut,cvičím s ňou, masírovanie jej nepomáhalo. Vždy som doslova prinútena jej dať rektalnu rúrku,lebo večer sa už nedá na to pozerať. Predtým nám kakala aj viackrát za deň a teraz len s tou rúrkou. Bojím sa,že si na ňu navykla. Ale verte mi,že toľko vzduchu čo z nej vyjde ani nie je možné. Potom sa jej uľaví,ale nie na nejako dlho.Lekár jej robil aj výter z konečníka a všetko mala v poriadku. Myslíte,že to prejde keď jej začnem dávať príkrmy? Ešte je čisto dojčená. Ja mám obmedzenú stravu a už neviem čo viac by som mohla urobiť.

Ďakujem za akékoľvek rady a povzbudenia

lucy_669
•
7. sep 2021

Ahoj , my sme mali to isté.. a vieš čo bol problém? Vigantol, ja som ho vysadila, po cca týždni to prešlo a raz som jej jeden deň dala znova a zas kŕče plač , tlačila a nešlo jej..”

domak2
•
7. sep 2021

Ako máš obmedzenú stravu?

janka_266
•
7. sep 2021

Nám pomohlo všetko vysadiť a odvtedy bol pokoj.

autor
•
7. sep 2021

Nejem čerstvé pečivo,žiadna zduvacia zelenina ,minimum mliečnych výrobkov,žiadne koreniny a pikantné jedlá. Snažím sa dávať si pozor na to,čo zjem. Vigantol sme vysadili už dávno,teraz má devit.

gvenduska
•
7. sep 2021

Mi sme mali to iste vigantol neužívali na jedlo som si dávala pozor
Veľa som jedla rascovú polievku robila som si harmacekovy a feniklový čaj
A začala som aj malému dávať čaj a pomohlo to

domak2
•
7. sep 2021

Skus vysadiť len mlieko na chvíľu úplne ci uvidíš rozdiel, ostatne môžeš v kľude jest keď vidíš, že to aj tak nepomáha. Možno skôr skusit zmeniť techniku kojenia, nech poriadne vyprazdni prsník, možno len pije viac "predneho" mlieka.
Moja prvá bola taká a keď preslo bruško prišli zuby, potom zas niečo iné ale cca od troch rokov je to zlatíčko 😅 teraz mam 3 mesačného syna a je to obrovský rozdiel, kľudne jem stiplavu fazuľu so syrom, nerobím nič inak, ale proste maju iné travenie. 🙂

werony_n
•
Autor odpoveď zmazal
•
werony_n
•
7. sep 2021

Skús si kúpiť Pupik, je to masticka, ktorá obsahuje mätu a kadejaké iné bylinky, ktoré pomáhajú na vetry. Ja to malej mastim vždy po okupani a už pri papani ma vetry. Takisto som vysadila vigantol a dávam Devit.

111jozefina111
•
7. sep 2021

Ahoj, nam naozaj nic ine nepomahalo, nic... Sab simplex, espumizan.. Trochu cvicenia. Nic. Az ked som z neho doslova nevymasirovala a nevycvicila. Brucho mal ako balon.
Kupila som krem pupik, masirovala 3 minuty v smere hodinovych ruciciek, dalsich 5 cvicila nohami (koleno k brusku). Potom davala teply uterak na brucho. A od znova... Masirovanie, cvik, teply uterak. Stale, ked mal obrovske brucho. A proste casom uz bolo coraz menej, kvapky som uz ani nedavala, iba toto dookola. A teraz vlastne svojim pohybom sa vyprdka. Ale niekedy su dni, ked mu zas musim pomoct... Ale uz to nie je take zle.