icon

Pneumolisin kvapky - skúsenosti

avk
2. mar 2017

Dobrý večer aku mate skusenosť s pneumolisin kvapky ? Davali ste niektora 1-ročnému dieťaťu ? A kolko kvapiek Ďakujeme

janci05
•
2. mar 2017

Ja som dávala trochu neskôr ako jedno ročnému, ale dávala som tých 7 kvapiek 3 x denne.
Vám isto postačí 5 kvapiek 3 x denne.

3. Ako používať Pleumolysin

Vždy používajte tento liek presne tak, ako je to uvedené v tejto písomnej informácii pre používateľa alebo ako vám povedal váš lekár alebo lekárnik. Ak si nie ste niečím istý, overte si to u svojho lekára alebo lekárnika. Pri podávaní lieku deťom do 6 rokov sa vždy poraďte s lekárom.

Dospelí užívajú zvyčajne každé 2 až 3 hodiny 13 kvapiek, deti od 1 do 6 rokov 7 kvapiek 2 až 3-krát denne, od 6 do 15 rokov 16 kvapiek 2 až 3-krát denne.

Liek používajte po jedle, nakvapkajte na lyžičku alebo do menšieho množstva tekutiny a zapite.

Liek nepoužívajte dlhšie ako 1 týždeň. Pred použitím je potrebné liek pretrepať.

U detí je potrebné dodržiavať maximálne odporúčané dávky.

Ak použijete viac Pleumolysinu, ako máte
Poraďte sa so svojim lekárom.

avk
autor
•
2. mar 2017

Ďakujem vám veľmi pekne

kubobubo
•
2. mar 2017

Ano. 2rocnej dcere. Vyborne zabera na suchy kasel. Davala som jej maximalne 3 dni, rano a vecer po 5 kvapiek. Viacej mi doktorka neodporucala a ani nebolo treba. Rozpustil hlieny a isli potom cez nos.

katka1981
•
2. mar 2017

Nie, ja som ich davala ovela neskor, ale stale ich mame doma, ked ma niekto dusivy kasel, tak davam len to, lebo zarucene je najucinnejsi. Ale viac ako 1-2x rocne ho neberieme nastastie.